Gönderen Konu: Sisli havalarda araç kullanmanın püf noktaları  (Okunma sayısı 5880 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
Ynt: Sisli havalarda araç kullanmanın püf noktaları
« Yanıtla #20 : Kasım 23, 2009, 21:16:33 »
teşekkürler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 23, 2009, 21:16:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 10, 2009, 21:56:01 »
eskiden petrol şhop larda sarı camlı gözlükler vardı şimdilerde raslamıyorum benim tavsiyem torpido gözünde sarı camlı gözlük bulundurmak sisli gecelerde çok rahatlatır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #22 : Aralık 10, 2009, 22:00:40 »
Paylaşım için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '99
« Yanıtla #23 : Aralık 13, 2009, 20:06:28 »
Teşekkürler arkadaşım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota cı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Aralık 15, 2009, 21:53:27 »
Kayseri`de iken sabah ilk çıktığımda gözlerimi açamazdım . Çünkü günlerce kalan kar güneş olmasa dahi insanın gözünü alıyordu ancak siste nasıl olur bilemiyorum. Ayrıca sarı gözlükler işportadan gözlük alırcasına insana zararlıolabilir.
Toyota Corollo d-4d  2008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 16, 2009, 07:54:12 »
kar yağışının başladığı şu günlerde çok önemli bir paylaşım teşekkürler:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 16, 2009, 10:24:38 »
Alıntı
Dörtlü flâşörler, sadece bir tehlike durumunda ve taşıt durduğunda yakılmalıdır.
Durma halinde dahi dörtlü flaşörler eğer tehlike yoksa yakılmamalı. Ama, durmaması yasak olan yerde duran ya da aracını park eden yurdum şoförü "abi hemen gidiyorum aracımı gör ve vurma, dikkat et haaa" mealinde kullanır ekseriyetle  :D
Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 16, 2009, 12:51:54 »
Durma halinde dahi dörtlü flaşörler eğer tehlike yoksa yakılmamalı. Ama, durmaması yasak olan yerde duran ya da aracını park eden yurdum şoförü "abi hemen gidiyorum aracımı gör ve vurma, dikkat et haaa" mealinde kullanır ekseriyetle  :D

Doğru, bu neredeyse bir kural haline geldi. Hatta yakmayana küfrediyorlar artık :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Aralık 16, 2009, 13:06:58 »
bayram sabahı sisten kaza yaptım işte.. görüş mesafesi çok azdı namaza giderken ababamda tama temizlettirmedi camları geç kalıyoruz diye olan oldu karşıdan gelen aracı görmedik çarptık allahtan çok yavaş gidiodumda bişi olmadıı.. ama hata biraz karşıdan gelendede vardı.. onun camı tamamen açık olmasına rağmen hiç bi yere kaçmadı öylece baklemiş bizim gidip vurmamızı.. (ne garip insanlar var yahu) neyse corollaya nazarlık oldu ufak bi delik açıldı tamponda okadar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 16, 2010, 23:26:01 »

Hareket halindeyken dörtlü flaşörlerinizi yakmayınız. Siste taşıt kullanırken sürücülerin yaptığı başka bir hata da, dörtlü flâşörlerin görülmek için yakılmasıdır. Dörtlü flâşörler, sadece bir tehlike durumunda ve taşıt durduğunda yakılmalıdır.

Hava ne kadar soğuk olursa olsun, aracın camını açınız. Böylelikle diğer taşıtların sesli uyarılarını kolaylıkla duyabilirsiniz. Ayrıca iç camlarda buğu engellenecektir.

Sisli havalarda herhangi bir problemden ötürü yol kenarında durmak gerekirse, mutlaka dörtlü flâşörler yakılmalı ve mutlaka arkadan gelen sürücülerin fark edilmesi için araçtan 100 metre geriye reflektör yerleştirilmelidir.

Dün akşam Düzce'den dönerken,Bolu-Gerede arasında çok yoğun bir sis hakimdi otobanda.Gördüğüm en büyük ve telafisi imknasız olaylara davetiye çıkaracak hata dörtlülerin yakılmasıydı.Kamyonlarda bile arka sis lambaları mevcutken bir çok araç dörtlüsünü yakmıştı.İlkin arka arkaya dizilmiş ve yanan dörtlüler görünce kaza olmuş sandım.Otoban gibi bir yolda sağ tarafta arıza nedeniyle dörtlülerini yakmış bir TIR düşünün.Önündeki diğer araçlar görünmek için dörtlülerini yakıp gidiyorken arızalı araçta ilkin "giden araç" olarak algılanacaktır.Ve bu telafisi mümkün olmayan bir kazaya neden olacaktır.
   Aslında camı açmak yerine müziğin sesini kısıp sesli uyarılar dinlenebilir.Buğuyu önlemek içinde havalandırma dış havaya ayarlı ve camlara ılık hava verilmelidir.Ve en önemlisi sileceklerinizi çalıştırmayı unutmayınız...
   Yeni trafik seti alacak arkadaşlara önerimdir.Toyota servislerinde bulunurmu bilmiyorum ama VW servisinde satılan trafik setlerinde normal setlere ek olarak birde fosforlu acil durum yeleğide bulunuyor.Karanlık havalarda bu yeleği giyerek gerekli güvenlik önlemini almış olursunuz.ARacın gerisine koyduğunuz reflektör ile olay yeri güvenliği almakla beraber,bu yelek sayesesinde kendiniz içinde ayrıca bir önlem almış olursunuz...

eskiden petrol shop larda sarı camlı gözlükler vardı şimdilerde raslamıyorum benim tavsiyem torpido gözünde sarı camlı gözlük bulundurmak sisli gecelerde çok rahatlatır
   Mustafa bey bu hatırlatmanız doğrultusunda hemen gözlükçüye gittim.Koyu renkli gözlükler %50'den fazla indirim almasına rağmen,sarı renkli olanların fiyatları hala yükseklerden uçuyordu...Ray-Ban'in gözlüğüne 250 TL dediler.Artık mevcut gözlüğe sarı cam taktıracağım.
   Herkese kazasız güvenli yolculuklar dilerim........
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Ocak 17, 2010, 22:20:09 »
bu güneş gözlüğü meselesini söylüyorum kimse inanmıyor öyle şeymi olur diyorlar bi denesinler hele bende şaşırdım doğrusu ilginç bir olay :blink:
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Ocak 17, 2010, 22:31:14 »
paylaşımın için teşekkürler erdi... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 19, 2010, 22:15:57 »
bu güneş gözlüğü meselesini söylüyorum kimse inanmıyor öyle şeymi olur diyorlar bi denesinler hele bende şaşırdım doğrusu ilginç bir olay :blink:
    Yaşın küçük olduğu için olabilirmi acaba Eren... :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 19, 2010, 23:12:38 »
eskiden petrol şhop larda sarı camlı gözlükler vardı şimdilerde raslamıyorum benim tavsiyem torpido gözünde sarı camlı gözlük bulundurmak sisli gecelerde çok rahatlatır

katılıyorum. bu sarı camlı gözlüklerin çok faydası oluyor. ayrıca bilgi için teşekkürler
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Ocak 23, 2010, 13:46:01 »
olabilir özcan abi; ama yinede çevremde beni otomobil hastası diye bildikleri için söylediklerimi dikkate alıyorlar
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #35 : Şubat 01, 2010, 22:51:47 »
arkadaşlar askerde tabur komutanın şoförüydüm erzurumda yaptım askerliği bir gün tabura geliyoz sisden göz gözü görmüyo ortalık bende taburun girişini kaçırdım... tabi bizim tabur komutanı >:( >:(...gerisine gerek yok şimdi antalyada çok rahatım 8-)