0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadas 1.3 corollam var lpg de var hangi yağ kullanmalyım 10 40 tam sentetik yag nasıl olur
Ben Yariste CASTROL TECTION TURBOMAX 15W-40. 3500 km oldu değişeli bir sıkıntım yok.
Hocam ben Castrol Magnatec 10-40 kullanıyorum.4 senedir de hiçbir sorun yaşamadım.Tavsiye ederim.
Ben Yariste CASTROL TECTION TURBOMAX 15W-40. 3500 km oldu değişeli bir sıkıntım yok.Dizel mi arac?
Yok Ahmet abi 1.3 VVT-i . Km yanlış yazmışım 3900 km den beri kullanıyorum. Bende ilk başta tereddüte düşmüştüm bu konuda. Daha önce başka bir başlık altında da bu yağı kullandığımı belirtmiştim. Bu yağ yüksek basınç altında çalışan dizellerde kullanılıyor. Dizel tespitiniz doğru. İlginçtirki 10-40 yağla devir kesiciye kadar çok zorlanan motor bu yağdan sonra devir kesiciye çok rahat girer oldu. Belkide biraz kalın olduğu için kompresyon arttı. Dağ değişimi üst sınıf araç üreten markanın yetkili ve orjinal servisinde yapıldı. Bu konuda birazda araştırma yaptım. 5 - 6 yağ değişiminden sonra dizel yağı kullanmakta fayda varmış esasında. Dizel motor yağlarında dizelin benzine göre daha çok kurum yapmasından dolayı dizel motor yağlarında daha fazla kurum çözücü vs varmış. Şu ana kadar bir sıkıntı olmadı. Umarım ilerde de olmaz. Bir sonraki değişiminde normal 10-40 a geçicez.