Gönderen Konu: 2010 Corolla için kılıf tavsiye edermisiniz?  (Okunma sayısı 9473 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2010 Corolla için kılıf tavsiye edermisiniz?
« : Aralık 01, 2009, 14:44:42 »

Merhabalar yeni aldığım 2010 Corolla için kılıf alsam mı diye düşünüyorum.
3 yaşında oğlumun olması ve açık renk döşeme beni kılıfa itiyor.
Bu konuda bilgisi olan veya taktıran varsa bilgi verirse sevinirim.

2021 Corolla 1.5 Vision Multidrive S

Toyota Club Türkiye

2010 Corolla için kılıf tavsiye edermisiniz?
« : Aralık 01, 2009, 14:44:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2010 Corolla için kılıf tavsiye edermisiniz?
« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2009, 16:53:20 »

bu konuda fikri olan arkadaşım yok mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Aşkına
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2009, 17:14:33 »
adapazarında bu işi yapan bi aksesuarcı var arabaya özel kılıf yapıyo ve hatta ön koltuk kafalıklarına aracın amblemini işliyo
Toyota tmorrow

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 04, 2009, 10:27:13 »
ibrahim bey teşekkür ederim ama ben ankaradayım
adapazarına gitmek lazım o zaman

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 10, 2009, 08:36:50 »
çocuk varsa hiç düşünme deri döşeme yaptır. bende çocuk var diye arabayı alır almaz deri döşettim. müthiş rahat bişey...çocuk bu tutamıyosun, çamurlu ayaklarını her yere sürüyor, arkada yer içerken döküp saçıyor. kumaş ise bürük sıkıntı. ama deri öylemi,bir sabunlu bez darbesiyle herşey eskisi gibi.... :)

istanbulda yaptırdım ben. 850 ye mal oldu. alman suni derisi. 2010 Audi lerde kullanılan aynı deri.
ha bu arada açık renk yaptırdım nasıl olsa temizlik derdi yok diye. arabaya binince içim kararmıyo.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 10, 2009, 20:05:23 »
Kılıf, bagaj havuzu konusunda isterseniz fiyat alabilirim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '08
  • 16 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 22, 2009, 13:14:54 »
biraz gec bir cevap ama bende kılıf taktırmak istiyordum servis yan hava yastıklarının işlevini yitirmesi yüzünden kesinlikle karsı cıktı.allah korusun kılıfı koruyayım derken daha büyük dertler acmayın basınıza..ben serviste satılan örtü takımından taktırdım 4 takım alınca arka koltuga ve sırt bölgesine ufak işlemle oturtulabilir diye düşünüyorum..
92' Renault 9 Broadway (1992-1997)
97' Toyota Corolla 1.6 XEİ (1997-2008)
08' Toyota Corolla 1.6 Elegant (2008-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Aralık 29, 2009, 00:00:07 »
     Merhabalar, öncelikle takılacak kılıfın yan hava yastıkları açısından sorun oluşturabileceğini ben de söylemek istiyorum. Ayrıca kılıf uzun süre çıkarılmadan kullanıldığında koltuk döşemesine daha çok zarar veriyor. Hele kılıf bir de kalitesiz olursa bak gör o zaman döşemeyi.
     Benimde aynı yaşlarda oğlum olmasından dolayı sizi çok iyi anlıyorum, Peki kılıf taktırmazsak ne yapabiliriz derseniz ben size iç koruma yaptırmanızı tavsiye edeceğim, bazı firmalar çay gibi sıvı dökülmelerinde bile sıvının alta geçmesinde azalma olduğundan bahsediyorlar. Ayrıca önceki aracıma yaptırdığımdan biliyorum , dökülen herşey silmekle çok kolay temizlenebiliyor.
     İç korumayı kaliteli bir firmaya yaptırırsanız pişman olmazsınız, Kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2010, 22:00:46 »
Murat Bey ben kılıfı tavsiye etmem. Aracınız daha yeni koltuklar çok kirlenirse temizletirsiniz problem olmaz.
Ben 95 model corolla kullanıyorum. Üzerindeki orijinal kılıfıyla kullanıyorum.
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 03, 2010, 22:14:24 »
Valla ben kılıf yaptırdım. Hava yastıklarının olduğu yan bölgeleri açık... 3-4 ayda bir kılıfı söktürüyorum, çamaşır makinesinde bir güzel yıkıyorum, gene kılıfı taktırıyorum...

Ben 130 TL' na taktırmıştım... Kesinlikle tavsiye ederim... Çünkü küçük çocuk arka döşemeleri mahvediyor...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 04, 2010, 08:51:00 »
Mustafa Bey,
Kılıflar döşemeye nasıl bir zarar veriyor, merak ettim. Ben de yaptırmak istiyordum, tereddüt ettim.

Merhabalar, öncelikle takılacak kılıfın yan hava yastıkları açısından sorun oluşturabileceğini ben de söylemek istiyorum. Ayrıca kılıf uzun süre çıkarılmadan kullanıldığında koltuk döşemesine daha çok zarar veriyor. Hele kılıf bir de kalitesiz olursa bak gör o zaman döşemeyi.
     Benimde aynı yaşlarda oğlum olmasından dolayı sizi çok iyi anlıyorum, Peki kılıf taktırmazsak ne yapabiliriz derseniz ben size iç koruma yaptırmanızı tavsiye edeceğim, bazı firmalar çay gibi sıvı dökülmelerinde bile sıvının alta geçmesinde azalma olduğundan bahsediyorlar. Ayrıca önceki aracıma yaptırdığımdan biliyorum , dökülen herşey silmekle çok kolay temizlenebiliyor.
     İç korumayı kaliteli bir firmaya yaptırırsanız pişman olmazsınız, Kolay gelsin.
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 04, 2010, 20:09:44 »
bende siyah suni deri düşünüyorum koltuklara ama henüz yazdığınız yorumları okuyorum. ortada zarar verici bir durum varsa bende yaptırmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Ocak 04, 2010, 20:57:19 »
Dostum benimde 24 aylık kızım var.6 ocakta bu çarşama arabayı teslim alacağım.gümüş metalik içi bej corolla.kılıf taktırmayı düşünmüyorum.ama toyota koruma hediye ediyor onu yaptırıcam hemen koltuklara yeterli olur bence.İlk önce içi bej olmasın hemen kirlenir diyordum.ama insan istediği şeydende vazgeçmek istemiyor.bu nedenle bej olsun dedim gittiği yere kadar.bej alıp kılıf taktırmakla siyah almak arasında fark yokki bence.al ve kullan.evime iki kez hırsız girdi saat takım elbise kaban hanımın takılarını çaldı.ondan sonra tüm eşyalarımı kullanmaya başladım.yok şöyle olu böyle olur diye diye taviz vere vere nereye kadar.Ölüm var hastalık var hırsızlık var.(Allah kimsenin başına vermesin.)Malının kıymetini bil ama şunu unutma kullanmasını da bil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #13 : Ocak 04, 2010, 23:37:13 »
kılıf taktırmak yeni modellerde de sorun yaratıyor ve can kaybınıza neden olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Ocak 06, 2010, 21:49:28 »
    Sayın KESKİN,
    Şimdiye kadar hiç kılıf kullanmadığımdan benim başıma gelmedi ama arabamı temizlettiğim ustam kılıf uzun süre çıkarılmadan kullanıldığında kılıfın altına geçen toz, kir, nem ve sıvı gibi şeylerin döşemenin yapısını, görünümünü bozarak zararlar verebileceğini söylemişti. Ayrıca kılıfın kalıteli olmaması durumunda yapısında bulunan pamuk, elyaf gibi malzemelerin döşemeye geçtiği ve temizlenmesinin çok zor olduğunu söylemişti. Kendisine bu durumdaki bir arabayı getirdiklerini ama tam temizleyemediklerini, tekrar kılıf almasını önerdiğini söylemişti. Tabi kılıfı çıkarıp sık aralıklarla temizlenirse böyle bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Sakın kılıf taktırma demişti. Bana mantıklı geldi ama doğru değilse ustamın yalancısıyım:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 06, 2010, 22:05:34 »
boşver kılıfı, hem orijinal döşemeyi bozuyor, hemde yan hava yastıklarını etkisiz hale getiriyor, sen en iyisi benim gibi minder yaptır, hem işlevsel, hem dekoratif hemde zararsız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 18, 2010, 15:39:38 »
kemal abi çok güzel olmuş minderlerin
nasıl yaptırdın bende yaptırayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 20, 2010, 02:57:15 »
bir tabaka ince sünger aldım, 15 metrede ucuz kadife, tanıdık bi koltuk döşemecisi vardı, çocuk parada almadı 2 satte dikiverdi, hemde fermuarlı yaptı, gerektiğinde içinden süngerleri çıkarıp dış kadifeleri yıkayabileyim diye, gerçi hala temiz...çek titiz kullanıyorum, bi kere birisi kot pantolonla arkaya oturdu arka koltukta mavi kot izi gördüm, haspanın kotu kalitesizmis, boyası çıkmış, hemen o lekeyi çıkartıp, o kişiyide kara listeye aldım, bir daha benim arabama binemez artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #18 : Şubat 15, 2010, 14:38:02 »
arkadaşlar selam,

önceki arabamdan biliyorum, deri kılıf, yazın çok sıcak, kışın ise çok soğuk tutuyor hiç tavsiye etmem. Çocuğu olan arkadaşlar benim gibi ellerinde nemli bez ile gezecekler, yapacak başka bir şey yok :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 15, 2010, 20:35:26 »
arkadaşlar kılıf yan hava yastığının sadece etkisini yok ediyorsa sıkıntı yok. benim koltuklarda hava yastığı yok derim olur biter. ama benim bildiğim kadarıyla hava yastığı kılıfın en zayıf yerinden dışarı fırlıyor. burası belki sırtınız belki de boynunuz olabilir. açılırken meydana gelen o basıncı düşünürsek bence bu riski almaya değmez. bırakın kirlensin koltuk, temizlenir... hayatınızı riske etmeyin döşemeler temiz kalacak diye. ayrıca kemal abi minderlerin çok hoş olmuş, güle güle kullan...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...