Gönderen Konu: ufak Bir sorum olacak?  (Okunma sayısı 1633 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
ufak Bir sorum olacak?
« : Kasım 30, 2009, 00:32:36 »
Abiler :) bugün kasaba giderken tuhaf bir olay oldu.Tam sokağa döneceğim araba bir tık etti teyp falan sustu geldi sonra açtım ayarlar resetlenmiş,saate baktım resetlenmiş anladım şarzdan bir halt yediğini.Dükkanın önüne durdum.Kasap geri geri yanaş dedi tamam dedim bindim kontağı açtım hiç elektirik belirtisi yok :D açtım kaputu baktım akünün + kutubu çıkmış.Bunun sebebi ise,Ben geçen hafta ufak bir kaza yaptım ve tramer sonucu bekliyorum malum arabada hasarlı duruyor.Ön o aküyü tutan demirin bağlı olduğu ön demir var ya farların v.s de tutturulduğu demir orasu sağdan vurduğum için hafif eğme yaptı ve akünün demiride rotayı sapıttı doğal olarakta akü boşta kaldı ve sallantıdan kutup başlığı çıktı hemen geri taktım çalıştırdım rölantide 5 dk kadar çalıştırdım ne olur ne olmaz kamyondan tecrübeliyiz diye :D.Demekki o tık ettiğinde başlık çıktı sadece dinamonun ürettiği elektiriği kullanmaya başladı akü v.s ondan gitti ama yinede o tık aşamasını yapmaması lazım diye düşünüyorum.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

ufak Bir sorum olacak?
« : Kasım 30, 2009, 00:32:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '10
Ynt: ufak Bir sorum olacak?
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2009, 00:39:01 »
abi normal birden akü başı çıkmış..
öztyta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2009, 00:41:19 »
Hazır aküden konu açılmışken bende sorayım :D Geçen gün akünün + kutbunu söktüm geri taktım iyice sıktım.. Ama gördüm ki + kutbun takıldığı yerde çizik çizik oyuklar var.. Bir zararı olur mu
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 30, 2009, 01:02:33 »
abi normal birden akü başı çıkmış..
yok hacı abi tamam yanlış demiyorum :D ben birazda görüşlerinizi merak ettim ve teklemesi de normal ama yapmaması lazım diye düşünüyorum :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 30, 2009, 20:41:38 »
Bencede ufak bir tekleme olması normaldir. Sonuçta akü ile alternatörün voltajında ve amperinde ufak farklılıklar olması.
Aracın da ona çok ufak bir zaman diliminde adapte olması normaldir. Akü başarınızı gres yağ ile yağladıysanız bazen o sebepten de
çok az gevşek kaldıysa zamanla çıkabilir.

Hazır aküden konu açılmışken bende sorayım :D Geçen gün akünün + kutbunu söktüm geri taktım iyice sıktım.. Ama gördüm ki + kutbun takıldığı yerde çizik çizik oyuklar var.. Bir zararı olur mu
Oğuzhan akülerin kutup başları kurşun gibi yumuşak bir metalden yapıldığından çok sıkınca çizik ve oyuklar olabilir. Tatlı sert
sıkman gerekiyor ne çok gevşek nede çok sert. Arada sırada kutup başlarını kontrol edersin sorun olmaz.
 ;)
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 01, 2009, 04:55:03 »
Bencede ufak bir tekleme olması normaldir. Sonuçta akü ile alternatörün voltajında ve amperinde ufak farklılıklar olması.

+1

Belki de o ses, kutup başının yerinden çıkarken çıkarttığı sestir
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 02, 2009, 15:03:11 »
Aracın da ona çok ufak bir zaman diliminde adapte olması normaldir. Akü başarınızı gres yağ ile yağladıysanız bazen o sebepten de
çok az gevşek kaldıysa zamanla çıkabilir.
Oğuzhan akülerin kutup başları kurşun gibi yumuşak bir metalden yapıldığından çok sıkınca çizik ve oyuklar olabilir. Tatlı sert
sıkman gerekiyor ne çok gevşek nede çok sert. Arada sırada kutup başlarını kontrol edersin sorun olmaz.
 ;)
0 zımpara ile zımparala yanlız çok hafif yoksa başlığı inceltisiniz :) kutup başlığının içinide serçe parmağınıza 0 zımpara sararak içini temizleyin takın.Çizikleri gidermek için çok zımparalarsanız başlık incelir umarım anlatabildim :)Artık yağlı değil abi.Yağladığın zaman neler olabileceğini paylaştım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 02, 2009, 15:10:41 »
Beyler şimdi aklıma gelen birşeyide paylaşıyım.Ben marşa basalı 20 dk olmuştu.Yani 20 dkdir gündüz aracım çalışıyordu.Far v.s gibi yüksek akım çeken birşeyde açık değildi.Ve aracın 1 gün öncesindede çalıştı.Demek istediğim akünün kutup başı çıkınca o davranışı yaptıysa aküyü şarz ediyordu şarz halindeydi.Demek ki normal bir akü öyle 15 dk de falan tam dolmuyormuş :)