Gönderen Konu: TTNET ve Telekom Kazığı  (Okunma sayısı 1816 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
TTNET ve Telekom Kazığı
« : Kasım 21, 2009, 14:37:41 »
Arkadaslar 3 yıla yakındır TTNET abonesiyim, aslinda baska alternatif olmadigi icin mecburen abone kaldim
Devamlı sikayetlerim oluyordu ama artik bu bardagi tasiran son damla oldu
ve sizlerle paylasmak istedim konuyu, cunku millet olarak cok buyuk kaziklar yiyoruz bu adamlardan
İnternette de kisa bir arastirma yaptim gercekten cok sikayetler var
Olay su, 1 mb hiz 4gb limitli tarife kullaniyordum ayda 29 TL, her ay kotayi gectigim icin 60 Tl ye yakin fatura geliyordu ve hizda cok yavastii bu hiza ragmen nasil kotayi gectigim ise tam bir muamma
Neyse bunlardan dolayi anavtajli diye gecen ay sinirsiz 8mb e kadar ayda 49 TL tarifeye gectim
Keske gecmes olsaydim, inanin yasadigim sikintalari anlatamam
Hat ikide birde kopuyordu ve hiz testi sıkı durun download 400 kb, upload 600 kb gosteriyordu
TT neti gece 2-3 lerde arayip ulasamiyorsunuz ulastiginizda da en az 5-7 dk reklam dinliyorsunuz bunun da sonradan telekoma para kazandirmak icin tuketicileri hatta bekletmek icin yaptiklarini dusundum, okumus biri olarak bile sorun icin musteri yetkilisine ulasabilmek icin hangi tuslara basmak gerektigini zar zor anladim
Neyse sonucu anlatayim, hiz 8mb a kadarmis yani 8 mb garanti degilmis, 1mb olabilirmis, hattasinirsiz kota degilmis sinir 15 gb imis. Neyse not aldilar 1 gun sonra beni arayip hatlarin 8mb i desteklemedigini bb nedenle sorun yasandigini cozumun hizi 2mb ile sinirlandirmak oldugunu soylediler. NAsil cozum ama bayildim. Yani 8mb sabit hiz alsaniz bile aslinda boyle bir sey yok cunku hatlar desteklemiyor ki, Ustelik ben ankara da al yapinin en iyi oldugu yerde oturuyorum
Neyse tamam dedik katlandik,
Simdi asil soruna gelelim
Bu ay faturasi 77 Tl geldi, aciklama su sekilde 39 tl kullanim, 16 kota asim, 7 tl kismi ucret
Sok oldum, cunku ayin 22 sinde sinirsiz tarifeye gectim diye daha cok kullandim hatti, bu hizlara ragmen nasil kotayi gectim anlamiyorum bu da ayri, neyse iki saat ugrastan sonra musteri yetkilisine ulastim
NAsil oluyorda 4 gb limitli tarife ile ayda 60 tl oderken simdi limitsiz tarife ile 77 tl oduyorum diye sordum
Ustelik kotayi 2gb asmisim yani limitliye gore 6gb kullanmisim, ekim ayi toplam kullanim kotasi da 8 gb
Yani limitlide kalsam gene 60 tl odeyecegim, ama limitsizde oldugum icin 77 tl fatura geliyor
Cevap su; siz 22 sine kadar kotayi asmissiniz o nedenle kta asm ucreti gelmis, derdimi anlatamadim kisaca,
Sikayet dilekcesi yazin dedi mudurluge.
Biliyorsunuz adsl icin ev telefonuda zorunlu, sirf bu internet icin hic konusmama ragmen ayda 25-30 tl de ev telefonu geliyor. Yani ayda bu lubnanli adamlara en az 80 tl odeme yapiyoruz. Aldigimiz hizmet sifir.Hesapladim simdiye kadar toplam 3500 tl odeme yapmisim
Neyse sinirler tepeme vurdu ve hem interneti hem de ev telefonunu iptal ettirme karari aldim. Bunu musteri yetkilisine soyledigimde   biz yapamiyoruz dilekce ile muracaat etmeniz gerekiyor dedi
Neyse arkadaslar bu adamlar meydani bulmus tekel olduklari icinde at kosturuyorlar. Telekomu aldiklari para yi coktan cikardilar bizi soyarak. bence bu konuda birseyler yapmaliyiz. Rekabet kurumu bir an once su sabit hattin zorunlu olmasini kaldirmali. Sizleri uyanik olmaya ve yasadiginiz sorunlari buraya yazmaya davet ediyorum

Toyota Club Türkiye

TTNET ve Telekom Kazığı
« : Kasım 21, 2009, 14:37:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: TTNET ve Telekom Kazığı
« Yanıtla #1 : Kasım 21, 2009, 14:59:31 »
aynı sorunları yıllardır yaşıyorum, iki telefonum vardı birini kapattırdım, ama diğeri mecburen adsl için duruyor, alternatifini bulduğum anda onuda adslyide kapattıracağım,
sabit telefona şimdilik çözüm buldum, türkseli kullanıyorum evden cep telefonuyla sabit hatları ayda 5 tl ödeyerek 400 dk. bedava arayabiliyorsun, 400 dk. aşarsada dakikası 6 krş, yani telekoma göre çok çok ucuz
zaten çevremdeki insanlar ha bire ev telefonlarını kapattırıyorlar, bu gidişle telekom layığını bulacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 21, 2009, 15:11:55 »
Şikayetinizi anlıyorum, ben de 2002 senesinden beri ttnet kullanıyorum (tabi o zaman ttnet diye birşey de yoktu). Sürekli yeri geldiğince şikayetlerimi dile getirdim. Toplum olarak ortak şikayetleri dile getirince hakkaten bazen iyi şeyler de olabiliyor. Mesela ilk aldığımızda 128k download hızı vardı, bu çok komik bir rakamdı. Sonrasında fiyatları değiştirmeden önce 256 oldu. Sonra birkaç yıl içinde 1024k oldu giriş seviyesi.

8 mbit (sözde) sınırsız tarife çıkardıklarında ben de oldukça katı bir dille eleştirmiştim (belki bu forumda da yazım vardır, hatırlamıyorum nereye yazdığımı). 15GB limitten sonra 512k hıza indiriyorlar hızınızı. Tam bi komedi filmi gibi bu uygulama da anlayacağınız. Çünkü eğer hesaplarsanız, 8Mbit kullanımda kotanız yaklaşık 15 saat içinde doluyor. 15 sattlik kullanımı 1 aya yaymanızı bekliyorlar yani. Ayrıca hatların desteklememesi, yurtdışı çıkışların belli saatlerde dolu olması vs vs gibi problemler de cabası.

Bu arada 8Mbit tarifesinde kota aşım ücreti yok diye biliyorum, sadece hızınızı kesiyorlar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #3 : Kasım 21, 2009, 15:37:55 »
ttnetin saçma sapan uygulamaları yıllardır devam ediyor. bendende geçen sene kullnamadığım 4 ayın parasını istemişlerdi. adres değişikliği yapmıştık. yeni taşındığımız eve telefon hattını 4 ayda anca getirebildiler. bu arada ben telekoma hattın taşınması için dilekçe vermiştim. ama yeni telefon numarası belli olmadığı için ttneti aktaramadık sadece yetkili arkadaş aboneliği geçici olarak durdurduk diye açıklama yaptı. telefon bağlandığında ttneti açtırmak için başvuru yapınca benden 4 aylık toplam 120 lira ödememi istediler nedeni ise benim aboneliği durdurma hakkım yokmuş. 5 - 10 dakika tartıştıktan sonra benden dilekçe yazmamı istediler bende yazdım 2 gün sonra sonuçlandı ve borcum silinerek aboneliğim devam etti. diyeceğim oki siz hakkınızı arayıp bunlarnan tartışmazsanız yada yetkili yerlere dilekçe vermezseniz çok güzel kazıklıyorlar. her öde dediklerini ödemeyin itiraz edin hep haklı çıkıyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #4 : Kasım 21, 2009, 20:50:01 »
baya bi şikayet var bu konuda 8mbit denilen hızı alabilmeniz için;
hattınızı aldıgınız santrale uzaklığınız  1,5 km den fazla olmamalıdır ve size gelen kabloda en az ek ve hat değerlerinin temiz olmasi şart bu işlemi adsl hizmeti satan bayiler bilmez bu yüzden bayağı sıkıntılar yaşanıyor.
Hayal Gücü Bilgiden Önemlidir !

Albert Einstein

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 21, 2009, 21:10:57 »
ben de kullanıyorum ve kesinlikle memnun değilim.
Allah gözlerini doyursun. kursaklarında kalır inşallahhh.. >:(
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 24, 2010, 18:07:43 »
Size aynen katiliyorum Alper Bey, babam yazlik hat almisti ve actirdiktan 1 sene sonra kapattirdi. Ekstradan kendi kendilerine tarife koyarak yuklu bir fatura cikarmislardi. Ülkemizde tekel olduklari icin istedikleri gibi abonelerine masraf cikartiyorlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 24, 2010, 18:28:28 »
yeni kanuna göre artık teli iptal ederk sadece adsl kalabilir...
hız konusuna gelince zten eski 44000bps falan yazardı telefon bağlantısında...hala aynı kablolar..bu kablolarında bir limiti vardır zaten...
2 yılı bekleyin başka bir servise geçin derim ama o servislerde bunlardan altyapıyı alıyor..