Gönderen Konu: K&N mi, yoksa Simota mı?  (Okunma sayısı 8110 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: K&N mi, yoksa Simota mı?
« Yanıtla #20 : Kasım 17, 2009, 18:14:52 »
Geri tepme olayı; LPG enjektörlerinin yerleşim yeri ve derecesiyle ilgili biraz. Zaten LPG konusunda, markadan ziyade, iyi usta tavsiye edilmesinin nedeni budur. Geri tepmede ki ana neden ise LPG'nin sıvı halden gaz hale geçerken oluşan basınç farklılığından kaynaklanmaktadır. LPG'li araçta havaya daha fazla ihtiyaç olması ise tam olarak doğru değildir. Çünkü araç LPG ile çalışırkende, benzinle çalışırkende hava akım sensöründen aldığı bilgiler doğrultusundan, gerekli yakıtı motora gönderir. Yani yine bir denge üzerinde yakıt hava karışımı yapılmaktadır. Açık filtrenin en büyük faydası, düşük devirlerde yakıt tasarrufu sağlamasıdır

Atmosferik motorlarda bujinin faydası, Hakan abinin belirtiği gibi, neredeyse hiç yoktur.

İllaki birşeyler yapmak istiyorsan bence en sağlam yol ECU programlanması olacaktır. Ama lütfen sadece performans üstüne yoğunlaşma. Arttırdığın performansa eşdeğer olarak güvenlik (fren, denge vs...) unsurları üzerine de yoğunlaş. Çünkü modifiye bir bütündür, bütünün dengesini bozarsan istemediğin sonuçlarla karşılaşabilirsin.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 17, 2009, 18:14:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 17, 2009, 19:58:13 »
2005 1.3 yaris sahibiyim.
aracımda lpg de var, 4 tırnak bosch buji de, açık hava filtresi de...
4 tırnak bujinin zarar veya faydasını göremedim..
yakıta da etki etmedi.
açık hava filtresini ise bildiğin pimaşa sensörü yerleştirerek kendim yaptım.
lpgli aracın havaya daha fazla ihtiyacı olduğunu ve açık filtrenin daha iyi olacağını biliyorum...
sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım..
aracınıza fark edilir bi şekilde açık hava filitresinin bi fayası oldu mu?fotoları mevcut mu acaba?
birde sizin spor yay için bi yorumunuz var di ben eibach spor helezon alıcam ama orjinal süspansiyona en son kullanan birinden tavsiye eder misin yoksa araban sürekli sürter almamı dersin cem.bide sivasta öğrenciyim okula giderken yolun bazı kısımları bozuk sürekli yama var yolda cok rahatsız eder mi beni teşekkür ederim cem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 17, 2009, 20:07:08 »
Geri tepme olayı; LPG enjektörlerinin yerleşim yeri ve derecesiyle ilgili biraz. Zaten LPG konusunda, markadan ziyade, iyi usta tavsiye edilmesinin nedeni budur. Geri tepmede ki ana neden ise LPG'nin sıvı halden gaz hale geçerken oluşan basınç farklılığından kaynaklanmaktadır. LPG'li araçta havaya daha fazla ihtiyaç olması ise tam olarak doğru değildir. Çünkü araç LPG ile çalışırkende, benzinle çalışırkende hava akım sensöründen aldığı bilgiler doğrultusundan, gerekli yakıtı motora gönderir. Yani yine bir denge üzerinde yakıt hava karışımı yapılmaktadır. Açık filtrenin en büyük faydası, düşük devirlerde yakıt tasarrufu sağlamasıdır

Atmosferik motorlarda bujinin faydası, Hakan abinin belirtiği gibi, neredeyse hiç yoktur.

İllaki birşeyler yapmak istiyorsan bence en sağlam yol ECU programlanması olacaktır. Ama lütfen sadece performans üstüne yoğunlaşma. Arttırdığın performansa eşdeğer olarak güvenlik (fren, denge vs...) unsurları üzerine de yoğunlaş. Çünkü modifiye bir bütündür, bütünün dengesini bozarsan istemediğin sonuçlarla karşılaşabilirsin.
mehmet abi dün türk ustadan dinledim kesinlikle modifiyeye başlarken en önemli nokta frenle ilgili her şeyin daha büyük ve daha kaliteli malzemelerden kullanılması gerektiğini söylüyordu.yani o ustanında en önemli modifiyenin frenler için yapılan işlem diyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 17, 2009, 21:14:26 »
  Aslında açık tip filtrenin bazı tehlikeleride vardır. Tam emin olmamak ile beraber Lpg li araçlarda bu daha çok sorun yaratabilir. Çünkü dekompresyon zamanlarında hava emişten geri tepme ile sıcaklık filtreye kadar ulaşabilir. Bu durumda filtre ve bulunduğu yer önemlidir. Yani bu işlemi yaparken daha dikkatli olmak gerekir. Düşük devirlerde ve sakin kullanımda ise Burak'ın söylediği gibi yakıt tasarrufu potansiyelide vardır.
 Evet Ufuk, o söylediğin bujiler İridyum olanlardır eğer o fiyat ise. Normal olanlarıda bulabilirsin sanırım.

+1 hakan abi kesinlikle filtrenin konumu çok önemli.arkadaşımda clio sport 1.6 16v var tek kapı.motorunda yer olmadığı için oldugu gibi sıcağı içine çekiyor.corolla motorlarına bakarsak filtre yerleri gayet uygun.ama tabiki en sağlıklısı cold air intake kit yapmak ve soguk hava çektirmek.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 18, 2009, 08:20:50 »
  Doğru Burak.

Ufuk, frenleride güçlendirmek o kadar kolay birşey değildir. Tek başına büyük fren diskleri ve kaliperleri işe yaramaz, süspansiyon ve lastiklerinde bunu karşılaması gerekir. Amortisörlerin bile frenlemede önemli etkileri vardır.
 Cem daha iyi cevap verir ama bence Eibach yaylar genel olarak ve nispeten konforu çok bozmayan ürünlerdir. Tabi başka markaların daha sert ürünleri mevcut. Ancak kısa yay her halukarda daha sert olmalı (amortisörler için) ve kısalığa göre amortisörlerin kurtaırp kurtarmadığına bakılmalı. Kısa yay (kısalığına göre) amortisörün ömrünü bir miktar kısaltır (orjinal amortisörün)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 18, 2009, 14:18:34 »
  Doğru Burak.

Ufuk, frenleride güçlendirmek o kadar kolay birşey değildir. Tek başına büyük fren diskleri ve kaliperleri işe yaramaz, süspansiyon ve lastiklerinde bunu karşılaması gerekir. Amortisörlerin bile frenlemede önemli etkileri vardır.
 Cem daha iyi cevap verir ama bence Eibach yaylar genel olarak ve nispeten konforu çok bozmayan ürünlerdir. Tabi başka markaların daha sert ürünleri mevcut. Ancak kısa yay her halukarda daha sert olmalı (amortisörler için) ve kısalığa göre amortisörlerin kurtaırp kurtarmadığına bakılmalı. Kısa yay (kısalığına göre) amortisörün ömrünü bir miktar kısaltır (orjinal amortisörün)
hakan abi siteden araştırdım ben yarise spor yay takanlar biraz şikayetci ön trafı aşağıda kalıyomuş ve hafif kasirlerde bile sürtüyomuş.
ben spor süspansiyon alsamda ön trafı biraza havaya kaldırsam aracın  aerodinamik yapısı bozulurmu rüzgarı kesmesi felan.çünki dün baktım orjinal haline ön taraf bu hali ile bile yere yakın arkası bi 10 cm yakın daha yukarda galiba atılacak yüke göre ve aero dinamiğe göre hesaplanmış.
abi frenler dediğin gibi biraz zor iş karışık biraz ama ilk başta diyorum böyle ufak tefek eksoz aldım bide hava filitresi alıp ufak şeyleri modifiye ettikten sonraperformans işine giricem turbo filan ne varsa o zaman ilk başta fren düşünüyorum.en son içine spor koltuk filan
abi ankarada cok kasis var ve aşırı sert yayları sevmiyorum bide ankara-sivas yolu bi kısmı cok kötü eibach i ondan düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #26 : Kasım 18, 2009, 14:33:12 »
  Spor yay ve konforu istiyorsan Eibach'ı seçebilirsin o zaman.
 Aracın önünü kaldırmak gibi bir düşünceye girme bence. Bunun aerodinamik etkilerinin yanında aracın yol tutuş (Ön ve Arka Aks) arasında da belirgin etkileri olur. Eğer aracın önünü kaldırırsan (olması gerekenin dıında) aracın ön tarafının yol tutuşu azalır, arka tarafının artar. Bu da tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Çok alçak yay seçmezsen ve kasislere dikkat edersen sorun olmaz bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 18, 2009, 14:37:49 »
baktım ben hakan abi eibach 3.5 cm düşürüyormuş iyi mi sence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #28 : Kasım 18, 2009, 18:44:04 »
bende de eibach 3,5 yay var..
ön-arka eşit gibi hatta arka biraz daha alçak da olabilir
araçta 2 kişi olursan yüksek kasislerde, 4-5 kişi olursan her kasiste vurursun..
ama yay, 15 jant,geniş lastik ile müthiş yol tutuşu elde edersin..
ve vurduklarına değer..
istanbul yolları da en az sivas kadar bozuk, emin ol.. ;)

turbo, fren fln hiç uğraşma derim..
ben de bir ara niyetlendim de gözümü korkuttular :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #29 : Kasım 18, 2009, 18:44:53 »
edit: konfor da alt sürtmesi gibi..
2 kişi ile fena değil, 4 kişide az :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 18, 2009, 19:23:54 »
edit: konfor da alt sürtmesi gibi..
2 kişi ile fena değil, 4 kişide az :(
teşekkür ederim cem ama jantları büyültmücem araba zaten güçlü bi araç değil bide lastikleri büyültürsem arabadan sohurum.
cem senin araç ne kadar yakıyo km de benim depo 40tl ile doluyo ve su anda  282 km yol yaptım bitmedi ama heran bitebilir burda gazın litresi 1.76 tl.normalde 300-305 km yol yapıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 18, 2009, 19:31:01 »
ben genelde tek kullanıyorum aracı kimse olmuyo nadir birileri oluyo.bu ay bakımını yamayım filitre filan sonraki ayda yay alırım kolay gelsin cem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #32 : Kasım 18, 2009, 23:24:38 »
teşekkür ederim cem ama jantları büyültmücem araba zaten güçlü bi araç değil bide lastikleri büyültürsem arabadan sohurum.
cem senin araç ne kadar yakıyo km de benim depo 40tl ile doluyo ve su anda  282 km yol yaptım bitmedi ama heran bitebilir burda gazın litresi 1.76 tl.normalde 300-305 km yol yapıyorum
yakıtlarımız hemen hemen aynı.
jantları da büyüt, yakıtta da gidişte de anlaşılır bir değişme olmuyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #33 : Kasım 19, 2009, 08:04:07 »
  3,5cm bence de ideal olur. Amortisörlerin durumunada bakmak lazım değişim sırasında. Bir daha iş olmasın diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 19, 2009, 14:13:58 »
  3,5cm bence de ideal olur. Amortisörlerin durumunada bakmak lazım değişim sırasında. Bir daha iş olmasın diye.
hakan abi patlamış mı felan diye mi yani sağlamlar diye mi baktırayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 19, 2009, 14:14:49 »
yakıtlarımız hemen hemen aynı.
jantları da büyüt, yakıtta da gidişte de anlaşılır bir değişme olmuyor ;)
teşekkür ederim cem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 19, 2009, 14:19:02 »
cem ayrıca gaz bügün bitti 137 kuruş yaktı yanlız ben gazı bi ay önce almıştım 1760 dan su an 1840 olmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #37 : Kasım 19, 2009, 14:27:16 »
  Patlamasa bile (yağ kaçağı vs.) performansı belli bir kullanım süresin sonunda düşer. Demek istediğim yaylar değiştikten 1 sene sonra birde tekrar amortisörler ile uğraşma. Bu yüzden çalışma performanslarını kontrol et ya da ettir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 19, 2009, 14:39:18 »
  Patlamasa bile (yağ kaçağı vs.) performansı belli bir kullanım süresin sonunda düşer. Demek istediğim yaylar değiştikten 1 sene sonra birde tekrar amortisörler ile uğraşma. Bu yüzden çalışma performanslarını kontrol et ya da ettir bence.
tamam hakan abi teşekkür ederim söylediğin çok iyi oldu.ben arabaya bi şeyler yaparken seni yine rahatsız eder sorarım :) gerçekten teşekkür ederim kolay gelsin kazasız sürüşler abi