Gönderen Konu: E12 Corolla Yağ + Yağ filtresi + Bujiler değişti  (Okunma sayısı 16935 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 Corolla Yağ + Yağ filtresi + Bujiler değişti
« Yanıtla #20 : Kasım 24, 2009, 21:35:57 »
abicim hayırlı olsun güle güle kullan.ama yağda castrol magnatec 10/40'dan şaşmazdım ben olsam
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 24, 2009, 21:35:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 24, 2009, 21:41:31 »
Eline sağlık Mesut abi kurtulmuşsun servis derdinden :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 24, 2009, 21:47:36 »
Bu 2006 1,6 sedan düz vites corolla sol'ün kullanıcı kitabından;

Bugün filtre ve yağını değiştirdim.4 litre doldurdum,hava kapalı oldugundan yağ çubugundaki seviyeyi tam seçemesem de maksimum gibiydi.Açık havada kontrol eder yazarım buraya.

Peki buna ne diyeceksiniz Kamil Bey?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 24, 2009, 23:37:05 »
Bu 2006 1,6 sedan düz vites corolla sol'ün kullanıcı kitabından;

Bugün filtre ve yağını değiştirdim.4 litre doldurdum,hava kapalı oldugundan yağ çubugundaki seviyeyi tam seçemesem de maksimum gibiydi.Açık havada kontrol eder yazarım buraya.
Bakimin hayirli olsun Yildirim :)
Ergun'un dedigi fark nereden kaynaklaniyor acaba? Ikisi de Toyota'nin kitabi...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 24, 2009, 23:46:44 »
Benim araçta tam olarak 3,7 l yağ yağ çubuğunda max ve min ortasına kadar dolduruyor. 2006 da tadilat olmuş olabilir. zaten bu kılavuz bizimkinden çok farklı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 25, 2009, 00:16:09 »
Teşekkür ederim Ahmet bey.Hatchback olanlar ingiltere montajlı,sedanlar adapazarı montajlı ve yukarıda bir arkadaş farkın,karter boyutlarındaki farklılıktan kaynaklanabileceğini yazmıştı ki benim aklıma yatan tek neden bu oldu.Yerli olanların karteri büyük olabilir yani.
''Düşmanlarımız önce subayları öldürür''

Mustafa Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 25, 2009, 00:20:49 »
Benim araçta tam olarak 3,7 l yağ yağ çubuğunda max ve min ortasına kadar dolduruyor. 2006 da tadilat olmuş olabilir. zaten bu kılavuz bizimkinden çok farklı

Bendeki araca 4-4,2 litre koyunca maksimum oluyor,sizinki 3,7 litre ile max-min ortasında kalıyorsa aynı kapıya çıkar?

Mustafa Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 25, 2009, 00:25:11 »
Benim arabada 3.7 litre maksimuma getiriyor. (1.8 L 7AF-E)

Ayni motora acaba neden Turkiye'de daha fazla yag kapasitesi uygun gormusler, ciddi ciddi merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 25, 2009, 07:25:45 »
 Ben konuyu şöyle özetleyeyim. 2000 Yılından itibaren üretilen VVT-I motorlarda aşırı yağ sarfiyatı oluyordu. Yağ değişiminden bir sonraki yağ değişimine geldiğine Yağ çubuğu çekildiğinde  karterde kalan yağ ancak çubuğun ucuna ya deyiyordu yada deymiyordu...
 Bu büyük bir risk tabi. Buna çözüm olarak Türkiye genelinde tüm bu motorların yağ çubuklarına servislerde bakımlara geldikçe 4.2 yağ kapasitesi alacağı kadar yeni bir işaret vuruludu. Yani max. noktası 4.2 lt. yağ konulduğunda tamamlanacak şekilde ayarlandı.
 Hangi servise sorsanız bunu söyler. Beyler yok 0.5 lt. her defasına çaldılar, ekstra fatura ettiler vs. diye bu kadar basit bi çamur atmayın. Bunu yapmaya küçük esnaflar bile cesaret edemezken; tüm Toyota bayiileri  3.7 yağ koyup 4.2 yazalım gibi bir seferbelik başlatamaz...
 Toyota imajı bu kadar basit şeylerle karalanamaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 25, 2009, 08:56:45 »
Ben konuyu şöyle özetleyeyim. 2000 Yılından itibaren üretilen VVT-I motorlarda aşırı yağ sarfiyatı oluyordu. Yağ değişiminden bir sonraki yağ değişimine geldiğine Yağ çubuğu çekildiğinde  karterde kalan yağ ancak çubuğun ucuna ya deyiyordu yada deymiyordu...
 Bu büyük bir risk tabi. Buna çözüm olarak Türkiye genelinde tüm bu motorların yağ çubuklarına servislerde bakımlara geldikçe 4.2 yağ kapasitesi alacağı kadar yeni bir işaret vuruludu. Yani max. noktası 4.2 lt. yağ konulduğunda tamamlanacak şekilde ayarlandı.
 Hangi servise sorsanız bunu söyler. Beyler yok 0.5 lt. her defasına çaldılar, ekstra fatura ettiler vs. diye bu kadar basit bi çamur atmayın. Bunu yapmaya küçük esnaflar bile cesaret edemezken; tüm Toyota bayiileri  3.7 yağ koyup 4.2 yazalım gibi bir seferbelik başlatamaz...
 Toyota imajı bu kadar basit şeylerle karalanamaz..
.

Ergün ben çamur falan atmıyorum servise , madem Sedanlarda bu uygulama yapıldı ()karter büyütmek ) ozaman benim HB de neden her servis fişinde 4.2LT yağ yazıyor , her servis fişi elimde, benden çatır çatır çalmışlar bu 0.5LT lik yağ parasını  >:( Benim kitapçığım, senin eklediğinden farklı zaten , bende kayış şekli yok o sayfada dikkat edersen, ayrıca yağı koyalı 1 hafta oldu ve 1200KM yol geçtim, yağını 4 5 defa kontrol ettim ve 3.7 litre ile Maximumda duruyor hala,. Bana Toyota imajından falan bahsetme boşuna, Servis HB ler ile Sedanların yağ kapasitesinin farkını bilmiyorsa eğer buda onların KARA CAHİLLİĞİ'dir daha ne diyebilirim bu konuda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 25, 2009, 09:28:55 »
mesut, ergün'ün anlattığından ben şunu anladım:

kartel değişmiyor. sadece yağ çubuğundaki max işaretinin yerini biraz daha yukarı çekmişler. ya da çubuğu 0,5 lt lik kısaltmışlar sap tarafından.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 25, 2009, 10:20:02 »
Murat abi anlıyorumda, benim çubuktaki max işareti 3.7 LT yağda full gösterdi, benim çubukta falan hiçbir oynama yok demekki, neden servisin tüm servis fişlerinde 4.2LT yazıyor, hepsini belgelendirebilir forumda paylaşabilirim, evde aracıma ağit dosyam var içinde yapılan tüm bakımların faturaları mevcut, scan edip eklerim istenirse

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 25, 2009, 10:51:19 »
arabayı yeni aldığım dönemde ben de aynı sorunu yaşadım mesut. hatta benim araç 1.4

usta yağı doldurdu. fazla geldiğini görünce de geri boşalttı bir bardaktan fazla yağı.

ama faturada 4.2 yazıyordu.

geçen hafta yağı değiştirdim ben de. servisten malzemeleri alıp çıkacağım. eleman burda değişiriz isterseniz yağ değişimine ücret almıyoruz deyince. yağ aracımda var dedim. aracı hemen aşağıya aldılar. ve değiştirildi. 4 lt yağ yetmez dedi önce. ben de dedim ki araç 1.4.    4 lt yağı koydu yağ şuan maksimumda.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 25, 2009, 11:42:44 »
Murat abi anlıyorumda, benim çubuktaki max işareti 3.7 LT yağda full gösterdi, benim çubukta falan hiçbir oynama yok demekki, neden servisin tüm servis fişlerinde 4.2LT yazıyor, hepsini belgelendirebilir forumda paylaşabilirim, evde aracıma ağit dosyam var içinde yapılan tüm bakımların faturaları mevcut, scan edip eklerim istenirse
Mesut hocam;

Elindeki faturalara dikkat edersen, 10.000 Km. Bakımında 3.7 Lt. yağ yazıldığını, ondan sonraki bakımlarda 4.2 Lt. yazıldığını göreceksin. Dolayısıyla da benim yukarıda bahsettiğim olay bu tarih aralıklarına geliyor ve bu tezi doğruluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Kasım 25, 2009, 12:20:43 »
Ergün  4.2LT koyduklarında neden peki yağ seviye çubuğunda max değeri geçmiyor ? şimdi sana şöyle sorayım bunu

Servis madem 4.2LT koyuyorda yağ seviye çubuğunda max değerde duruyor

Ben geçen hafta 3.7LT koydum ve bendede yağ seviye çubuğunda max değer gösteriyor

Sence burda bi saçmalık yokmu.

servis 4.2LT koyduğunda fazla göstermeli o çubuk, yada ben 3.7LT koyduğumda eksik göstermeli ikisinden biri olmalı  Doğrumu ? ? ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Kasım 25, 2009, 23:37:03 »
Ergun'un anlattigindan benim anladigim, her arac icin degil bu, senin arabanin modelinde bir degisiklik yapmamislar, Mesut.
Degisiklik yapilanlarda da karter degismemis, sadece cubuktaki max cizgisi daha yukari cekilmis. Durum boyle ise ve bu araclar yag yakiyorsa ilk yag degisiminden hemen sonra motorda gereginden fazla yag olmus olmuyor mu? Daha sonra yavas yavas eksilse de...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 26, 2009, 13:02:29 »
Evet bugun yağ çubugunu kontrol edebildim.Filtreli değişimde 4 litre doldurunca max çizgisinin 2-3 milimetre kadar altında kalmış seviye.

Bu işten ben de şüphelenmedim değil !!!

Mustafa Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 26, 2009, 15:47:06 »
 Arkadaşlar benim ki iddia değil... Ben Yetkili Toyota Bayiinde 2002-2004 Yılları arasında Mekanik Teknisyenlik stajı, 2004-2006 Yılları arasında da Mekanik Teknisyenlik yaptım.
 Toyota Teknisyeni, Toyota Pro Teknisyeni vs. ıvır zıvır sertifikalarını daha kolaylıkla aldım. Hatta Valiliğin verdiği Ustalık Belgesini bile aldım. Yani bu işi yaptığım dönemlerde uyduruktan bi teknisyen değildim. İşini seven, kendini geliştirmeye yönelik sürekli çalışan bi adamım.
 Serviste olduğum için güncellemelerden, yada gelen kronik arızalardan vs. her zaman haberim olurdu. Yukarıda da bahsettiğim gibi 2004 yada 2005 yılında yağ yakma olayına tedbir olarak bir önlem alındı. Ve yüzlerce yağ çubuğuna gelen bültene göre yeni max. çizgisi işaretledim. Belki de binlerce vvt-i motora da 4.2 lt. yağ doldurdum.
 O yüzden bu kadar net ve kesin konuşuyorum...
 Bu arada 2005 model ve üzeri araçlarda bu yeni işaretlenmiş max. noktalı yağ çubuğu olmayabilir. Çünkü bu araçların motor yağ çubukları 4.2 lt. yağ konulduğunda max. çizgisine denk gelecek şekilde tasarlandı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 26, 2009, 16:32:41 »
Ergün bey benim şüphe duyduğumu söylediğm konu kitağçığında 3,7,ve yağ tatbikinde de 3,7 litrenin maksimumu sağlayacağı söylenen corollalara neden 4,2 litre fatura edildiği?

Veya bu araçlara 4,2 litre konularak maksimum çizgisi üzerinde yağ konulmuş da araç sahipleri mi bunun farkında olmamışlar acaba?Bunu mu anlamalıyız?  :wacko:

Ve belki en önemlisi kitapçığında ve yağ tatbikinde 3,7 maksimumu bulan corollalara 3,7 litre mi yoksa 4,2 litre mi yağ konulmalı? Teşekkürler

Mustafa Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Haziran 22, 2010, 11:52:15 »
Upppp Upppp konuyu güncelliyelim bakım yapıcaklar vardır belki işlerine yarar bu konu :D ;)