konu açılalı çok zaman olmuş ama bugün dikkatimi çekdi. başımdan geçen ufak bi akü macerasını paylaşmak isdedim ben de

arabamı aldığım gün galeri bana sıfır mutlu akü ile teslim etti, sorunsuz kullandım. 2 sene de garantisi vardı. ama 2 seneyi doldurmama son 2-3 ay kala bir sabah işe gideyim diye arabamı çalıştırmak için swich'i çevirmemle birlikte aküm patladı, arabamı o güne kadar sorunsuz kullandığım için o ses beni çok korkutdu

herneyse garanti süresi dolmadığı için yetkili mutlu akü satıcısıyla görüştüğümde ve bana aküyü görmeleri gerektiğini ve sorun aküden kaynaklandıysa yeni akü verileceğini söylediler. patlayan akümü gördüklerinde 'bu araç böyle bişey başarmış olamaz' dediler çünkü akü öyle böyle değil, paramparça olmuştu. sorunun aküde değil şarj dinamosunda olduğunu biliyordum ama ona rağmen yerine yeni kutudan çıkarıp akü taktılar. hiç tereddüt etmeden yine mutlu akü kullanmaya devam ediyorum. hem hizmet açısından hem de kalite açısından mutlu akü benim ilk tercihimdir.
2006 corolla 1.4 terra lpg li aracımın gereçek akü amperi ve ölçülerini nerden bulabilirlim. bir de hangi aküyü almalıyım
Merhaba, aynı araç 2006 lpg'li geçen hafta bende değiştirdim,biraz araştırdım şu akü uygun olduğu söylenince alıp taktırdım,memnunun ilk marş daha kararlı oldu. 12v 60 Ah mutlu akü aldım 200tl.
Ben geçen, macpower diye bir marka aldım, 160TL'ye 60 Amp. üreticisi Yiğit Akü ve bir hayli memnunum.
Arabaya baktirmanizi öneririm .Şayet arabada sorun yoksa kesinlikle vartayi öneririm
Ben banner taktırdım iki üç ay önce 160 tl.ye şimdilik bir problem yok ilerleyen zamanlarda kalitesini göreceğiz.Avusturya markasıymış.
Şuan varta ilk sırada zaten aklımda. Banner'i sizden görmüştüm cavit abi kaç amper sizin akü uyguna bulmuşsunuz. İnternette çok pahalı.
Mesaj Birleştirildi: 08 Mar, 2017 13:36
http://akudunyasi.com.tr/yigit-gel-aku-60ah.htmlYiğit akünün jel aküsü var acaba daha iyi mi ? 10 yıl ömür veriyorlar ?
Ben her zaman mutlu alıyordum herhangi bir şikayetim olmadı, eski doğanın üzerinde 8 yıl kullanıldı. En son aldığım inci markaydı, yorum yapmak için 3 yılı var. Aslında akü çok önemsediğim birşey değil, piyasada bilinen ve garantisinin arkasında durabilen bir firma olması yeterli.
En son linkini verdiğiniz yiğit gel energy için ( görsel olarak farklı ) kendi sitesinde 637₺
https://eaku.yigitaku.com/urun/yge12-60/
Energizer® Plus akü aldım. Vartanın "varta johnson control" kontrolundan geçtiğini görünce 60 amper 540en eski akümü verip 150 TL ye aldım. Daha takmadım araca. Bakalım kaç sene gidecek
Benim aracım 2006 model ben 2012 yılında aldım .Aldığımda üzerindeki akü yetkili serviste değişmişti .Delphi marka akü aldığımda ilk bakıma götürdüğümde usta baktı daha yeni sayılır 2 yıllık akü dedi 2011 in aküsü sanırım sene 2017 oldu hala kullanıyorum hiçbir problem olmadı şimdiye kadar kışında sıkıntı yaşatmadı hiç bakım yapmadım aldım alalı sadece kutup başlarını temiz tutarım kışında hafif yağlarım .6 yıldır net çalışır durumda .Büyük ihtimal bir dahaki kışı ya çıkartır ya çıkarmaz 7 yıl olacak çünkü .
Varta - bosh - delphi bu markaların dışına çıkmam mümkün oldukça yerli akülerden çok kazık yedim
Yücel bey benim aracımda 2006 model, dünde yetkili servisten aradılar bakım kampanyası var diye yağ ve yağ filtresi karter tapa contası 110 TL dedi. Beni yedek parçaya aktarın dedim, plakamı verdim kayıtlara baktılar akü değişimi ne zaman yapılmış diye 2009 yılında Delphi takılmış dedi 8 yıllık akü şu an servislerde Toyotanın kendi ürettiği Toyota marka akü takılıyormuş fiyatıda 240 TL arızalanırsa yine yetkili servisten almayı düşünüyorum.
Mehmet bey çok uygun almışsınız nereden aldınız link verebilirmisiniz?
İstanbulda yaşayan arkadaşlar http://www.akufiyatlari.web.tr/p/varta-aku-fiyatlar.html akü fiyatları gayet uygun geldi bana il dışı kargo yapmıyorlar heralde
Bu fiyatlarda satan birde izmir de bir yer bulmuştum. 160 TL yazıyor, burada ise 240 TL satıyorlar vartayı

. Düzce eski sanayiden aldım aküyü

.
Mesaj Birleştirildi: 17 Mar, 2017 09:22
Dediğiniz gibi bir akü en azından 5-6 sene gitmeli normali ise 7 senedir. Ama benim ki 3 senede bitince mutlu markasına karşı olumsuz fikrim oluştu.
Markayı boşverin, bulabilirseniz EFB veya AGM akü alın. EFB nispeten daha uygun fiyatlı olur.
Akü ömrü konusu da teknik başlığımızda detaylıca mevcut. 5 yıl beklenen ortalama süredir, akü opzs tip ise tabi. Opzv de bu süre artar, daha önemlisi diğer etmenlerden etkilenme (sıcaklık, aşırı deşarj vs) azalır. Akünün ömrü iç yapı kalite ve teknolojisi, eloktrolit tipi ve onlar kadar önemli kullanım şekline bağlıdır. Uygun olmayan kullanımlarda, yüksek kalite ve teknolojideki akü ömrü de oldukça kısa olabilir.