Gönderen Konu: tescil+plaka değişimi+lpg işlenmesi  (Okunma sayısı 9502 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
tescil+plaka değişimi+lpg işlenmesi
« : Kasım 15, 2009, 02:45:47 »
bugün bir clio için anlaştım 2000 model 1.6 RXT. fakat araç 67 plaka. pazartesi bir sorun olmazsa satışını alıcam ve hemen lpg taktırıcam. plakasını mecburen değiştiricez ve ruhsatı üzerime çıkartıcam. bu arada da lpg yi işletiyim diyorum. ve muameleciye para vermek istemiyorum. çok şeymi istiyorum acaba  :)  bu işlemleri bir arada yapmış olan yada bilgisi olan bir arkadaşım varsa izlemem gereken yolu bana anlatırsa sevinirim. saygılar.

Toyota Club Türkiye

tescil+plaka değişimi+lpg işlenmesi
« : Kasım 15, 2009, 02:45:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Aslolan hayattır,hayatta BEŞİKTAŞ
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: tescil+plaka değişimi+lpg işlenmesi
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2009, 13:03:05 »
2009 mart ayında bu işlemi yaptırdık plaka değişimi ve lpg ruhsata işlendi 250 tl kadar masrafımız oldu muameleci kolaylıktır çok para almazlar merak etmeyin en fazla 20 lira verirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2009, 19:07:45 »
Ben yaptırdım Engincim Aracın satışını aldıktan sonra emniyete gidip işlemleri başlatıyorsun, plakayı değiştireceksen onuda söylüyorsun yeni plakanı seçiyorsun, aracın dosyası gelene kadar 2 gün geçiyor sen o süre içerisinde lpg'yi taktırıyorsun proje verecekler onunla birlikte gidip sızdırmazlık belgesini alıyorsun 25TL oraya veriyorsun ordan muayene yaptırmaya gidiyorsun orayada 123TL veriyorsun sonra emniyete gidip eski plakanı teslim ediyorsun işlemleri bitiriyorsun gidip plakanı çıkarttırıyorsun, bir sonraki gün gidip ruhsatını alıyorsun. Lpg'yi kesin işlet burda ruhsat kağıdı 100TL işletmeye kalktığın zaman + 100TL daha ödersin ona göre :) Zaten lpg'yi taktırınca 1 ay içinde işletmen gerekiyor kardeşim. Kolay gelsin sana vallahi zor. Haaa unutmadan plakanı teslim edince yeni bastırdığın plaka mühürlenmediği için takamıyorsun son gün gittiğinde ruhsatı alınca mühürlüyorlar sakın takma araca çevirmeye felan girersen sahtekarlıktan işlem yapıyorlar. Camların önüne koyarsın ama bu süre içinde trafiğe çıkman için imzalı küçük bir kağıt veriyorlar, ben almayı unuttuğum için 2 gün trafiğe çıkmadım sende aynı şeyi yapma :)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 15, 2009, 19:19:44 »
engin bey o dediğiz işlemleri ben daha yeni yaptım.muameleciye vermedim.noter satışına 280 verdim.ardından lpg taktırdım 1 400 verdim.tabi bu peşindeğil.sızdırmazlık raporuna 25 muayeneye 125 verdim.enson trafi tescil işlemlerini yaptırdım.bendede plaka değişimi oldu.ona da 140 verdim.yani toplam lpg yi saymazsak 570 masrafınız oluyo. aracınızdan şimdiden hayırlı olsun.allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 15, 2009, 19:40:20 »
muayeneye de girilecekse 750 yi falan gözden çıkarmak lazım
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 15, 2009, 21:12:59 »
ya arkadaşlar bir de noter masrafı ne olur yeğenin avensisin   yeni konu açmayım dedim.

Satış fiyatı:23750
model 2004
kasko değeri de :21700 görünüyo
ERzurum da olacak
Bir de emniyetten devir alırken trafik sigortası yapması zorunlu mu
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2009, 22:05:55 »
Noter masrafının miktarını bilmiyorum ama emniyetten devrini almadan önce trafik sigortasını yaptırmak zorunlu.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2009, 22:13:27 »
1-Araca LPG takıldıktan sonra Makina Mühendisleri Odasından Sızdırmazlık Raporu alıyorsunuz. (25 TL)
2-Sızdırmazlık Rapor tarihinden sonraki bir ay içerisinde aracın muayenesini yaptırmak zorundasınız..
3-İnternet ya da telefon kanalı ile Tüvtürk'ten muayene için randevu almanız size ciddi zaman kazandıracaktır.
4-Randevu saatinden en az 15 dakika önce istasyona gelip mevcut plaka numaranızı cihaza girerek sıra numaranızı alınız.
5-Sıranız geldiğinde numaranızın yandığı bankoya giderek evrakınızı veriniz.(Ruhsat,Sızdırmazlık Raporu,Aracın bağlı bulunduğu vergi dairesinden verilme fenni muayene raporu,Geçici Trafik Sigortası,Ek:1,Noter Satış Sözleşmesi)
6-Muayene ücreti olan 123 TL'yi aynı bankooya yatırınız. Gecikme varsa bedeli %5/ay dır.
7-Dışarıya çıkın,sıra geldiğinde aracı içeri almanızı isterler.
8-Muayeneden tam ya da hafif kusurlu geçerseniz size imza karşılığı bir belge verirler.(Geçemez iseniz belirtilen eksikleri bir ay içerisinde tamamlayıp ücretsiz tekrar muayeneye girme hakkınız var.)
9-Tescil için Noter satış tarihinden itibaren bir ay süreniz var.
10-Bu süre içerisinde ilinizin Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne başvurun.
11-Başvuru sırasında ruhsat,noter satış sözleşmesi,Ek:1,Muayene yapıldığına dair belge ve zorunlu mali mesuliyet sigortası poliçesi yanınızda olsun.
12-Öncelikle aracın satışında sakınca bulunup bulunmadığına dair yazının gelmesi için "mail" bankosuna başvurun. Mail çekildikten sonra size bir ila üç gün arasında süre verirler.(ücretsizdir.)
13-Mail cevabı geldikten sonra Şöforlar odasından plaka nakline dair dosya alıp doldurtun(Ankara için 10 TL)
14-Bu arada internetten ya da şubeden beğendiğiniz boş plakayı kendiniz için ayırıp belgesini alabilirsiniz.
15-Mail bankosundan günü geldiğinde satışında sakınca yoktur yazısını aldıktan sonra "Yeni Kayıt " bankosundan sıra alınız.
16-Sıranız geldiğinde yukarıda belirtilen belgelerle birlikte bankoya gelin ve eksik yok ise 105 TL ücret ödeyiniz.(Ankara için) ve eski plakalarınızı aynı bankoya teslim ediniz.
17-Dosyanız tamam ise size anlaşmalı yerden plaka bastırmanız için bir belge ve hangi tarihte ruhsatnızı almanız gerektiğini gösterir bir belge verilir.(Ruhsat alma süresi 1-3 gündür.)
18-Plaka bastırma yazısı ile birlikte adresi belirtilen yere gidip plakanızı bastırın(Ankara için 17 TL)
19-Ruhsat alma gününde gidip ruhsatınızı alın ve plakanızı mühürletin.
20-Çalışıyor iseniz bir hafta izin alın.
21-Yanınıza sakinleştirici ne kadar ilaç var ise alın.
22-Ruhsatı alıp plakayı taktırdığınızda başarınızı mutlaka bir yerlerde kutlayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 15, 2009, 22:34:46 »
Dursun Abi teşekkürler bunlar yanılmıyorsam plaka nakli için.
Plaka nakli yapılmayacak şu an için.
Lpg daha önce takılmış. işli değilse muayene yatpırız artık
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #9 : Kasım 15, 2009, 23:04:41 »
Arkadaşlar bnde bi soru sormak istiyorum..!!! 34 gkn 91 bi plaka gördüm eski model bi dobloda bu plakayı nasıl alabilirim. ?adamla analaştım diyelim ne kadar bi masraf tutarı olur ?
pierre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Kasım 15, 2009, 23:22:27 »
Araç satışı ve/veya plaka nakli olmadığı sürece gkn ' yi maalesef alamazsınız. Sahibini ikna edip  ;) külfetine katlanmanız gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Kasım 15, 2009, 23:47:55 »
Dursun Abi teşekkürler bunlar yanılmıyorsam plaka nakli için.
Plaka nakli yapılmayacak şu an için.
Lpg daha önce takılmış. işli değilse muayene yatpırız artık

Hazım kardeşim plaka nakli yaptırmayacak isen işin biraz daha kolay ama lpg nedeniyle mutlaka muayene yaptırman şart. bunun dışında Trafik Tescil Şube Müdürlüğünde bahsi geçen belgelerle birlikte (ruhsat,mali mesuliyet sigortası,muayene raporu,Ek:1.noter satış sözleşmesi) "yeni belge" bankosundan numara alıp işlemini yaptırabilirsin.
Allah işini rast getirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 15, 2009, 23:53:49 »
Valla ben mardinden antep plaka aracımın hem rehinini hemde  lpg ruhsata işlemini aynı gün içinde yaptırmıstım.Nedeni ise tescilin komseri hastanede elime düştü ..Antep tescildede pederin devreleri vardı.Yani kardeş tanıdıgın falan yoksa çok çile çekersin..Helel bu trafik takipçilerinin biri girip biri çıkıyor.İstanbulda durumu düşünmek bile istemiyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam lpg de masraf şöförler ve makine mühendislerine 25 tl bayıldık.Tüv e 125 tl.Ruhsatada 100 mü 120 mü o civarda..300 ytl ye yakın tutuor.Benim 60 milyon noterden rehin kaldırmada vardı tabi..Arkadasın dedigi gibi 1 hafta izin al anca takipçilerden fırsat bulup yaptırabilirsen ne ala.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 16, 2009, 00:32:34 »
teşekkür ederim verdiğiniz cvplar için. peki ben aracı istanbulun neresine bağlıcam yani hangi trafik şube olucak? kafama göre mi seçicem?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Kasım 16, 2009, 00:36:03 »
teşekkür ederim verdiğiniz cvplar için. peki ben aracı istanbulun neresine bağlıcam yani hangi trafik şube olucak? kafama göre mi seçicem?

Noter Satış Sözleşmesinde beyan ettiğiniz adresin bağlı olduğu ilçenin Trafik Tescil Şube Müdürlüğü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 16, 2009, 00:42:54 »
bir de bu plaka ayırtma işlemi nasıl oluyor? sadece gittiğim trafik tescil bürosundaki boşta olan plakalardanmı seçebiliyorum?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 16, 2009, 00:48:38 »
Evet Engin gidiyorsun trafikten boştaki plakalara bakıyorsun seçiyorsun, aracı üstüne almak için dosyasını istetiyorsun ya o gün seçebilirsin.
..Tüplü ve Öfkeli..

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Ekim 23, 2010, 15:03:11 »
müsadenizle bir kaç sorum olacak;
Yeni aldığım araçta 2006 tarihli atiker marka lpg takılı ve muaynesi bitmiş durumda, bende satış alırken hem muayne hemde lpg işletme işlerini beraber yaptırmak istiyorum. Lpg markasını satan bir bayiyle görüştüm uygun fiyata fatura ve proje işlerini hallediyorlar ilk sorum şimdi ordan fatura ve proje alırsam aracın ruhsatında yazan eski sahibinin üzerine yapılıyor proje burda aklıma takılan önce noter satışı yapıp sonra adıma mı fatura-proje çıkartacağım yoksa eski sahibinin adına olması sıkıntı çıkartmazsa o şekilde işlenirmi?
Birde satışla beraber ruhsat değişeceğinden lpgde bu arada işlensin istiyorum extra masraftan kurtulmak için onun işlem sırası nasıl olacak bu konudada birisi aydınlatırsa çok sevinirim. Saygılar...