Gönderen Konu: Motor Soğutma Suyu Düşük Uyarısı  (Okunma sayısı 9077 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Motor Soğutma Suyu Düşük Uyarısı
« : Ocak 02, 2007, 16:12:52 »
Ailemizin yeni üyesi yaris d4d'nin motor soğutma suyu sıcaklık düşük uyarısının kontak açıldıktan sonra yanmaya devam ettiğini ve ortalama 5 dakika sonra söndüğünü fark ettim. Servise sorduğumda su haznesine max.işaretine kadar normal su koymamı söylediler. Dün dediklerini yapmak için fırsatım oldu ancak bügün aynı işareti gene verdiğini, bir değişiklik olmadığını gördüm.

Kitapçıkta motor ısındığı halde yanmaya devam etmesi halinde sorun olduğu yazıyor. Halbuki corolla'da bu ışık en başta kontakla beraber sönüyor. Önceki kullandığım dizel poloda da kontakla beraber ısınıp söniyordu. Yani bu ışık sönmeden motoru çalıştırmamak gibi bir bilgim vardı ve bunu uyguluyordum. Şimdi bu Yaris 'in benden istediği nedir doğrusu anlamadım

Yaris kullanan arkadaşlardan görüş bekliyorum.
--dünya dönüyor--

Toyota Club Türkiye

« : Ocak 02, 2007, 16:12:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2007, 17:53:19 »
Alper Bey benimde ilk olarak gözüme takılmış ve korkmuştum ama aracı sürmeye başladıktan sonra belli bir süreden sonra kendisi sönüyor. Servise sorduğumda da kendileri aracın motorunun soğuk olduğu için ışığın yanmaya başladığını hararet yapınca da yanında kırmızı şekilde High yazıcağını söylediler. Benim bildiğim kadarı ile böyle  . Dediğiniz gibi sönemsini beklersek sönmüyor. Mesela servise sormadan önce aracı çalıştırıp sönmesini bekledim (Gaz vermeden) 10dk. gibi bi süre oldu yine sönmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2007, 15:46:10 »
Alıntı yapılan: Murat AKDENİZ
Alper Bey benimde ilk olarak gözüme takılmış ve korkmuştum ama aracı sürmeye başladıktan sonra belli bir süreden sonra kendisi sönüyor. Servise sorduğumda da kendileri aracın motorunun soğuk olduğu için ışığın yanmaya başladığını hararet yapınca da yanında kırmızı şekilde High yazıcağını söylediler. Benim bildiğim kadarı ile böyle  . Dediğiniz gibi sönemsini beklersek sönmüyor. Mesela servise sormadan önce aracı çalıştırıp sönmesini bekledim (Gaz vermeden) 10dk. gibi bi süre oldu yine sönmedi.
[/quote]

Bir uyarının bu şekilde sürekli yanması bana garip geldi. Klavuzda da hiçbir bilgi verilmemiş bununla ilgili. Acaba uyarı açık olduğu sürece aracı zorlamamak için mi kendini hatırlatıyor uyarıyla doğrusu enteresan. Diğer Yaris'ci arkadaşlar da bu uyarıyla ben ve Murat Bey gibi alıştılar mı ? Pek sesleri çıkmıyor da.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 07, 2007, 17:11:47 »
Bende corolla var ama dediğiniz olay hiçte normale benzemiyor. Bence kullanma kulavuzunu iyice inceleyin eğer orada yazması gerekir adamlar en ufak şeyi bile yazmışlar. Bir kaç servisi ara telefonla derim, olmadı toyotasa ya mesaj at ne diyecekler.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2007, 13:12:41 »
O ışığın yanması normal. Özellikler havalar soğuduktan sonra motor daha uzun sürede ısındığı için ışık ta uzun süre sonra sönüyor. Kullanım kılavuzunda gerekli bilgiler var.
YARİS D-4D M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2007, 23:15:37 »
Sami bey önemli olan ışığın yanması değil, ışığın rengiymiş.  Bugün serviste sordum. Işık yeşil yanıp cool yazdığında bir problem yok. Şayet işaret kırmızı olursa işte problem orada başlıyor.

Zaten beni şaşırtan Corolla'da olmayan bu Yarise özgü işaretti. O da sanırım motor hararet göstergesi olmadığından ek bir uyarı ile çözümlenmiş.
--dünya dönüyor--