Gönderen Konu: d4d mmt 2. vitesten 3. vitese geçerken araçtan çat diye bir ses geliyor  (Okunma sayısı 3747 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
mmt corolla olan aracımda 2. vitesten 3. vitese geçerken özellikle motor soğukken araçtan tel kopması gibi çat diye bir ses geliyor servise getirdim ustalar incelediler ayar yaptılar ama ses malesef devam ediyor ustanın bana dediği çok ilginç birşey ısınınca sesi kesmesi ilginç ve araç hala serviste başına böyle birşey gelen varmı veya sizce problem ne olabilir lütfen yorumlarınızı bekliyorum

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Profil bilgilerinizden Yaş bilgisinide doldurmanız mümkün mü?

Sorun sadece manuel kullanımda mı oluyor, otomatik geçişde de aynı ses oluyor mu? Ses, vites düşerken de gerçkeleşiyor mu? Vites atış devri civarında ayağınızı gazdan çekiyormusunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
manueldede otomatiktede yapıyor vites küçülürken yapmıyor arac normal ısısına ulaşıncada sesi kesiyor bugun nataş servisine getirdim aracı bıraktım araç geceden soğudu sabah test sürüşünde onlarda sesi duymuşlar şanzımanın içinden geliyor dediler fakat pek emin olamadılar bu arada şanzıman yağını değiştiler servisten çıkarken araç sıcak olduğu için ses yoktu bakalım sabah yapacakmı merakla sabahı bekliyorum sizin görüşlerinizide bekliyorum arkadaşlar deli olacağım araçı aldım alalı bir promlem yaşıyorum en sonuncusuda bu soğudum artık lütfen akıl verin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
ayağımı gazdan çeksemde cat diye ses 2den 3 e gecerken devam ediyor acil yardım arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Araç garanti kapsamında ise bence sorunu servisle çözmekte fayda var. Hatta garanti kapsamında olmasa bile iyi niyet göstereceklerine eminim. Bana sanki bir parça sorunu gibi geldi bu durum. Yani servisin kontrol etmesi en iyisi olur bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
arkadaşlar benim sorunum şu, servis sesi bulamıyor aracımın deneme tahtasına cevirdi benim istediğim sizce yorum olarak sorun ne olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
merhaba
bu 2 den 3 e geçerken yaşadığınız sıkııntı benim aracımda da sözkonusu... herhangi bir servise göstermedim... sanayide motor ustası olan bir arkadaşım egzosda stop ettikten sonra kalan buharı sabah atıyor olabilir diye söyledi.. çünkü ses şanzımandan değil de egzosdan geliyor gibi... siz bir çözüm bulabildiniz mi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Kadir bey sizive aracınızı tanışma bölümünde açacağınız yeni konu ile kısaca tanıyabilir miyiz?
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
selam Murat Bey , tanışma bölümünde kendimi tanıttım... yardım ve önerilerinizi bekliyorum... iyi günler...