Gönderen Konu: vvt-ı 1,6 motorlarmı,vvt-ı 1.4 motorlarmı daha çok yakıt harcıyor?  (Okunma sayısı 3238 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar benim aracım 2001 1.6 vvt-ı motor 110bg .aracımı alalı 20 gün oldu.Ben aracı alırken 1.6 vvt-ı lerin 1.4 lere nazaran hem daha çok tutuldugunu hemde yakıt alarak 1.4 lerin daha çok yakıt harcadıgını duydum.Ne kadar doğru bilmiyorum fakat bilen kullanan arkadaşlardan aydın latıcı bilgi bekliyorum..şimdiden teşekkürler.....iyi forumlar...
Corolla,2001 vvt-i 1.6 Special 110 Bg-- Ankara

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
kullandığım küçük motorlu araçlara (hyundai accent 1.3 benzinli) bakarak şunu söyleyebilirim. normal kullanımda gerçekten tassarruflular ancak daha agresif kullanmaya çalışırsanız yakıt sarfiyatı açısından bahsettiğiniz durum olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
benim aracımın (corolla-hb1.6 motor)   ortalama yakıtı 1 km 30 krş yakıyor ama bana sorarsanız yakıt konusunda aracı süratli kullanmayanlar için 1.4 daha az yakar ama 1.4 aracta 120 km hızı geçtiğin zaman 1.6 yaktığı yakıtıda geçiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
1.4 herzaman hacim itibari ile az yakar ancak motorun yerleştirildiği kasa ağırlığı çok önemli

mesela 1200 kg lik bir araca hem 1,4 hem 1,6 motor takarsak 1,4 motorlu olan çok yakıcaktır çünkü küçük hacim yüksek devğirlerde asıl torkunu ve beygir gücüne ulaşıp kasayı ancak çekicektir

ama 1,4 motor 1000 kg ve 1,6 motor 1200 kg lik iki ayrı araç olsa buseferde eşit yakıcaklardır

verdiğim değerler tamamen anlatmak amaçlıdır,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
bende 1.4 var fazla agresif kullanmama gerek yok çünkü araba seri şehir içi kullanımda 22 kuruş felan gördüm.şehir içinde normal kullanımda ciddi tasarruf yapabilirsiniz.şehir dışıda aynı şekilde orta hızla kullanırsanız tasarrufu kendini belli eder
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
http://www.parkers.co.uk sitesine göre:
 aşağı yukarı eşit harcıyorlar. (1.4 çok çok az farkla daha az yakıyor)
Gerçi bu veri hatchback araçlar için (ingiltere'deki modeller hatchback imiş) ama motor aynıdır her halde..
Buna karşılık 1.6 çok daha yüksek performanslı..
Yani 1.6 daha iyi tercih gibi görünüyor.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
ahmet abi onların motoru değişik heralde 1.6 108 hp 1.4 94 hp diyor.bizimki 1.6 110 hp 1.4 97 hp.birde şöyle bir şey var 1.6 araçlar şehir içinde ne kadar az gaza basabilirsinki.bizde 2 tanede 1.6 var onlarda şehir içi hep yavaş kullanılır.civicle esenyurta ortalama 15 liraya giderken corolla ile esenyurtta ortalama 10 liraya felan gidiyoruz.neredeyse aynı hızlarda
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﺖ ﻯ ﺕ
arkadaşlar ben de 2003 toyota 1.4 terra var..lpg de km de 12-13(120.000 ila 130.000) kuruş yakıyor uzun yolda..şehir içinde 15-16 kuruş yakıyor..
Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır.Kim bir müslümanın kusurunu örterse, Allah da kıyamet günü onun bir kusurunu örter.(Hadis-i Şerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
şunu söylemek istiyorum ben en başta yazarken 2000-2001 modeleri benim aracın kasasından olanları kastedmiştim.yeni kasalarda fark olmayabilir bilemiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
benzinlilerde aynı motor var fakat dizellerideki motorların farkı dizel yakıt kullanması ve 8V olması heralde birde aracın ağırlık farkı var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
bahsedilen kasada 1.4 devir olarak zorlanmazsa aynı hızlarda veya s.içi s. dışı daha az yakar ama çok büyük bi fark olmaz ama 1.4 u zorlarsan 1.6 dan fazla yakar.Ayrıca aynı kasayı kullanıyorum aracım 1.4 kilo olarak avantajlı oması sebebiyle yakıtı iyi gerçekten serilik olarak da iyidir fakat 1.6 bu kasada tercih sebebidir her zaman şimdi olsa 1.6 alırım neden 1.4 aldın diye sormayın? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
sakin kullanımda 1.4 gayet ekonomik. ama basınca yakıtı  1.6 yı geciyor.
özellikle uzun yola  2 aracla cıkın. basınca  1.6 daha az yakıyor.
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
1.6 kullandiktan sonra 1.4 e gecerseniz 1.4 daha cok yakar cunku 1.6 gibi kazmaz ve siz de gaza basarsiniz bu da yakit sarfiyatini arttirir.
bende 2001 1.4 vvt-i var. 22 kurus civari sehir ici kullanim. bazen 25 de oluyor.
ama kullanima gore cok degisiyor.
simdi corollayim buyuyunce avensis olacagim !!!
karar degistirdim buyuyunce camry olacagim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
Bence o kasanın hakkı 1.6. Büyük şehir trafiğinde motor mecburen devirlenir. Pek bi tasarruf olmaz. Biraz zorlanırsa zarar bile edilir. Ama tabi bir de vergi meselesi var.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
bildiğim kadarıyla.  1.4  ile  1.6  vergi konusunda aynı kategoride.
1300 cc  ile 1600 cc arası. aynı vergi grubu.
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
1301 ile -1.600 cc ler vergi konusunda aynı kategoride.
1300 ve aşağısı da aynı katagoride diye biliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
Ha evet öyleymiş.. Dikkat etmemiştim :) sağolun
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • uçak
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Bende 1.4 vvt-i terra var ş.içi( LPG'li)16 krş.Ş.dışı 12 krş.yakıyor.Arkadaşımda 1.6 vvt-i var ondada ş.içi 17-18,ş.dışı 13-14 krş.yakıyor.bu değerler ş.içi 3000 devir altı kullanım ş.dışı 3500 devir altı kullanım halindedir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Dün 1.6 Yeni Avensis'i test ettim abartmazsan şehir içi 8 litre falan yakıyor, sert kullanımda 10 litre yakıyor. Yol bilgisayarı öyle söylüyor. Bu kasalarda Turbo olmaması bence kötü ama şekilli bir araba. LPG ile ekonomik olabilir belki ama o ksaya 1.6 motor küçük bence.

Diyeceğim o dur ki, kasanın ağır olması yakıtı çok etkiler, 1.4 motorun olduğu arabanın kasa ağırlığı önemlidir (aynen Mesut'un dediği gibi).
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"