0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu 2006 1,6 sedan düz vites corolla sol'ün kullanıcı kitabından; Bugün filtre ve yağını değiştirdim.4 litre doldurdum,hava kapalı oldugundan yağ çubugundaki seviyeyi tam seçemesem de maksimum gibiydi.Açık havada kontrol eder yazarım buraya.
Benim araçta tam olarak 3,7 l yağ yağ çubuğunda max ve min ortasına kadar dolduruyor. 2006 da tadilat olmuş olabilir. zaten bu kılavuz bizimkinden çok farklı
Ben konuyu şöyle özetleyeyim. 2000 Yılından itibaren üretilen VVT-I motorlarda aşırı yağ sarfiyatı oluyordu. Yağ değişiminden bir sonraki yağ değişimine geldiğine Yağ çubuğu çekildiğinde karterde kalan yağ ancak çubuğun ucuna ya deyiyordu yada deymiyordu... Bu büyük bir risk tabi. Buna çözüm olarak Türkiye genelinde tüm bu motorların yağ çubuklarına servislerde bakımlara geldikçe 4.2 yağ kapasitesi alacağı kadar yeni bir işaret vuruludu. Yani max. noktası 4.2 lt. yağ konulduğunda tamamlanacak şekilde ayarlandı. Hangi servise sorsanız bunu söyler. Beyler yok 0.5 lt. her defasına çaldılar, ekstra fatura ettiler vs. diye bu kadar basit bi çamur atmayın. Bunu yapmaya küçük esnaflar bile cesaret edemezken; tüm Toyota bayiileri 3.7 yağ koyup 4.2 yazalım gibi bir seferbelik başlatamaz... Toyota imajı bu kadar basit şeylerle karalanamaz...
Murat abi anlıyorumda, benim çubuktaki max işareti 3.7 LT yağda full gösterdi, benim çubukta falan hiçbir oynama yok demekki, neden servisin tüm servis fişlerinde 4.2LT yazıyor, hepsini belgelendirebilir forumda paylaşabilirim, evde aracıma ağit dosyam var içinde yapılan tüm bakımların faturaları mevcut, scan edip eklerim istenirse