Gönderen Konu: İmmobilizer bilmecesi  (Okunma sayısı 7047 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2.0 GLİ 16V, ZAVOLİ PAN EVO...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
İmmobilizer bilmecesi
« : Kasım 15, 2009, 10:15:17 »
Arkadaşlar 2004 terra corollamda aldığım kişinin sonradan taktırdığı kumandayla kapıları kilitleme ve açma sistemi mevcut ancak alarm yok bu sistem sadece kilitleyip açmaya yarıyor. İlk bastığımda dörtlüler bir kez yanıyor hemen peşinden basarsam yine bir defa yanıp sönüyor yani bi değişiklik olmuyor. Ancak 10 saniye bekleyip bastığımda dötlüler 5 kez yanıp sönüyor bu immobilizer olabilir mi? Bu aracın orjinalinde uzaktan kumanda yok diye biliyorum eğer öyleyse ve bu 5 kez yanma olayı da immobilizerle ilgiliyse önceden nasıl kuruluyordu?
"Karanlıktan korkan çocukları çok kolay affedebiliriz, asıl trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır" (EFLATUN)

Toyota Club Türkiye

İmmobilizer bilmecesi
« : Kasım 15, 2009, 10:15:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: İmmobilizer bilmecesi
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2009, 10:23:48 »
 10 sn. sonra dörtlülerin 5 kez yanıp sönmesi sistemin araç bulma fonksiyonu oluyor. Ola ki kalabalık bir otoparkta aracınızı nereye park ettiğinizi hatırlayamazsanız bu fonksiyon özellikle de karanlık havalarda çokca işe yarıyor.
 İmmobilizer ile hiç bir alakası yoktur...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2009, 10:34:39 »
  Evet, bu özellik Ergün'ün de söylediği gibi kalabalık otopraklarda kesinlikle çok işe yarıyor aracı bulmak için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 15, 2009, 23:26:49 »
hımm  immobilizer yok yani aracımda öyle mi :(
"Karanlıktan korkan çocukları çok kolay affedebiliriz, asıl trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır" (EFLATUN)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 15, 2009, 23:28:27 »
aracın kokpitinde ufak bir ekran olur.arabayı kapattığınızda o ekranda ufak bir ampül alarm ışığı gibi yanıp söner
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 15, 2009, 23:38:30 »
evet security ışığı peki tam olarak ne işe yarar acaba atakan kardeş o ışık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 16, 2009, 01:03:21 »
kullanım klavuzunda devreye sokulup çıkarılmasına kadar bişeyler naltıyoda ben acıkcası çok şey anlamadım.Ama cam falan açıkken içeri el uzatlısa alarm çalar diyorr.İşe yararamı bilmiyorum
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 16, 2009, 01:48:59 »
ımmobilizer ne işe yaradığını soruyorsanız söylim.bu özellik arabanın kaportası ile beraber motoruda kilitliyor.bu kilitlenme sayesinde motor şifreli anahtar haricinde kesinlikle açılmıyor.bildiğim düz kontak yapmakta faydasız.yani halk arasındada söylerler arabayı çekici ile çalması lazım.security ışığı bu özelliğinde değilse tuncay abinin bahsettiği özelliktir
var gibi görünüyor
http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=329&baslik=Corolla%201.6%20Sedan%20Sol%20-Mart%202002
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 16, 2009, 07:37:26 »
kullanım klavuzunda devreye sokulup çıkarılmasına kadar bişeyler naltıyoda ben acıkcası çok şey anlamadım.Ama cam falan açıkken içeri el uzatlısa alarm çalar diyorr.İşe yararamı bilmiyorum

Immobilizer sürekli çalışan bir sistemdir yanis sin onu kapatmanız mümkün değildir. Anahtar (ve dolayısınla anahtar içersinde yer alan immobilizer'ın devresi), kontak anahtarı yuvasına yaklaşınca, sistemin çalıştırma kilit fonksiyonu devre dışı kalır ve aracınızı çalıştırabilirsiniz. Aracınızda iç güvenlik var ise (aracında içersinde harekete duyarlı algılayıcılar), alarmı aktif hale getirdikten sonra, araç içersindeki her harekete karşı alarm devreye girip uyarı verecektir. (Bazı yeni alarm sistemlerinde hareket algılayıcıları yerine, basınç algılayıcıları ile bu işlem görülmektedir ve çok daha başarılıdır, ancak camlam tam kapatılmadığı takdir bu sistem çalışmaz)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 16, 2009, 23:33:24 »
immobilizer bizim araçların uzaktan kumandalı anahtarın içinde herhalde.Nasıl diyeyim uzaktan kumanda ile kapatıp sonra normal kilitten açıp aracı çalıstırsanız çalışmaz diye düşünüyorum..Ama yanılıyoda olabilir.Kullanım kitapçıgında açıklama vardı..O security devre dışı da bırakılabiliyor.Nissan primerelardada vardı kırmzıı ışk ama alrm falan yoktu.Bence korkutmak amaçlı..Çok büyük fonksiyonu yok.Ergün bu konuda dah ayrıntılı bilgisi vardır.O görse gerekli şeyleri söylerdi zaten..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 17, 2009, 04:03:23 »
immobilizer bizim araçların uzaktan kumandalı anahtarın içinde herhalde.Nasıl diyeyim uzaktan kumanda ile kapatıp sonra normal kilitten açıp aracı çalıstırsanız çalışmaz diye düşünüyorum..Ama yanılıyoda olabilir.Kullanım kitapçıgında açıklama vardı..O security devre dışı da bırakılabiliyor.Nissan primerelardada vardı kırmzıı ışk ama alrm falan yoktu.Bence korkutmak amaçlı..Çok büyük fonksiyonu yok.Ergün bu konuda dah ayrıntılı bilgisi vardır.O görse gerekli şeyleri söylerdi zaten..

Tuncay kardeş, immobilizer anahtarın içersinde, kibritin yanan kısmının yarısı kadar ve içersinde elektronik bir dalga kodu olan devredir. Sürekli olarak aktif durumdadır. Anahtar, anahtar yuvasına yaklaşınca immobilzer devreyi tamamlar arabanın çalıştırılmadında görev alır; yani araba çalışıyorken devrededir. Araba çalışmıyorken ise, dişleri aynı bile bile olsa, immobilizer kodunu taşıyan bir devre olmaksızın hatta anahtar orijinal anahtarı bile olsa, immobilizer parçası üzerinden çıkarılmışsa, aracınızı çalıştıramazsınız. Bu sisteme (immobilizer chip) sahip olan arabalarda düz kontak yaptırmakta mümkün değildir. Yani çok büyük bir fonksiyonu olan, bir çeşit güvenlik önlemi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 18, 2009, 18:04:27 »
Aslında şimdi tek merak ettiğim bu security ışığının ne işe yaradığı ve immobilizer olup olmadığı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 18, 2009, 18:28:01 »
Aslında şimdi tek merak ettiğim bu security ışığının ne işe yaradığı ve immobilizer olup olmadığı?

Alarm sistemin orijinal ise hem immobilizer hem de alarm/güvenlik sisteminin ortak kullandığı bir ışık. Eğer alarm orijinal değilse sadece immobilizer ile ilgili. Ve yukarda yazdıklarınıza göre, sadece immobilzer sistemi ile ilgili ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 18, 2009, 21:22:51 »
hımm anladım benim bildiğim kadarıyla kumanda sonradan takılmış araca o halde ışık sadece immobilizer ile ilgili herkese teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 19, 2009, 08:25:06 »
 Mustafa kardeşim ben kısaca özetleyeyim konuyu. İmmobilizer Mehmet abinin de söylediği gibi istendiğinde devreye alınıp, istenildiğinden devreden çıkarılabilecek bir şey değildir. Kontak anahtarı ile kontak yuvası arasında sinyal alış-verişi ile aracın ancak kendi anahtarı ile çalışmasına izin verir.
 Ön paneldeki security ışığı ise anahtar kontağa takılı değilken; yani anahtar üzerindeki çiple kontak yuvası arasındaki sinyal alış-verişi yapılmadığı zamanlarda yanar. Aracın kendi anahtarı yuvasına takıldığında o ışık söner. Ama aynı dişleri açılmış farklı bir anahtar kontağa takılırsa kontak açılır fakat o security ışığı sönmez ve dolayısıyla motor çalışmaz...
 Bir de işin arızacılık yönü vardır... Aracın kendi anahtarını kontak yuvasına takdığınızda bile security ışığı sönmez ise; muhetemelen yakınlarda bir jammer(sinyal karıştırıcı) var demektir. Ve bu jammerin o bölgeden uzaklaşmasını beklemek zorunda kalabilirsiniz...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 19, 2009, 19:49:36 »
Anladım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim kafamadaki soru işaretlerinden biri silinmiş oldu böylece çok sağolun