Komple bir bakımda gerekli bence, 15 ayda yağ özelliğini yitirmiştir aslında yapmanız gereken bir usta getirtip arabayı hiç çalıştırmadan yağını değiştirmek olmalıydı...
Kullandığımız motor yağlarının 3 sene üretim tarihinden itibaren raf ömrü vardır. Yağın yapısındaki bozukluğun bu tür sorun çıkaracağını sanmıyorum. Daha evvel ISUZU'nun yağının çamurlaşıncaya kadar değiştirilmediğine şahit olmuştum. Yağ filitreside tıkanmış valf tahliyeden çalışmaya başlamıştı. Yinede çekişte bir düşüş yoktu.
Şahsi fikrim aracım 15 ay yattı diye kapıya tamirci getirmezdim.
Bu arada müşteri hizmetleri raf ömrünü barkoda kodlamışlar yani kullandığınız yağın ne kadar rafta kaldığını bir onlar birde Allah biliyor

birde bilinçli tüketiciliğe soyunup telefon açıp öğrenen siz.
Belki bunu sık yaparsak onlarda üretim tarihlerini anlayacağımız dilde yazmaya başlarlar.
Bu arada kafamda karışmadı değil hani. Rafta 3 senede bozulmayan yağ neden bizim motorda 6 ayda bozuluyor. Kendimi biraz kaz hissettim

Havayla temas etti diyeceğim. O zaman açık motor yağlarınıda kullanmamak lazım. Varille satılan yağlar mevcut. Enterasan bir mevzu. Bir ara onuda arayıp sormak lazım.
Herkese iyi forumlar.