0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Soruya göre kırayak'ın 40 ayağı var.Beş atın kuyruğuda eklenince 44+5=49 olur.Çocuk doğru yapmışta soru çok abes kaçmış.Hangi sivri bu soruyu hazırlamış onu merak ettim
Özcan bir daha hesapla istersen 40 ayak + 5 mi yoksa 44 ayak + 5 mi?
iyice kafamı karıştırdığınız için teşekkür ederim...hindistana gidicem budist olucam satıcam toyotamı....
Beş kuyruklu 40 ayak olmasın cevap
Ayrıca bu soru tamamen bir cümlenin matematiksel dilini algılamaya yönelik...
Hande Hanım dikkat ediniz kırkayağın ayakları ile atların kuyruklarını toplayınız demiyor soru...Kırkayağın ayakları SAYISINA , 5 atın kuyrukları SAYISI ekleniyor... Yani iki doğal sayıyı topla diyor soru...Tabi bunu daha doğru dürüst ifade edebilirdi kitap ama napalım... Soru sorulmuş bir kere... Bugün 20'den geriye doğru birer birer sayma etkinliğini yaptırırken beni görseydiniz doktor olduğunuza dua ederdiniz... 4 tane çocuk bir bir geri sayıp bir ileri sayıyor ve başladığı yere dönüyor... Defalarca böyle olunca ben de bağırmaktan faranjit oluyorum... Eee nereye? Doktoraa....
satınca , artık bi tata alırsın orada
44 ayak mı varmış??? Neden adı peki kırkdörtayak değil???
....Mesela şöyle bişey olsa..Ali'nin 2 kırkayağı, ayşe'nin 3 tane örümceği var. Ali ile ayşe hayvanlarına patik örmek istiyorlar. Kaç patik örmeleri gerekir?..