Gönderen Konu: yeni corolla otomatik klima  (Okunma sayısı 2751 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
yeni corolla otomatik klima
« : Aralık 02, 2009, 12:25:09 »
Arkadaslar otomotik klima tam olarak nasil calisiyor?
Aslinda nasil calistigini tabii ki biliyorum benim sormak istedigim calisma mantigi tam olarak nasil?

Yazin derece yi kaca ayarlarsam ayarlayayim bir sekilde A/C acikken soguk ufluyordu, calisma mantigini cok iyi anlamistim,
Yani Ac acikken ve Auto da iken dereceyi artirtikca hafif sicaga dogru dereceyi dusurdukce soguga dogru ufluyordu
Ancak simdi ise (kisin) derece ne olursa olsun sicak ufluyor, gene Auto ve A/c acik
Benim aklima gelen ki buyuk ihtimalle boyle, disarsinin derecesine gore otomatik olarak kendisinin klima sicakligini ayarladigi seklinde
hatta sunuda fark ettim, Auto ve A/c acikken  yeteri kadar sicak uflemiyor, hatta ilk calistirmdan sonra sicak uflemesi bayagi zaman aliyor
Ama mode a gectiginizde hemen sicak ufluyor, bunu test ettim
Artik ilk arabaya bindigimde direk mode u secip dereceyi artırıyorum ve hemen sicak ufluyor, kisin bu cok ise yariyor
Kullanma kilavuzunu okudum ama bu konuda cok iyi degil
Ben otomatik klimanin calisma seklini su sekilde biliyordum
sadece sicakligi ayarlayip gerisine karismamak, o sicakliga gelince klima duruyor veya dereceye gore tekrar calsiiyor
Demek ki bundan daha kapsamli bir sekilde calisiyormus

Toyota Club Türkiye

yeni corolla otomatik klima
« : Aralık 02, 2009, 12:25:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni corolla otomatik klima
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2009, 12:26:58 »
Auto ve A/C fonksiyonları aslında birbirinden farklıdır. Autonun asıl fonksiyonu sıcaklığı ayarlanan derecede sabit tutmaktır. A/C nin asıl fonksiyonu ise istenilen sıcakllık değerini havayı kurutarak sağlamaktır. Umarım bu açıklama yardımcı olur. Kuru havanın hissedilen sıcaklık değeri daha düşük, rutubetli havanın hissedilen sıcaklık değeri daha yüksektir. Sizin bahsettiğiniz fark buradan kaynaklanmaktadır.

Ayrıca profilinizdeki eksikleri lütfen tamamlayınız
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2009, 12:55:39 »
Biçok araba sıcak havayı motorun sıcaklıgından alırlar oyuzden motor ısınmadan sıcak hava vermezler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 05, 2009, 17:00:16 »
Biçok araba sıcak havayı motorun sıcaklıgından alırlar oyuzden motor ısınmadan sıcak hava vermezler :)

Tam anlamıyla dijital klimalarda her iki fonksiyon (ısıtma ve soğutma) birlikte bulunur. Zaten dijital klima ile normal klimayı birbirinden ayıran en büyük fark budur. Ama bizde dijital klima diye tabir edilen sistem aslında derece kontrollü normal klima sistemi (yani birçoğunda ısıtma fonksiyonu bulunmuyor), sizin belirttiğiniz gibi ısıtma işlemini radyatör sıvısının ısısından alarak sağlıyor ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 05, 2009, 23:08:28 »
Tam dijital klima değil bizimkiler..Sadece elle kıvırma yok dügmeye basıyorsunuz.Auto ya bassanız bile devamlı en yüksek fan seviyesinde ayarlıyor..Ben bayagı bekledim aracın içerisi buz gibi oldu ama klima devam etti.Acaba sıcaklık sevıyesini ayarlayıp duracakmı diye ama  hala aynı fan seviiyesinde devam ediyor...Çokta fonksiyonel degil açıkcası..Çift bölgeli tam kontrollü golftekiler  daha iyi..
2011 d4d Corolla