0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çok saçma bence bu uygulama Senin kullanım hatanın dişında oluşabilecek herşey garanti süresince firma tarafından ücretsiz değiştirilmeli. Tüketici haklarına bir bakmak gerek bence.[/quote]haklısın ama bu tip parçalar aracın normalde bozulan yani kullanıldıkça bozulan parçalr olduğu yüzden garanti dışı mahkeye başvurmak aslında iyi fikir denemesi bedava sadeye kaymakamlık veya valiliğe gidip orada tüketici mahkemesine bir dilekçe ve ekte fatura ile başvurmak gerekiyor sanırım ücretsiz
Devirdaim pompasını elbette değiştirecek Ama benim bildiğimde amortisördü,lastikti,ampuldü bunlar garanti kapsamına girmiyor.Fakat bizim Avensisin 3 defa sol far ampulu patladıydı,üçüncüsünde servis değiştirmişti.Tabi biraz gürültü ile [/quote]benim ön amortisör garantiden değişti
tüp mü , Allah korusun benim şüphelendiğim konu normal mazot kullanmamış olmama rağmen gun gelir sen normal mazot koymussun derlerse yapılabilecek ne var acaba [/quote]kolayı var aracı servisten dışarı çıkarmasın gider bir noter çağırır aracın deporsundan noterin gözetiminde numune alınır bu yakıtı incelettirisin eğer normalse petrol aldığın yerin başına yok değilse servisin başına iş açarsınnot(normal yakıt aldığında motorun sesi anormal bir şekilde vuruntulu halde çalışır euroda ise bu tip problemler olmaz)
Yeni nesil tüm dizellerde emisyon sürekli kontrol ediliyor. Emisyon değerleri normalin üstündeyse sorunlu yakıt kullanmışsınız demektir. Bunun loglarınıda ECU tutuyor.Bu olmasaydı bile, emme manifoltundaki kurumlanın miktarından rahatlıkla kullandığınız mazotun kalitesini anlayabilirlerdi. Sadece o an aldığınız yakıt değil, geçmiştede aldığınız yakıtın kalitesi önemli..[/quote]bu yüzden aracınıza kolay kolay farklı yerlerden yakıt almayın