Gönderen Konu: dönüşlerde su dalgası sesi  (Okunma sayısı 1506 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
dönüşlerde su dalgası sesi
« : Kasım 18, 2009, 23:37:36 »
aracım 2005 terra ilk 3 ay önce fark  ettim ön tekerin arkasında arabayı yıkayınca ertesi günü su oluyordu sag tarafta en başta cam su deposu çatlak yada fazla dolu diye ondan şüphelendim ama kış ayına gelince arabayı yıkayınca yada yagmur yağınca dönüşlerde sanki arabanın içinde akvaryum var gibi su dalgası sesi yapıyordu arkadaşlar dalga geçmeye başladı balık besle diye ön camın önündeki bakalitin içine bakınca kenarda su gördüm iki taraftada da vardı  sileceklerin oraya su döktüm suyu lastiklerin oraya boşalttı ama hepsini değil mantık yürüterek kanallar tıkalı dedim ama kanallar yoktu kapaları açıp bağlantı yerlerine baktım oradan ulaşamadım ses iyice rahatsız edince önlastiklerin  yukarsındaki çamurluk bakalitini  söktüm paçalıkla beraber hafif aralayınca  dipte su ıslaklığı gördüm el girmesi zor yerdi  komple bakaliti sökmekte riskli kirden ve sıcaklık farkında klpsler sökülürken bozuluyor   ıslaklığın  başladığı yere elimin tornavidanın ulaşacagı kadar araladıktan boşluktan  tornavidayı yukarıya dogru ittirdim oldugu gibi çamurlu su boşaldı birazda tornavidayı sag sol yaparak deliği büyüttüm artık yukarında suyu yukarıdan döktüğümde tamamı boşalıyor su seside kalmadı anlayacağınız çamurluk bakalitini sökmeniz gerekecektir

Toyota Club Türkiye

dönüşlerde su dalgası sesi
« : Kasım 18, 2009, 23:37:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: dönüşlerde su dalgası sesi
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2009, 23:44:52 »
aynı sorun bende de var. servis normal dedi gönderdi???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2009, 23:46:07 »
Benim aracımda da sabah çalıştırdıktan sonra gaza biraz bastığımda sanki motordan su akıyormuş gibi bir ses geliyor .. Motor ısındıktan sonra 3000 4000 arasına çıkınca aynı ses bi daha geliyor.. Nedendir anlamadım
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2009, 23:46:48 »
Geçmiş olsun, sorununuzu fazla büyümeden halletmeniz güzel olmuş, bilgi içinde teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 19, 2009, 00:08:42 »
Benim aracımda da sabah çalıştırdıktan sonra gaza biraz bastığımda sanki motordan su akıyormuş gibi bir ses geliyor .. Motor ısındıktan sonra 3000 4000 arasına çıkınca aynı ses bi daha geliyor.. Nedendir anlamadım
Sesi dinlemeden bir fikir yürütmek burda zor ama seninki büyük ihtimal kayıştandır Oğuzhan.Gece veya normal günde üzerindeki su veya nemden dolayı ısınana kadar çıkan ses normaldir.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 19, 2009, 23:36:41 »
Yok emre direk o sesten dir kardeş.Bu kasaların çogunda o tahliye kanalları tıkanıyor.Allahtan su içeriye girmemiş.Şikayet var com ve forumda bu kanalların tıkalı olması yüzünden suyun torpidonun arka tarafından içeriye girdigini söyleyen bir sürü insan vardı.
2011 d4d Corolla