Gönderen Konu: bu kadar yakması normal mi  (Okunma sayısı 1730 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
bu kadar yakması normal mi
« : Kasım 16, 2009, 19:34:59 »
1.6 xei 96 model aracımı bu hafta test ettim  şehir içinde 100 km de 11 lt.yaktı sizce bu normal mi
gidemediğin yer senin değildir

Toyota Club Türkiye

bu kadar yakması normal mi
« : Kasım 16, 2009, 19:34:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: bu normal mi
« Yanıtla #1 : Kasım 16, 2009, 19:36:39 »
yok abi ne normali 11 litre çok değilmi? genelde nasıl kullanırsınız diyeceğim ama?
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 16, 2009, 19:40:31 »
LPG demi 11 lt ? Ne olursa olsun çok gibi, havaların soğumasıyla yakıt artacaktır mutlaka ama o kadar olmaması lazım...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2009, 19:52:31 »
benzinde yaktı kullanımda sakin fazla yüklenmiyorum  araçta bi sıkıntıda yok ama hava filitresi falan tertemiz sebebi ne olabilir
birde diyorum şu belli miktarda devri geçince gaza geçen lpg lerden taktırayım bu araçlarda fazla sıkıntı olmuyormuş diyorlar ne dersiniz bu konuda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: bu kadar yakması normal mi
« Yanıtla #4 : Kasım 16, 2009, 20:06:42 »
abi bence lpg yönelme bunun yerine sorunun kaynağını bulmaya çalış
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 16, 2009, 20:25:25 »
Şehir içi çok yanıltıcıdır ve hiç bir şehir içi birbiriyle aynı değildir. Ne kadar dur kalk yaptınız, kaç kere yokuş çıktınız, aracınızı genelde kaçıncı viteste kullandınız gibi sürüyle değişkeni var... Bunun yerine ortalama 90 km/h hızla yaktığınız şehir dışı tüketim verisini dikkate alın bence.

Bir arkadaş abi lpg ye yönelme yazmış tam ben mesajı yazarken. Bence lpg ye rahat rahat yönelebilirsiniz ama yakıt konusunda da yazdığım gibi eğer yıllık belli bir km yol yapıyorsanız ve aracı daha uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız. Babamda 97 gli var ve canavar gibi çalışıyor lpg ile gaz ayarı da güzel olunca performans filan da düşmüyor.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Kasım 16, 2009, 20:38:00 »

[/quote]Bir arkadaş abi lpg ye yönelme yazmış tam ben mesajı yazarken. Bence lpg ye rahat rahat yönelebilirsiniz ama yakıt konusunda da yazdığım gibi eğer yıllık belli bir km yol yapıyorsanız ve aracı daha uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız. Babamda 97 gli var ve canavar gibi çalışıyor lpg ile gaz ayarı da güzel olunca performans filan da düşmüyor.
[/quote]

benim söylediğim lpg denmi onda teredüt halindeyim 330 440 gibi fiyet istiyorlar ama sıralı 900 gibi iki kat  fark var acaba hangisini yaptırayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 16, 2009, 20:39:17 »
bence abi elinden geldiğince lpg yönelme sıralı sistemler belki daha az sorun çıkarır fakat lpg motoru öldürüyor.araban enjeksiyonlu ise sıralı sitem olabilir ama karburatörlü önermem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 16, 2009, 20:44:01 »
benim arabada 10,5-11 lt gibi benzin yakıyor her şeyi kontrol ettim yeniledim ama yakıt bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 16, 2009, 20:46:45 »
benim arabada 10,5-11 lt gibi benzin yakıyor her şeyi kontrol ettim yeniledim ama yakıt bu.
seninki kaç model

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 16, 2009, 21:27:16 »
imzada var 2005 corolla sol sedan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 16, 2009, 21:34:32 »
bence abi elinden geldiğince lpg yönelme sıralı sistemler belki daha az sorun çıkarır fakat lpg motoru öldürüyor.araban enjeksiyonlu ise sıralı sitem olabilir ama karburatörlü önermem

Abi lpg motoru falan öldürmüyor.. 20 sene mi bineceksiniz sanki arabaya? .. 9 sene tüplü arabaya bindik , 9 sene boyunca sadece yağ değişimi, filtre değişimi falan klasik işlemler uygulandı. Bir kere bile başka bir sorun vermedi.. Araçta yeni bir araç değildi 91 corolla.. Lpg'ye neden karşı çıkılıyor anlamıyorum.. Devir ekonomi devri, bir yerden bir yere 20 liraya gideceğime neden 12 liraya gitmeyim? Performansını soracak olursanız araç gayet iyiydi.. Benzin kadar performanslı değildi ama sonuçta yarış yapmıyoruz.. Bastın mı gidiyordu araba
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 16, 2009, 21:49:59 »
Normal tip taktırın kullanın bence, sıralıyla manifoldları delmekle uğraşmayın, bizim arabada 3 yıldır var, sorunsuz kullanıyoruz çok şükür. Sıralı sistemin bence tek avantajı motor ısınana kadar arabanın benzinde gitmesi, çünkü soğuk havalarda gaz yoğunlaşmadığı için motora fazla fazla yakıt gidiyor, ben ne yapıyorum motor ısınana kadar benzinle gidip, ısı artınca lpg ye alıyorum aynı hesaba geliyor...Voltran kullanıyorum, sorun çıkarmadı tavsiye ederim...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 17, 2009, 15:16:37 »
babamın aracında sıralı sistem voltran var yani piyasanın en dandik denilen kiti yanılmıyorsam ama canavar gibi biraz enjektör sesi var sadece. 3 yıldır kullanıyoruz sorunsuz. kardeşimin ve kendi arabamda atiker takılı. Hesap aslında ortada 15000 km sonrası artıya geçiyorsunu diyorsanız ki ben nerde yapacam bu km yi taktırmayın ama benim arabaya çok işim düşüyor ekonomik olsun o zaman taktırın.
Ama bir şeyi unutmayın özellikle sıralı sistem lpg de kullanılan kit kadar takılan yerde önemlidir. İyi bir montaj olursa benim gibi iki kere yağ değiştirir lpg ayarına uğramazsını...(gerçi bu aralar bir ayar gerekiyor gibi :D )
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Kasım 24, 2009, 05:50:23 »
selamlar bendede 96 xeı var aracın yakıt değeri 100 km de 10.7-10.8 civarı istanbul trafiği ve kimse benim aracım 8-9 lt yakıyor demesin.Bu araçların yakıt değeri budur 1.6 benzinli motorların aşağı yukarı yakıt değeri aynıdır.Lpg gönül rahatlığıyla taktırabilirsiniz ben brc my 07 taktırdım araçta maşallah lpg varmı yokmu anlaşılmıyor son derece kaliteli bir kit zaten aracın gidişinden belli ediyor kendini.ben sıralı sistemi tavsiye ederim herşey otomatik çünkü aracını çalıştır gerisini brc hallediyor zaten.lpg yi kuralına göre kullan motor ısınmadan lpg ye geçme bakımlarını zamanında yaptır bak bakalım motor ölüyomu ölmüyomu hadi öldüğünü varsayalım ettiğin tasarrufla 3 motor parası çıkarıyosaun zaten biraz mantıklı yazalım yaa alla alla.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /