0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kış lastiğim yok mevsimlik lastik kullanıyorum.Bir köy okulunda öğretmenim. Yerleşim yeri olarak dağlık ve orman içinden geçerken 2 tane pis viraşlı rampa var arabanızı dönüşlerde durmaya yakın hıza düşürüyorsunuz kış lastiği olan arkadaşlarda zincir takmak zorunda kaldı, çıkamadılar. Kısacası 1 km'lik bir yol için zincir şart oluyor.
abicim valla ben bizim araba bi takım palet parçaladı al iki tane güzel kış lastiği zincirinde dursun kenarda baktın çok kötü oldu zinicirini takarsın ama kış lastikleri veya çivili lastikler işini çok büyük ölçüde görür..
küçük bi sorun var...akdeniz ve güneydoğunun bazı yerlerinde kar yağmıyor ancak örneğin sömestr tatilinde bursaya gideceğim gideceğim yol karlı ve buzlu şimdi yılda 15 gün kullanmak için kar lastiğimi almak lazım yoksa zincir veya paletmi .ayrıca bilginiz varsa palet pahalımı yada fiyatına değermi aynı zamanda zincir ve palet lastiklere ,ön düzene zarar verirmi...
Cok karli yerlerde kullaniyorsaniz, civili tabir edilen lastiklerden alabilirsiniz. 3 takim kullandim daha önceki araclarimda.Karda buzda cok basarili lastikler ancak asfaltta biraz dikkatli ve düsük hizda gitmek gerekiyor. 100-110 km/h yi bu lastiklerle pek gecmemek gerekiyor.