0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Allah kaza bela vermesin abi.Ben de Mobil1 5w-30 ESP kullanmayı düşünüyorum, izlenimler konusunda paslaşırız.
Kazasız belasız günlerde kullanın aracınızı, hint kumaşı gibi 58.000km'de umarım memnun kalmışsınızdır, herhangi bir sorununuzda bizimle paylaşmaktan çekinmeyin lütfen.
Yüksel ' im dediğim gibi sanki motor sesi arttı ( belkide psikolojik ). Onun dışında aracın tepkileri ciddi oranda iyileşti. Tabi bunda filtre ve buji degisimininde payı büyük.
Psikolojik olabilir abi.Zira ben 10W-40'tan 5W-30'a geçtiğimde motor sesinde psikolojik olmayan düşüş hissetmiştim.Alt devirlerde araç biraz daha canlanmıştır.Telefonda da konuşmuştuk, öncesinde gaza biraz dokunduğumda araç bir alt vitese geçerdi, 5W-30'dan sonra bir alt vitese geçmeden devirleniyor.Artık arabana masraf edecek bir şey kalmadı. Araç UFUK abilerin de elinden geçtiği için, kafa rahat. Sıra kaporta bakımına geldi.
Debriyaj pedalına bastığında motor tarafından gelen gıcırtı; benim aracımda da var.Gösterdiğim ustalar sorun almayacağını söylediler.Debriyaj biraz sertleşmiş olabilir. Diğer sorunlarlar ilgili bir bilgim yok.
Merhabalar arkadaşlar,Aracımı alalı 5 gün oldu şuana kadar herhangi bir bakım yapmadım. Yağına suyuna bakıp biniyorum. Şu an lpg'de iken yaptığı titreme harici göze çarpan herhangi bir problem yok ancak sonuçta ikinci el araç tavsiye edebileceğiniz bakımlar nelerdir. Ne yapmak gerekiyor. İlk aracım olduğu için ne yapmam gerektiği konusunda karar vermekte güçlük yaşıyorum.İlginize teşekkürler,2006 Model Toyota Corolla 1.6 Terra HBBenzin&Lpg148000km
Kırıkkale veya Ankara'da iyi bir özel servis önerebilecek olan var mı?n
arkadaşlar benim araç 2005 corolla terra sedan. 80 bin bakımı yaklaştı. bakım için neleri yapmam gerekiyo. aracı alalı 2 ay oldu ayrıca benım araç E 83-a kasa mı e 120 mı göstergelerin orda E 83-a yazıyo ama
E120 kasa aracınız. Göstergede yazıyo dediğiniz göstergenin kendi kodu veya başka anlama gelen birşey olabilir. Yetkili servise gidecekseniz onlar zaten söylüyolar şunlar şunlar değişecek diye. Özel servise gidecekseniz eğer 80 binde benim bildiğim özel bir bakım yok ama kontrol ettirirsiniz heryerini.Onun dışında yağ filtreler değişir. Enjektör temizleyici koydurabilirsiniz. Dizelse başka işlemler de olabilir belki aracı daha detaylı anlatmanız yararınıza olur forumdan yardım alabilmeniz için
Aracınız E12 kasa, E121 model kodludur.80.000 KM'de normal bakıma ekstra olarak bujiler, fren hidroliği, motor soğutma suyu ve yakıt filtresi değişmelidir.Aracınız LPG'li ise yakıt filtrenizi değiştirmeye gerek yok.
Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2014, 21:41:41E120 kasadan farkı ne oluyor ki o zaman. E121 in bilginiz var mı. diğer bilgiler içinde teşekkür ederim yüksel bey