0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2005 1.3 yaris sahibiyim.aracımda lpg de var, 4 tırnak bosch buji de, açık hava filtresi de...4 tırnak bujinin zarar veya faydasını göremedim..yakıta da etki etmedi.açık hava filtresini ise bildiğin pimaşa sensörü yerleştirerek kendim yaptım.lpgli aracın havaya daha fazla ihtiyacı olduğunu ve açık filtrenin daha iyi olacağını biliyorum...sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım..
Geri tepme olayı; LPG enjektörlerinin yerleşim yeri ve derecesiyle ilgili biraz. Zaten LPG konusunda, markadan ziyade, iyi usta tavsiye edilmesinin nedeni budur. Geri tepmede ki ana neden ise LPG'nin sıvı halden gaz hale geçerken oluşan basınç farklılığından kaynaklanmaktadır. LPG'li araçta havaya daha fazla ihtiyaç olması ise tam olarak doğru değildir. Çünkü araç LPG ile çalışırkende, benzinle çalışırkende hava akım sensöründen aldığı bilgiler doğrultusundan, gerekli yakıtı motora gönderir. Yani yine bir denge üzerinde yakıt hava karışımı yapılmaktadır. Açık filtrenin en büyük faydası, düşük devirlerde yakıt tasarrufu sağlamasıdırAtmosferik motorlarda bujinin faydası, Hakan abinin belirtiği gibi, neredeyse hiç yoktur.İllaki birşeyler yapmak istiyorsan bence en sağlam yol ECU programlanması olacaktır. Ama lütfen sadece performans üstüne yoğunlaşma. Arttırdığın performansa eşdeğer olarak güvenlik (fren, denge vs...) unsurları üzerine de yoğunlaş. Çünkü modifiye bir bütündür, bütünün dengesini bozarsan istemediğin sonuçlarla karşılaşabilirsin.
Aslında açık tip filtrenin bazı tehlikeleride vardır. Tam emin olmamak ile beraber Lpg li araçlarda bu daha çok sorun yaratabilir. Çünkü dekompresyon zamanlarında hava emişten geri tepme ile sıcaklık filtreye kadar ulaşabilir. Bu durumda filtre ve bulunduğu yer önemlidir. Yani bu işlemi yaparken daha dikkatli olmak gerekir. Düşük devirlerde ve sakin kullanımda ise Burak'ın söylediği gibi yakıt tasarrufu potansiyelide vardır. Evet Ufuk, o söylediğin bujiler İridyum olanlardır eğer o fiyat ise. Normal olanlarıda bulabilirsin sanırım.
Doğru Burak. Ufuk, frenleride güçlendirmek o kadar kolay birşey değildir. Tek başına büyük fren diskleri ve kaliperleri işe yaramaz, süspansiyon ve lastiklerinde bunu karşılaması gerekir. Amortisörlerin bile frenlemede önemli etkileri vardır. Cem daha iyi cevap verir ama bence Eibach yaylar genel olarak ve nispeten konforu çok bozmayan ürünlerdir. Tabi başka markaların daha sert ürünleri mevcut. Ancak kısa yay her halukarda daha sert olmalı (amortisörler için) ve kısalığa göre amortisörlerin kurtaırp kurtarmadığına bakılmalı. Kısa yay (kısalığına göre) amortisörün ömrünü bir miktar kısaltır (orjinal amortisörün)
edit: konfor da alt sürtmesi gibi..2 kişi ile fena değil, 4 kişide az
teşekkür ederim cem ama jantları büyültmücem araba zaten güçlü bi araç değil bide lastikleri büyültürsem arabadan sohurum.cem senin araç ne kadar yakıyo km de benim depo 40tl ile doluyo ve su anda 282 km yol yaptım bitmedi ama heran bitebilir burda gazın litresi 1.76 tl.normalde 300-305 km yol yapıyorum
3,5cm bence de ideal olur. Amortisörlerin durumunada bakmak lazım değişim sırasında. Bir daha iş olmasın diye.
yakıtlarımız hemen hemen aynı. jantları da büyüt, yakıtta da gidişte de anlaşılır bir değişme olmuyor
Patlamasa bile (yağ kaçağı vs.) performansı belli bir kullanım süresin sonunda düşer. Demek istediğim yaylar değiştikten 1 sene sonra birde tekrar amortisörler ile uğraşma. Bu yüzden çalışma performanslarını kontrol et ya da ettir bence.