Gönderen Konu: arkadaşlar yardım edebilirmisiniz?  (Okunma sayısı 1434 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
arkadaşlar yardım edebilirmisiniz?
« : Kasım 18, 2009, 09:19:26 »
Forumu takip edenler bilir uzun zamandır 2005-2007 corolla sol arıyorum terralara bakmıyordum Sol istiyordum
Ama dün 2005 terra denk geldi km si çok cazıp 4500 (dörtbin beşyüz ) isteğin gib servise heryere götür diyor sahibi nokta hata yok arabada 24.750 ye alınırmı lütfen fikirlerini söylermisiniz fiyat pahalı mı km si çok iyi beni çeken tek olay km si
yoksa bende tam bir sol hastalığı var dı Almaya değermi 40-50 bine kadar sol almak mı avantajlı lütfen yardım edin sizin fikirleriniz benim için çok önemli
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Toyota Club Türkiye

arkadaşlar yardım edebilirmisiniz?
« : Kasım 18, 2009, 09:19:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: arkadaşlar yardım edebilirmisiniz?
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2009, 14:37:54 »
  4 senede 4.500 Km. gibi az yol yapmış bir araçda bence iyi kontrol ister.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2009, 14:41:44 »
km çok süper bence dynotest e sokup birde ustana göstersen almak mantıklı sıfır niyetine

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2009, 14:54:32 »
hocam haftasonu bir arkadaş 2007 terra için (29.500 km'de) kalkıp ankaraya gitti.. (sahibinden de halen duruyor ilan)
aracın km'ile oynanmış,
önden yemiş,
galerici ağzı ile söylemek gerekirse "muayyer" olmayan bir araçla karşılaştı..

hocam prensip şu (yalan söylerken) : öyle bir yalan söyle ki; karşındaki adam "ülen bu kadar da yalan olmaz herhalde" diye düşünsün..

bu bakış açısı ile senin dediğin km için aracın alındığından bu yana sadece muayeneye gittiği söylenebilir..
şüphelen, ama doğru ise; balıklama atla..

hayırşı olsun...
carpe diem..
vallahi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2009, 15:00:01 »
2005 model aracın 4 yılda 4500 km yapması biraz garip. Aracın servis geçmişini sorgulayın motor ve şase numarasından. En kolay bu şekilde anlaşılır zaten. Hacizden falan çıkmış olduğunu varsaysak bile o kadar az km olması bence çok zor.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 18, 2009, 15:12:15 »
Daha da önemlisi TRAMER kayıtlarından şasi numarası ve plakasıyla sorgulatmanızı mutlaka yapın ki PERT ya da ona yakın bir hasardan toplatılmış olabilir araba.

Km'si gerçekten düşündürücü!
Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 18, 2009, 15:57:09 »
450 km de olması şaibeli, ama bana sorarsan "sol" takıntılı olma, sonuçta aynı kasa, aynı motor, aynı performans, birkaç aksesuar için o kadar paraya değmez, terreda gayet güzel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 19, 2009, 09:29:03 »
aracın servis kayıtlarına baktırdım 1000 km kontrolüne girmiş birde 3000 bin km de tavan çıtasının bir tanesi kalktığı için değiştirilmiş tramerdende kontrol ettirdim alındığından beri sigortası vs var ve hiç bozulmamış zaten sahibi git incelet servise diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 19, 2009, 09:53:36 »
aracın servis kayıtlarına baktırdım 1000 km kontrolüne girmiş birde 3000 bin km de tavan çıtasının bir tanesi kalktığı için değiştirilmiş tramerdende kontrol ettirdim alındığından beri sigortası vs var ve hiç bozulmamış zaten sahibi git incelet servise diyor.

aracı almadan servis dışında iyi bir kaporta ustası ile beraber tekrar bi kontrol ettirmen daha sağlıklı olacaktır ki öyle ustaların gözünden birşey kaçmaz... 4 senede niye bu kadar az km yapıldığı konusunda sahibi ne diyor? birde bu kişi aracın ilk sahibimi yoksa 2-3. sahibimi? km yanıltır gibi gözüksede denilen şekilde doğruda olabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 19, 2009, 10:32:04 »
ilk sahibi sıfırdan onda giderken çok iyi bilen bir kişi ile gideceğim zaten, kullanılmama sebebi iş toplantısına filan kendi aracı ve uçakla gitmesi bunuda ailesi için almış ama kulanmamışlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 19, 2009, 11:22:04 »
aracı almadan servis dışında iyi bir kaporta ustası ile beraber tekrar bi kontrol ettirmen daha sağlıklı olacaktır ki öyle ustaların gözünden birşey kaçmaz... 4 senede niye bu kadar az km yapıldığı konusunda sahibi ne diyor? birde bu kişi aracın ilk sahibimi yoksa 2-3. sahibimi? km yanıltır gibi gözüksede denilen şekilde doğruda olabilir...
katılmıyorum buna ben, ustaların kalıp cümleleri var, sürekli onlar söyleniyor, airbagleri patlamamış araca airbagler patmamış diyen ustalar çok, kazasız arabaya taklalı diyenler çok, boyasız araca lokal boyalı, lokal boyalı araca da tamamı boyalı diyen adam çok..usta yerine yetkili servis öneririm ben kontrol için, bir baktım anladım tarzı yaklaşımdansa daha düzgün bir kontrol yapılır
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 19, 2009, 13:12:38 »
katılmıyorum buna ben, ustaların kalıp cümleleri var, sürekli onlar söyleniyor, airbagleri patlamamış araca airbagler patmamış diyen ustalar çok, kazasız arabaya taklalı diyenler çok, boyasız araca lokal boyalı, lokal boyalı araca da tamamı boyalı diyen adam çok..usta yerine yetkili servis öneririm ben kontrol için, bir baktım anladım tarzı yaklaşımdansa daha düzgün bir kontrol yapılır

ben sana katılıyorum türkay,doğru söylüyorsun... zaten senin söylediğinin aksi bi durumu yok ki doğruyu tersden anlamışsın o kadar :) yazılana bakarsan "servis dışında iyi bir kaporta ustası ile beraber "TEKRAR"(tekrar= 2.defa kontrol) kontrol ettir" dediğine bende katılıyorum orada bi sıkıntı yok  zaten...

aracı baktırmak için servise gideceksin ama başka yerlerden de fikir,bilgi vs..almakda yarar var,direkt servise bağımlıda kalınmasın, kalkıp merdiven altı iş yapan sıradan kaportacı veya ustaya gidersen bedelini kendin ödersin zaten(araç elinde patlar)... araç alırken toyota servisi dışında sürekli gittiğin normal servis ustasının bilgisinden yararlanmak veya kaportacına "araç alıcam bi bak demek" kötü birşey değil,ustalığına güveniyorsan daha detaylı bilgide alabilirsin... toyota servislerinde kaportacı ustası ile karşılıklı görüşemezsin,aracın gider 1 saat sonra boyalı,darbeli-darbesiz vesaire yazılı kağıdı görürsün,demem o ki sormakda yada baktırmakda fayda var...
"DANIŞAN YOL ALMIŞ, DANIŞMAYAN YOLDA KALMIŞ" diye boşuna demiyorlar

Türkay; kaportaya gelene kadar elektronik olarak bakılacak bi çok yeri var,bunlarda servisden başkasına güvenmek illaki sıkıntı doğururabilr...

bülent bey,sizin içinde inşallah hayırlısı olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 19, 2009, 13:27:01 »
ilk katıldığım izmir toplantısında bu konuyu konuşmuştuk biz, üyelerimizden birisi kazalı bir aracı yaptırıp satmıştı, sanayide göstermişler aracı, altından girip üstünden çıkmışlar, her yerine bakmışlar (kaldı ki üyemiz sorsalar söyleyeceğim diyor) araç temiz kazası yok demiş bakan ustalar..araç serviste toplanmış, bırakın göstermeyi, servise bir telefon açıp plaka sorgulatsalar çıkacak meydana :) bir böyle ustalar var, bir de kesinlikle kazası olmayan bir araca (sıfır alındı hep bizdeydi :P) komple boyalı, şanzımana dokunulmamış bir araca "daha önce açılmış" çiziklerden boyanmış bir araca "taklalı" diyen ustalar da var..ben şahsen "hiç bir" ustaya güvenmiyorum bu konuda..tutup ton farkından boyalı olduğunu anlayan ustalara da saygılarımı sunuyorum bu sitede bile herkes o kadar usta..zaten bence kaporta işi haddinden çok abartılıyor, kazalı araba da gayet satın alınabilir..şaseler düzgün olsun, kaza yandan olsun arkadan olsun alttan olsun olsun da olsun yeter ki araçta sorun yaratmasın..ne olmuş k*çı başı boyanmışsa?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli