Gönderen Konu: Su Tahliye Kanalı  (Okunma sayısı 4592 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 19 kere teşekkür edildi
Su Tahliye Kanalı
« : Kasım 12, 2009, 17:35:40 »
Merhaba Arkadaşlar,

Yazın Selçuk' un girişinde bulunan Yandım Çavuş tesislerindeki fıskiyelrin altına girdim. Fakat az ilerledikten sonra aracın içerisi baya bi ısındı. Baktımki klima sadece üflüyor ama serinletmiyor. Sağ yolcu tarafının paspasıda ıslanmış. Klimam ancak bir gün sonra çalışmaya başladı. Servise gittiğimde su tahliye kanalının tıkalı olduğunu bundan dolayı böyle bir sorunun olmuş olabileceğini söylediler. Ben daha önceleri aynı yere opel astra ile girdim ama hiç böyle bir sorun yaşamadım. Servis sadece uyarıda bulundu; birdaha bunların altına girmemem ve aşırı yağışlara dikkat etmemi istedi. Doğrusu böyle bir olay japon arabalarına karşı beni soğuttu. Kanal temizliğini yaptırdım. Her bakım sonrası ben bunuda yaptırmak durumundamı olmalıyım. Suyun arabaya girdiği kısımda ise elektronik aksam bulunuyor. Buna zarar gelmesi ise paya bir pahalıya mal oluyor.
Kanal temizleme işlemini servis dışında izmir içerisinde yaptırabileceğim bir adres öneriniz varmıdır.

Yolunuz her daim açık olsun..
Emin Koyuncu

Toyota Club Türkiye

Su Tahliye Kanalı
« : Kasım 12, 2009, 17:35:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Su Tahliye Kanalı
« Yanıtla #1 : Kasım 12, 2009, 19:25:57 »
geçmiş olsun Emin bey, zaman içinde toz parçacılarının çamur haline gelmesiyle su tahliye kanallarınızı tıkamıştır diye düşünüyorum ya da ağaç altlarında park ediyorsanız yapraklar da tıkamış olabilir. toyotanıza keyifle binmeniz dileklerimle. tekrar geçmiş olsun, farınız ve yolunuz da açık olsun...
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 12, 2009, 20:44:27 »
Benim bir arkadaşımın pejo 406sında ya kapı içinden ya da başka bir yerden akvaryum gibi sesler geliyor kalkış ve frenlerde :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 12, 2009, 20:50:30 »
Merhaba Arkadaşlar,

Yazın Selçuk' un girişinde bulunan Yandım Çavuş tesislerindeki fıskiyelrin altına girdim. Fakat az ilerledikten sonra aracın içerisi baya bi ısındı. Baktımki klima sadece üflüyor ama serinletmiyor. Sağ yolcu tarafının paspasıda ıslanmış. Klimam ancak bir gün sonra çalışmaya başladı. Servise gittiğimde su tahliye kanalının tıkalı olduğunu bundan dolayı böyle bir sorunun olmuş olabileceğini söylediler. Ben daha önceleri aynı yere opel astra ile girdim ama hiç böyle bir sorun yaşamadım. Servis sadece uyarıda bulundu; birdaha bunların altına girmemem ve aşırı yağışlara dikkat etmemi istedi. Doğrusu böyle bir olay japon arabalarına karşı beni soğuttu. Kanal temizliğini yaptırdım. Her bakım sonrası ben bunuda yaptırmak durumundamı olmalıyım. Suyun arabaya girdiği kısımda ise elektronik aksam bulunuyor. Buna zarar gelmesi ise paya bir pahalıya mal oluyor.
Kanal temizleme işlemini servis dışında izmir içerisinde yaptırabileceğim bir adres öneriniz varmıdır.

Yolunuz her daim açık olsun..
bu temizleme işi kaça çıkıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 12, 2009, 22:54:54 »
Bende buna anlam veremiyorum.Şikayet var com da kaç kişi  sizin le aynı dertten şikayetçiydi.Bukadar çok çabuk nasıl tıkanıyor ve ordan su içeri nasıl giriyor anlamak mümkün degil..Ordan girdigi zaman direk torpidonun oraya.Torpidonun arkasındada bir sürü soket falan var..GErcekten bu kasanın eksilerinden.Aracımı seviyorum ama bunlarda bir eksi si.Daha başıma gelmedi allaha şükür.Ama bu yüzden canı yanmış çok insan var.Düzenli olarak yıkamalarda kontrol edilebilir
Bence ön kanal temizligini sizde yapabilirsiniz.Kaputu acıp  havalandırma ızgaraları geçmeli 2tane segman tutyor onlar sökülürse çıkar.İnce bir tel yardımıyla temizlenebilir..Su ordan çamurlugun içinden geçip dökülüyor..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 13, 2009, 20:56:53 »
benimde tıkalı. dönüşlerde ses geliyor. bakalım ne olacak.