Gönderen Konu: Araba Alım Satım Nasıl oluyor ki?  (Okunma sayısı 2196 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota=Kalite
    • Fotoðraf Sitem
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Araba Alım Satım Nasıl oluyor ki?
« : Kasım 13, 2009, 14:24:58 »
Arkadaşlar kusura bakmayın ama sormak zorundayım, bu soruların yanıtı acil lazım bana:(

1.Arabanın borcu , sorunu püsürüğü varmı nasıl , nereden anlarız. Temiz kağıdı alma olayı var, gerçekden temiz kağıdını aldığında işlem tamammıdır,araba cidden borçsuzmudur?
2.Alacağım araba istanbul plakalı, ben aldıkdan sonra Kocaeli plakalı yaptırmak istiyorum. Bunun işlemleri nasıldır.
3.Alım satımı en sade şekli ile biri özetleyebilirmi?

Şimdiden teşekkürler.. Bilmemek ne kötü şey ya..
Toyota olsun ,çamurdan olsun...

Toyota Club Türkiye

Araba Alım Satım Nasıl oluyor ki?
« : Kasım 13, 2009, 14:24:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Araba Alım Satım Nasıl oluyor ki?
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2009, 19:44:37 »
Evet temiz kağıdı aldığınızda araç gerçekten temizdir ama bazı insanlar sahte temiz kağıdı yapabiliyor. O yüzden ya beraber alın temiz kağıdını yada kendinizde sorgulatın.
Aracı noterden alırken ikamet adresi olarak verdiğiniz yere göre başvurur ve tescilini yaptırabilirsiniz. Yani noterde kocaeli adresi yazdırın.
1- aracı temiz kağıdı ile birlikte notere gidersiniz ve oradan kati satışı yaparsınız.
2- Aracın zorunlu trafik sigortasını yaptırın
3- Şöförler odasından yeşil renkli bir form alıp onu doldurtun(daktilo ile olmak zorunda ama muamelecilerde dolduran hazır programlar var. 5 liraya filan dolduruyorlar)
4- Trafik Tescil bürosuna başvurun.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: Araba Alım Satım Nasıl oluyor ki?
« Yanıtla #2 : Kasım 13, 2009, 20:09:58 »
Arkadaşlar kusura bakmayın ama sormak zorundayım, bu soruların yanıtı acil lazım bana:(

1.Arabanın borcu , sorunu püsürüğü varmı nasıl , nereden anlarız. Temiz kağıdı alma olayı var, gerçekden temiz kağıdını aldığında işlem tamammıdır,araba cidden borçsuzmudur?

Ben sadece ilk soruya cevap vericem diğerlerini Alper özetlemiş zaten. Temiz kağıdı aracı devir aldığınız tarih itibari ile Vergi Dairesi kayıtlarında aracınızın vergi ya da trafik cezası borcu olmadığını gösterir. Fakat bu kayıt alındıktan sonra geçmiş tarihli trafik cezasının ortaya çıkması söz konusu olabilmektedir. Temiz kağıdı size vergi borcu açısından borç olmadığını garanti eder ama trafik cezası açısından garanti etmez. Fakat sizin devir alma işleminizden sonra gelen cezaları eski sahibinin ödemesi gerekmektedir böyle bir durumda kayıtlı olduğunuz Vergi Dairesine dilekçe vermeniz yeterli olacaktır. Sizin durumunuzda ise böyle bir problem olacağını sanmıyorum çünkü devirden sonra tescil daireniz değişecek. Sonradan cezalar genelde plakaya yazıldığı için sizin yeni plakanız için böyle bir sıkıntı olmayacaktır.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"