Gönderen Konu: teyp saatinin çalışmaması...  (Okunma sayısı 1494 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
teyp saatinin çalışmaması...
« : Aralık 01, 2009, 12:06:48 »
arkadaşlar merhaba,
sabah aracı çalıştırdım saate baktım 08:27 yi gösteriyordu 15 dk gibi bir zaman sonra tekrar baktığımda da aynı zamanı gösterdiğini farkettim, saate 3 kere güncelleme yaptım ama saat ilerleme kaydetmiyordu...yol bilgisayarındaki diğer veri göstergelerini kontrol ettiğimde sorunsuz çalışıyordu...

konuyla ilgili sıkıntı yaşayan,duyan veya çözümü olan varsa sevinirim...

Toyota Club Türkiye

teyp saatinin çalışmaması...
« : Aralık 01, 2009, 12:06:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: teyp saatinin çalışmaması...
« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2009, 13:34:14 »
   Canı sıkılmıştır Muhammet :) Şaka bir yanada ilginç bir durum.Peki saat donup kalıyorken diğer göstergeler çalışıyormu? Anlık tüketim,radyo kanallarında oynama falan varmı?
   Bizim 206'nın ön göğüsün ortasında duran bilgi ekranının ışığı yanmıyor.Ampullerini,aracı yeni aldığımde komple yenilemiştim.Bu sefer üç ampulünde birden yanması garip geldi bana.Ampul aldıgım yerde denedim üçüde sağlam.Ama ekrana görüntü falan gelmiyorduParçayı söktüm,tüm baglantılarını kontrol ettim ama bir şey göremedim.Benim sorunda acaba nedendir ?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2009, 13:41:39 »
yaaa bilmiyorum işte canı sıkılası gelmiş :)

sıcaklık derecesi,yol bilgisayarının anlık verilerinden tut,cd çalmasından,radyo frekansına kadar herşey normal, kayıt edilen radyolar bile aynı :)

sende inşallah sorunu bulursun, senin arızanın risk derecesi yüksek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2009, 14:01:24 »
sende inşallah sorunu bulursun, senin arızanın risk derecesi yüksek...
   Önce Peugeot Göral'ı aradım.Derdimi anlattım bayana.Ampulleri yeni değiştirmiştim ama yaptığım kontrollerde hala çalıştığını ama aydınlatmanın çalışmadığını söyledim.Aldığm cevap ise komikmi desem ne desem bilemiyorum
-beyefendi ampulleriniz yanmış olabilir :wacko:
   Telefonu kapatıp ABC peugeot'u aradım.Beni birine bağladılar.Telefona çıkan ustaya anlattım derdimi.Hemen bir adres tarif etti.Oraya götür 10 dakikada yapar dediler.Arızan basit bir şey dedi :) :) :) KArdeş alışkın değilim böyle arızalara.Yağ su değiştirmeye alışmışız.Bu Toyota adamı tembelleştiriyor,bilgisiz yapıyor :D Neyse bu 206 sayesinde bir şeyler öğrenmeye başlıyorum :rofl: :rofl:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 01, 2009, 16:23:50 »
Muhammet hocam buna benzer bir sorunda ben yaşamıştım teybin kataloğundan sorunu buldum. Kısaca sorun saatin otomatik olarak radyo sinyallerinden gelen saati dikkate almasını sağlayan bir ayarı var. Eğer o açıksa saati radyo sinyallerinden ayarlamaya çalışıyor ve manuel girişleri kabul etmiyor. Muhtemelen sizdede buna benzer bir sorun vardır nasıl kapatılacağı kullanım klavuzunda yazıyordur.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 01, 2009, 17:12:46 »
Muhammet hocam buna benzer bir sorunda ben yaşamıştım teybin kataloğundan sorunu buldum. Kısaca sorun saatin otomatik olarak radyo sinyallerinden gelen saati dikkate almasını sağlayan bir ayarı var. Eğer o açıksa saati radyo sinyallerinden ayarlamaya çalışıyor ve manuel girişleri kabul etmiyor. Muhtemelen sizdede buna benzer bir sorun vardır nasıl kapatılacağı kullanım klavuzunda yazıyordur.

o bahsettiğin kitapcığı bi bulsam sorunu çözerim diyeceğim ama olmayınca olmuyor işte :) dediğine bakacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 01, 2009, 21:16:12 »
Muhammet hocam aracınız honda olsa ben burdan tarif edeyim ama malasef işte sizin arabanın bir benzeri yok ki elimizin altında... Bilen arkadaşlar vardır mutlaka ya buralarda aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 01, 2009, 21:56:28 »
Muhammet abi teyibin sigortasını çıkar tekrar tak ayarları sıfırlansıni sorunun çözülür ozaman

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 02, 2009, 10:00:15 »
Muhammet abi teyibin sigortasını çıkar tekrar tak ayarları sıfırlansıni sorunun çözülür ozaman

mesut, öğle yemeği arasında dediğini yapacağım umarım bu iş görür,sorun değil ama can sıkıyor işte :)

Muhammet hocam aracınız honda olsa ben burdan tarif edeyim ama malasef işte sizin arabanın bir benzeri yok ki elimizin altında... Bilen arkadaşlar vardır mutlaka ya buralarda aslında.

eyvallah alper sağolasın,cevap verecek ve bilen birileri vardır dimi tct neredesiniz  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 02, 2009, 12:53:36 »

az önce doğrumu yaptım bilemiyorum,teyip açık vaziyette sigortayı deneme yanılmayla buldum,sigortayı  söktüm-taktım yok olmadı bir türlü radyo kendini sıfırlamadı aynı şarkıya devam etti,söküp biraz bekledim yine olmadı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2009, 09:54:48 »

senin bu sözün üzerine dün akşam teyibin tüm düğmelerine bastım,vurdum,oynadım vs... sabah araca bindiğimde saatin çalıştığını gördüm  :D  nasıl çalıştırdığımı bilemiyorum, yine durur diye tırsdığımdan bulmaya çalışmak  istemedim desem yalan olmaz... :D  yalnız dikkatimi çeken şey teyip ekranında yanyana sırasıyla AF REG ST yazıları çıkıyor ve bir müddet sonra ST yazısı kayboluyor. bunla alakası olabilirmi bilemiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2009, 21:29:05 »
Onlar olduğunu zannetmiyorum. AF ALTERNATİF FREKANS özelliğinin kısaltması, REG alan sınırlama özelliği yani yerel radyo diyede geçiyor, ST de steryo olması lazım. Benim teypte SYNC ON ve SYNC OFF olarak geçiyor. SYNC ON konumunda otomatik olarak ayarlamaya çalışıyor ve saati elle ayarlayamıyorsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 10, 2009, 09:41:11 »
Onlar olduğunu zannetmiyorum. AF ALTERNATİF FREKANS özelliğinin kısaltması, REG alan sınırlama özelliği yani yerel radyo diyede geçiyor, ST de steryo olması lazım. Benim teypte SYNC ON ve SYNC OFF olarak geçiyor. SYNC ON konumunda otomatik olarak ayarlamaya çalışıyor ve saati elle ayarlayamıyorsun.

aslında en doğrusu tez zamanda bir k.kılavuzu bulmak... bende o şekilde bir yazıya rastlamadım veya bizdeki karşılığı nedir bilemiyorum... yapıldı olsun boşver diyeceğim ama yarın yine aynı sorunu yaşar veya yaşarlarsa sıkıntı olmasın...