Gönderen Konu: Michelin De Bunu Yaparsa  (Okunma sayısı 9390 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Michelin De Bunu Yaparsa
« : Ocak 02, 2007, 22:21:22 »
Arkadaşlar 20 gün önce Toyotamın lastik havalarını kontrol ederken on sağ lastiğin yanak (Yazıların old. kısım) diye adlandırılan kısmında 3ile 4 cm uzunluğunda dışa doğru yarım cm yüksekliğinde şişlik olduğunu farkettim lastikcime gittiğimde fitillerde zedelenme kopma gibi birşeyin olduğunu ve gümleme yapabileceğini hemen değişmek gerektiğini söyledi daha 15- 20 bin km yapmış lastiğin böyle birşey yapmasının normal olmadığını söylesemde değişmekten başka çare olmadığını anladım şimdilik kış lastikleri var ama mart ayı sonunda mutlaka lastik almalıyım sizlere sorum gerçekten sesiz + dayanıklı+ yol tutuşu iyi olan hangi lastiği önerirsiniz Michelin ENERJİ  hariç çünkü bu olay michelin lastiğinin başına geldi daha güvenemiyorum micheline verdiğim para boşuna gidiyor ne zaman balon yapacak diye bekleyemem , birde kasislere hızlı girmişim, kullanıcı hatası deyip geçiyorlar. arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirin Teşekkürler (175/65/14R)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Toyota Club Türkiye

Michelin De Bunu Yaparsa
« : Ocak 02, 2007, 22:21:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Michelin De Bunu Yaparsa
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2007, 23:59:46 »
kaldırımlara inip çıkarken oluşabiliyor bu yanak hasarları. kaldırımlara çok yavaş çıkmak  gerekli. benimde eski aracımda olmuştu. goodyear eagle nct5  13binkm falandı sanırım
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Michelin De Bunu Yaparsa
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2007, 10:35:29 »
175/70 13 Energy'nin 8 yıl ve yaklaşık 70bin km kaldırımlara çukurlara jantları eğecek kadar gire çıka sapa sağlam yol aldığını kendi arabamda gördüm. Bu benim için mükemmel bir referans. Energy'lerin dayanıklılığına hiç bir lastiğe güvenmediğim kadar güveniyorum.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Michelin De Bunu Yaparsa
« Yanıtla #3 : Ocak 03, 2007, 14:39:29 »
lastik hakkında birsürü konu var, eminim ararsanız üyelerin tavsiyelerine ulaşabilirsiniz. Nitekim ben de yaklaşık 3-4 yıldır aynı lastiği kullanıyorum ve oldukça da memnunum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Michelin De Bunu Yaparsa
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2007, 19:54:04 »
Arkadaşlar gerçekten michelin den başka önerebileceğiniz lastik markası yok mu? Dünyanın en iyi lastiğini michelin mi üretiyor? Bu işi başka hiç kimse yapamıyor mu? fORUMUN BİRİNDE YOKOHOMA  marka lastikleri çok övüyorlardı ne dersiniz? önerilerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum. Lastikleri test eden tarafsız bir kuruluşun adresini biliyorsanız lütfen yazarmısınız. TEŞEKKÜRLER

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
Michelin De Bunu Yaparsa
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2007, 20:12:20 »
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Michelin De Bunu Yaparsa
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2007, 21:59:59 »
sağol alper kardeş ben daha yeniyim affunuza sığınıyorum teşekkürler çok güzel şeyler yazılmış inceliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Michelin De Bunu Yaparsa
« Yanıtla #7 : Ocak 12, 2007, 00:03:58 »
Sana şiddetle önerdiğim bir lastik var Bridgestone Potenza G3 Corollam da kullanıyorum çok memnunum...Her isteğini karşılayacaktır...
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Michelin De Bunu Yaparsa
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2007, 00:20:19 »
garantili değilmi bu lastik  15 binde yanak veriyorsa fabrika hatası vermişse bu kapsama girmiyormu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Michelin De Bunu Yaparsa
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2007, 00:41:33 »
Lastikçim bir tümseğe vb. sert vurmuşsun kullanıcı hatası diyor firma bunu kabul etmiyor diyor işin işinden çıkıyor maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Michelin De Bunu Yaparsa
« Yanıtla #10 : Ocak 25, 2007, 01:38:05 »
Alıntı yapılan: Bülent Öztürk
Lastikçim bir tümseğe vb. sert vurmuşsun kullanıcı hatası diyor firma bunu kabul etmiyor diyor işin işinden çıkıyor maalesef.
[/quote]

Tüketici Derneği'ne yada Michelin' ana yetkili servisine başvur. Aslında bu iş lastikçinin elinde olan bir şey...
Türkiye'de kasisi, tümseği, kaldırımı olmayan yer mi var? Bence imalat hatası. Benim şimdiki ve bir önceki arabamın lastikleri Michelin. Hiç bir arızasını görmedim. Bence hemen pes etme değiştireceklerini umuyorum.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Michelin De Bunu Yaparsa
« Yanıtla #11 : Ocak 25, 2007, 02:47:53 »
Yasemin hanıma katılıyorum. Arkadaşlarında dediğigibi lastiği alıp bilerek çukura sokmuyoruz herhalde. Çukursuz tümseksiz yer bildiğim otobanlarda var. Hemen pes etme. Michelin in Fabrika telefonlarını bul onlarla görüş.

Benzer bi olay olarak örnek vereyim teyzemin kızı ayakkabılarında böyle bi sorun yaşadı 1 hafta sonra bi problemi oldu. Aldığı yere götürdü gülünçtür kullanıcı hatası dediler. Oda ayakkabı kutusundan firmasını filan buldu tel açtı aynı modelin yenisini gönderdiler. Şimdi aynı ayakkabıdan 2 çift var. Diğerlerinide yaptırdı giyiyor.

O yüzden bırakma hemen. Millet paranın peşinde. Tabiyki hemen değiş dicek lastikçi amcam lastik satacak para kazanacak dimi yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Michelin De Bunu Yaparsa
« Yanıtla #12 : Ocak 25, 2007, 07:44:22 »
Mİchelin alakası yok bir kere 10 gün önce banada oldu aynı şey çukura hızlı girdim balon yaptı ama gün

geçtikçe balon dahada büyüdü. Lastiğin markasıda michelindi bu balon olayı her lastikte olur.

!!Kesinlikle kunlanma hatası!!
2006 COROLLA SOL HB AT
2008 MAKYAJLI KASA AVENSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Michelin De Bunu Yaparsa
« Yanıtla #13 : Ocak 25, 2007, 09:00:32 »
Kesinlikle Emrah beye katılıyorum. Hukuki olarakta Michelin'in yapacak hiçbir şeyi yok. Çünkü bahsetmiş olduğunuz konu çukura girmek yada kaldırım gibi tümseklere çarparak zorlamadan olabiliecek bir durum. Bir arkadaşımın da başına benzer bir olay geldi hatta lastiği yarıldı. Şimdi bu konudan lastik üreticisi firmanın ne kabahati var? Kaldıki bu tip durumlarda değiştirme olayına gidilse herhalde 1-2 ayda iflas eder lastik firması. Belediye, karayolları işletmeleri yolları doğru dürüst yapmıyorsa, inşaat için kazı yapılıpta kazı yapılan yeri tekrar kapatmayana ağır cezalar uygulanamıyorsa bunun suçunu üretici firma yüklenemez. Ben kendimde bir çok defa jant yamukluğundan dolayı inen lastiği değiştirip lastik ve jant tamirine gittim. Ayrıca 3-4 sene oluyor Goodyear Ventura lastik almıştım garanti kartında bu tip durumlardan sorumlu olmadıkları özellikle yazılıydı.
2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Michelin De Bunu Yaparsa
« Yanıtla #14 : Ocak 25, 2007, 09:41:33 »
Michelin bunu hayatta degistirmez.
Siz deneyin ama sonucta kullanici hatasi denecek.

Dünyadaki en iyi lastikleri Michelin üretmiyor. Kimse de üretiyor diye iddia edemez. Her lastigin iyi ve kötü özellikleri vardir.

Benim düsüncem:
Michelin konfor icin yanak sertligini düsük tutuyor. Bu da cukur vs yerlerde kordlarin ezilmesini kolaylastiriyor. O yüzden bana göre Michelin'in balon yapma olasiligi daha yüksek. Ama her lastik balon yapar. Bunu sakin unutmayin.

Lastik kaldirima cikarsa, merdivenden inerse vs icindeki tutucu kordlari hasar görebilir. Yüksek hizda da problem cikartirsa ölümcül olur. Dikkatli kullanin.

Yokohoma performans lastigi üretir. Gürültü, konfordan cok performans önemlidir.

Simdi lastik konusunda mutlak degerler yok. Bir arabada iyi sonuc veren bir model, diger bir araba modelinde iyi sonuc vermeyebilir. Arti kisisel tercihler cok cok önemli. Kimi konfor der kimi güvenlik. Kimi ses der kimi yol tutus. O yüzden terchinizi yaparken isteklerinize göre oldugunu bir kere daha kontrol edin.

Porsche'de lastigin N0 olanini kullaniyor. Bu kaucuk/lastik karisiminin formülü ile ilgili. Yani Porsche firmasi o lastigin normal üretici karisimini kullanmamis. Kendi belirtmis karisimi.

Uzun lafin kisasi lastik olayi bir muamma. Bu durumda da kullanici hatasi deyip gececeklerdir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
Michelin De Bunu Yaparsa
« Yanıtla #15 : Ocak 25, 2007, 21:58:40 »
lastik kenarlarında iki şekilde balon oluşur birincisi bilinen kaldırım çukur meselesi bu tip hatalar genelde garanti dışıdır ve kullanmak oldukça tehlikelidir
ikincisi ise ek yeri balonlarıdır aslında balon değil ama balona benzer hafif bir tümsek oluşur bu şişlikler genelde michelen marka lastiklerde oluşur ve bu şişlik hi. bir tehlikesi yoktur ek yerinin tam olarak iyi şekilde yapıştırılamaamsından dolaydır yoksa iç tarafındaki lastikte sorun değildir bu şişliği farketttiğinizde şişliğin olduğu kesimde lastiğin içten dışarı doğru herhangi bir çizik gibi ek yeri varmı bu kontrol edilmeli eğer yoksa lastik hemen aracın altından çıkarılmalıdır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Michelin De Bunu Yaparsa
« Yanıtla #16 : Ocak 27, 2007, 19:31:12 »
Teli kopan lastikle ilgili yapılacak girişimden sonuç alınacağını hiç sanmıyorum. Her türlü tüketici hakkının kopara kopara alınmasından yanayım ama bu balon konusunda sonuç alan var mıymış şimdiye kadar araştırmak lazım. Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız, bu ülkede yüksek yanaklı lastik kullanacağız. Budur.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 1.4 d-4d terra
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Michelin De Bunu Yaparsa
« Yanıtla #17 : Şubat 08, 2009, 13:02:08 »
michelin lassa dan ii olduğunu düşünüyorum.
!EÇB!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 08, 2009, 14:34:27 »
2 yıllık konuyu hortlatacak kadar da iyi değildir be :D
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 1.4 d-4d terra
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 08, 2009, 21:02:20 »
horlatan michelin iyiliği değil lassanın beni yolda takla attıracak kadar kötü olmasaydı.
!EÇB!