Gönderen Konu: yaris 1.0 kalorifer fazla ısıtmıyor  (Okunma sayısı 2903 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
yaris 1.0 kalorifer fazla ısıtmıyor
« : Kasım 29, 2009, 18:25:05 »
   kaloriferim fazla ısıtmıyor.sadece 2.kademede biraz sıcak yapıyor diğerlerinde ılık.
tamirciye götürdüm 1-termostat sorunu olabilir dedi
                          2-radyadtörde sızdırma delik olabilir dedi
                          3-ön konsolu açmamız gerekebilir dedi
                          4-sıcak soguk girişler pislenmiş (kurum vs.)hava tutabiliriz dedi
                          5-porçöz maddesini döküp boruları açabiliriz dedi
                          6-sürücü tarafının altında kontrolün bulunduğu yerde sorun olabilir dedi
acaba sizce ne yapmalıyım tamamen servise götürüp tüm ısıtma sistemlerine termostat, radyatör ve benzeri şeylerine baktırıp yaptırıyımmı yada benim yapabileceğim pratik birşey varmı yada servis ücreti ne kadar tutar.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler herkese.

turansonsuz

Toyota Club Türkiye

yaris 1.0 kalorifer fazla ısıtmıyor
« : Kasım 29, 2009, 18:25:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: yaris 1.0 kalorifer fazla ısıtmıyor
« Yanıtla #1 : Kasım 29, 2009, 18:27:35 »
bu arada herkesin kurban bayramı mübarek olsun,herkese sağlık mutluluk sorunsuz huzurlu bir hayat dilerim
turansonsuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 29, 2009, 18:37:03 »
Benim ae101 de ısıtmıyodu termostaddan dediler yeni termostat aldık takarken içinde termostad olduğunu gördük bizim traktör ustasıda bu bozuk dedi yenisini taktık o sırada antıfırızı tamamladık araba sıcak vermeye başladı devirdaimde sorun olduğu için azalan antifirizden ısıtmamaya başladı suyla tamamlayınca sıcak veriyodu demem oki belki radyatör suyu azdır ona bakabilirsiniz tamamladıktan sonra ısı vermesinden kendiniz anlayabilirsiniz(bukadar uzun yazmamın sebebi ustaya olan kızgınlığımdan!!!)
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Kasım 29, 2009, 18:39:42 »
polen filtresini kontrol et ,kirlenmiş olabilir ve yeteri kadar iyi hava akımı sağlamıyor olabilir...
Bunun ile ilgili bir sıkıntın yoksa internet alışveriş sitelerinde radyatör pas kurum temizleyicileri var.Sızıntı varsa yine bunun için de sızıntı önleyici sıvılar var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 29, 2009, 18:47:07 »
polen filtresi yolcu koltuğu torpido içindekiyse onu değiştirdim.ama pas kurum temizleyiciyi alıcam olmazsa sızıntı önleyiciyi.serkan bey sizin dediğinizi yaptım antifirizi yeni değiştirdim ama sonuç çıkmadı.ilk defa toyota kullanıyorum 10 gün oldu bazı sorularım komik olabilir 8 sene favorit kullandım ondan sonra böyle janjanlı konforlu ıvırlızıvırlı bi araba olunca anlamaya öğrenmeye çalışıyorum heralde biraz uzun sürecek öğrenmek.daha normal kitabını bile bulamadım arabanın.sağolun
turansonsuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 30, 2009, 08:39:37 »
serkan bey sizin dediğinizi yaptım antifirizi yeni değiştirdim ama sonuç çıkmadı.

İşte bu yüzden devirdaim yada termostat bozulmuş olabilir. Porçöz vs. ile vakit kaybetmeyin. Bence servise şikayetinizi bildirin baksınlar. Sonra çıkan maliyete göre ister serviste devam edin, ister bir özel servise götürün...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Kasım 30, 2009, 23:40:29 »
sağolun  ergün bey.
turansonsuz