arkadaslar ae101 kasa motor kaputunun altındakı bezden arıyorum fiyatı hakında bi bilgisi olan varmı acaba nerden nasıl temin ederim
AE101 de bu bezden olduğunu sanmıyorum, bizde 97 model 1.3XE vardı onda yoktu, kaputu açık birsürüde ae101 gördüm hiçbirinde bez dikkatimi çekmedi
Bez derken kaput altı izolasyon malzemesinden bahsediyorsanız orjinali veya çıkması pahalıdır. Döşemeciye malzeme dahil 60-70 TL gibi bir rakama orjinalinden daha bile güzel yaptırabilirsiniz...
arkadaslar ae101 kasa motor kaputunun altındakı bezden arıyorum fiyatı hakında bi bilgisi olan varmı acaba nerden nasıl temin ederim
Kaput alti izolasyonlu eski Corolla ben de gormedim simdiye kadar.
Kaput izolasyon malzemesi Yok ki zaten.Başka model araçlarınkinden alınıp uyarlana bilinir corollaya.
gecenlerde sanayıdeydım kaput acıktı usta neden bunun kaput altındakı bezı yok dedı motor sesını ıcerı verır bole dedı ondada gli var benımkınde var dedı
98 GLI'lerde vardır belki, ben de hiç görmedim 101'lerde. Ama Würth'ün bir malzemesi vardı galiba bu işe yarayan, ısıya dayanıklı ses izolasyon malzemesi.
bunu pekı dosemecılerde yaptrdıgın zaman ısı dayanıklı olabılckmı acaba yanı bı problem olmasını ıstemem ısıdan nemlenıp boyada solma olusurmu acaba
hımm dayanıklı birşey okudum kadarıyla bayramdan sonra komple kaplattrıyım bilgileriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler
Evet bugün arkadaşımla baya konuştuk bu konuyu.. Ankarada yağmur vardı ve trafik baya sıkışıktı.. Dikkatimi çeken şey, o kadar araç arasında sadece benim ön kaputtan buhar çıkıyordu.. Arkadaşım bunun kaput altı bezi yok mu dedi.. Ben yok dedim haliyle.. Aracın boyası çıkar falan filan dedi bende japonlardan iyi mi bilecen dedim

Neden koymamışlar acaba?
Bizim 2 adet 97 XEİ aracımızda var. Fakat 93 XL aracımızda yok. Bilgilerinize...
Ucuz tutmak icin koymamislar buyuk ihtimalle.
Evet bugün arkadaşımla baya konuştuk bu konuyu.. Ankarada yağmur vardı ve trafik baya sıkışıktı.. Dikkatimi çeken şey, o kadar araç arasında sadece benim ön kaputtan buhar çıkıyordu.. Arkadaşım bunun kaput altı bezi yok mu dedi.. Ben yok dedim haliyle.. Aracın boyası çıkar falan filan dedi bende japonlardan iyi mi bilecen dedim
Neden koymamışlar acaba?
98xei.benim aracımda da yok.Uzun yolda lastik ve motor sesi cok rahatsız ediyor acıkcası..Bariz sekilde faydası olacagını bilsem yarın yaptırırım..bu arada baska bir aractan cıkma olarak alsam ve onu aracıma uygulasam maliyet olarakta ucuza gelmezmi ki..
bencede kaput altındakı bez hem boyayı korur hemde motor ve lastik sesini içeri vermez
Lastik sesiyle pek alakası olmuyor, motor sesi de zaten Toyotalarda alt devirlerde baya düşük. Üst devirlerde bir miktar etki eder. Isı konusunda da etki eder.
benim var... 
görmemişin kızı olmuş, çekmiş saçını yolmuş...
gecenlerde sanayıdeydım kaput acıktı usta neden bunun kaput altındakı bezı yok dedı motor sesını ıcerı verır bole dedı ondada gli var benımkınde var dedı
usta dediğin adam saçmalamış bence... ön kaput izolatörü motor ısısının muhafazası ve ön kaput boyasını motor ısısından korumak için düşünülmüş bir uygulama olarak biliyorum. motorun sesi içeri vermemesi için yapılan izolasyon çok daha farklı...
valla benimkinde de yok yağmurda buhar çıkıyor ama motor sesine etki edeceğini hiç düşünmüyorum. hatta benim kaput içten çok siyahlaşmıştı mutfak cifi ile sildik ve yıkadık ön yüzünden daha parlak oldu.. eğer bu parça orjinalden varsa bulmak isterim yinede