Gönderen Konu: Airbag ışığı  (Okunma sayısı 2060 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
Airbag ışığı
« : Kasım 30, 2009, 20:26:05 »
99 Corrolla Liftback kullanıyorum. Airbag ışığı hiç yanmıyor. kontağı çevirip sistem check ettiğinde ışıkların yanip sönmesi gerekmiyormu? yoksa sadece sorun olduğunda mı yanıyor. teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Airbag ışığı
« : Kasım 30, 2009, 20:26:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Airbag ışığı
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2009, 20:54:19 »
Kontağı çevirince yanması belirli bir süre sonra sistemde sorun yoksa sönmesi gerekiyor. Airbag sisteminizde sorun olabilir.
En iyi ihtimalle gösterge tablosundaki ampülü çalışmıyordur. Onun haricinde bir sorun varsa servise danışmak sürüş güvenliği
açısından en mantıklısı olacaktır.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2009, 20:59:58 »
 İsmail Bey,
 Aracınızı ikinci el aldınız sanırım...
 Yanlış yönlendirmek istemem ama aracınızı eğer ikinci el aldıysanız,1. ihtimal piyasadaki kendini usta sanan bazı kişiler kazadan sonra airbag açıldığı zamanlarda yüksek maliyetli airbag setini(airbag, sensör, beyin, emniyet kemeri) değiştirmek yerine gösterge panelindeki airbag ikaz lambasının ampulünü söküyorlar. Dolayısıyla da airbag seti değişmediği için arıza verse de siz gösterge panelinde bunu göremeyeceksiniz. E tabi kontağı açtığınızda da check işlemini yaptığı halde siz lambayı göremiyor olabilirsiniz...
 2. ihtimalde bu ampül patlamış olabilir ama; bu ampulün hiç patladığını görmedim daha...
 3. bi ihtimalde airbag beyni arızalandı ise bu check olayını gerçekleştiremiyor olabilir...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2009, 09:47:05 »
Teşekkürler arabayı ikinci el aldım ama bu olaya dikkat etmemiştim.bu benim için bir sıkıntı olucak :(