Gönderen Konu: 3 kalep pille USB'ye elektrik verilir mi.  (Okunma sayısı 6576 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
3 kalep pille USB'ye elektrik verilir mi.
« : Kasım 11, 2009, 23:18:45 »
3 adet seri bağlı kalem pilin sağladığı elektriği bir dişi usb soketine bağlarsak (tabii pinlere dikkat ederk), araya hiç bir devre uygulamadan,
usb'den şarz edilen telefon vb. benzer elektronik cihazlar sorunsuz şarz edilebilir mi.

Toyota Club Türkiye

3 kalep pille USB'ye elektrik verilir mi.
« : Kasım 11, 2009, 23:18:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: 3 kalep pille USB'ye elektrik verilir mi.
« Yanıtla #1 : Kasım 12, 2009, 08:19:39 »
Levent hocam, USB'ler 5 volt veriyor bildiğim kadarıyla. Kalem pil 1,5 volt olduğuna göre 3 değil de 4 yapalım, daha sağlam olur :) Gayet de güzel olur bence.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 12, 2009, 08:43:54 »
Levent hocam, USB'ler 5 volt veriyor bildiğim kadarıyla. Kalem pil 1,5 volt olduğuna göre 3 değil de 4 yapalım, daha sağlam olur :) Gayet de güzel olur bence.
Hakkı bey fikir için sağ olun.
Esasında önemli olan, devresiz beslemek nasıl olur.
Yeni alınan piller 1.6 cıvarında oluyor, 3 tanesi de 4.8 cıvarı verir. Şarz edilecek cihazın girişini riske atmamak için 3 tane ile yeterli olur sanıyorum, gerçi yüke binince düşer bu voltaj ama....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 12, 2009, 09:38:45 »
bir pille diğerini şarj etmek, ilginç
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 12, 2009, 11:08:21 »
4 adet şarjlı kalem pil ile yapabilirsin bunu ! şarjlı piller 1.2 volttur 4 tanesi 4,8 volt yapar , şarjlı pilleri en yüksek mah değerine sahip olanı tercih etmelisin, ayrıca şarj etmeye çalıştığın şeyin kaç amper çektiğinide bilmelisin,

mesela 2700 Mah şarjlı pil aldın diyelim , şarj etmek istediğin ürünün batarya kapasitesi 2700 ve üzeri ise tam anlamıyla şarj olmaz aklında bulunsun,

bu arada USB soketin canlı uçlarını doğru olark bulup pilleri doğru bir şekilde bağlamalısın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 12, 2009, 11:27:25 »
Yorumlarınız için teşekkürler.....

bir pille diğerini şarj etmek, ilginç
Alper hocam, esasında öyle düşünmemek gerek, bir enerji kaynağı ile diğerini beslemek diyelim buna :) . Olmaz mı?

4 adet şarjlı kalem pil ile yapabilirsin bunu ! şarjlı piller 1.2 volttur 4 tanesi 4,8 volt yapar , şarjlı pilleri en yüksek mah değerine sahip olanı tercih etmelisin, ayrıca şarj etmeye çalıştığın şeyin kaç amper çektiğinide bilmelisin,
mesela 2700 Mah şarjlı pil aldın diyelim , şarj etmek istediğin ürünün batarya kapasitesi 2700 ve üzeri ise tam anlamıyla şarj olmaz aklında bulunsun,
bu arada USB soketin canlı uçlarını doğru olark bulup pilleri doğru bir şekilde bağlamalısın
Esasında Alkaline tarzı pille yapmak daha uygun bence. Nedenine gelince.....
Alkaline piller çok daha uzun ömürlü, sonuçta bu işlemi çok sık yapmayacağım, bundan dolayı her seferinde elimin altında hazır bir güç kaynağına ihtiyaç var. Şarzlı piller,evet, o da doğru, ama
şarzlı piller 15-20 gün kullanılmazsa enerjiyi yetiriyorlar.

Esas soruya kşmse değinmemiş aslında, her hangi bir devre kullanmaksızın olabilir mi bu işlem.

Benim amacım....
Özellikle uzun iş seyahatlerinde, bazen 220v ve ya araç'ta şarz fırsatı olmıyor ve gsm telefonun bataryası da genelde beklenmedik zamanlarda bitiyor.
Bu tür durumlarda hemen çantadan hazırda bekleyen 3 adet bir birine seri bağlı ve dişi usb soketi ile donatılmış batarya paketini çıkarıp, imdada yetiştirmek....Olmaz mı sizce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
SONUÇ !
« Yanıtla #6 : Kasım 24, 2009, 15:59:31 »
Çok ilkel şekilde, 3 adet kalep pili bir birine bantladım ve aralarında havya ve kablo ile seri bağlantı sağladım.
Seri bağlantı çıkışında 4.75 V DC gördüm.
Eski bir anakarttan söktüğüm dişi usb soketine kablo ile pillere bağlantı yaptım ve telefonun USB kablosunu buraya bağladım. Telefonun ekranında bataryanın şarj olduğunu gösteren ibare geldi ve şarj başladı.
Bataryalar yeni olmasına rağmen, şarj işlemi sadece 15 dakika kadar devam etti ve telefon bataryasının 1/4 dolu olarak gösterdi. Bu aleti daha profesyonel şekile getirerek alkaline batarya ile deneme yapacağım.
Sonuç aynı olursa, 4 adet batarya bağlayarak deneyeceğim.
Muhtemelen, 3 bataryanın zamanla akımı düşerek telefon şarjına yetersiz kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 24, 2009, 16:08:04 »
Levent bey bakın ben elektronik mezunuyum , yazıma istinaden asıl soruya kimse deyinmemiş demişsiniz ama dediğim gibi kalem pille bu iş olmaaaaaazzzzzz,

kalem pillerin verebildiği amper değeri düşüktür ve mah değerleri düşüktür

siz ya bu işi şarjlı pil ile yapıcaksınız 2700 ve üzeri pillerle yada  7 8 adet kalem pili seri balıycaksınız ve ucuna 7805 ile bu voltajı 5volta düşürüp kullanıcaksınız

son bir şare daha var tabiki 2 şer tane 3 takım kalep pili seri bağlayın daha sonra bu pilleri seri bağlayın.

yani elinizde 3 adet 2 li paralel pil olucak, onlarıda birbirlerine seri bağlıycaksınız, böylelikle şarj süresini 2 katına çıkarmış olursunuz,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2009, 16:57:51 »
Mesut bey, ben de zaten idda etmedim, olur mu diye sordum !
Fakat, aşağıdaki linkte bulunan açıklamalrı ve resimdeki cihazı incelemenizi tavsiye ederim.
Adam tüm marka cep telefonları için şarj konnektorleri veriyor üstelik.
Bu cihazla ilgili de yorumunuzu rica ederim.

http://urun.gittigidiyor.com/ACIL-DURUM-SARJ-CIHAZI-CEP-TELEFONU-ICIN-PILLI-YENI-URUN_W0QQidZZ20963808#aciklama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 24, 2009, 17:12:04 »
Levent bey bu cihaz elde yapım değil gördüğünüz gibi, tahminen bu aletin içinde çoklayıcı devresi mevcut, çoklayıcılar gerilimi 2 3 veya 4 katına çoklayabilirler ancak bunlardaki güç çöok zayıftır düzgün şarj ediceğini hiç sanmıyorum

buda çoklayıcı devre , diyotlarla elektriği yükseltirler ( DC - DC çoklayıcı )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 24, 2009, 17:56:21 »
Levent bey bu cihaz elde yapım değil gördüğünüz gibi, tahminen bu aletin içinde çoklayıcı devresi mevcut, çoklayıcılar gerilimi 2 3 veya 4 katına çoklayabilirler ancak bunlardaki güç çöok zayıftır düzgün şarj ediceğini hiç sanmıyorum

buda çoklayıcı devre , diyotlarla elektriği yükseltirler ( DC - DC çoklayıcı )

Evet, bu devre el yapımı değil ama mantıken böyle bir şeyin olabileceğini söylemek istiyorum.
Siz de haklısınız, kaç defa gerilimi çoğaltırsa, o kadar defa da akımı düşürecektir ve dolayısıyla sağlıklı şarj için akım yetersiz kalacaktır.
Fakat ürünü satan kişi, ürün özelliklerine çok net yazmış:
Alıntı
1 adet kalem pille çalışan şarj cihazımız ortalama 3 saat
Yani doğrudur diye düşünüyorum. Sonuçta bunu bir kullanıcı alıp, 2 dakika şarj edeceğini görünce, satıcının kafasına vurmaz mı?
(Cevaplarım, sadece konu hakkında yorum niteliği taşımaktadır.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 24, 2009, 18:15:58 »
En iyisi yaninda sarjli yedek telefon pili tasimak, bitince dolusunu takmak...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 29, 2010, 09:09:17 »
Aşağıdaki ürünü satın aldım ve test ettim.
Bir adet alkaline pille, cihaz pek sağlıklı çalışmıyor, ama 1 adet 2700mAh şarjli AA kalem pille,
2 adet telefonun bataryasını doldurdum ve daha da devam ediyor.

http://www.hepsiburada.com/modacar-kalem-pilden-cep-telefon-sarj-edici-130013/productDetails.aspx?categoryid=264097&productid=otm130013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 29, 2010, 09:57:02 »
Aynı cihazdan bende de var LEvent bey dediğiniz gibi şarjlı pille işinizi görecek kadar şarj ediyor fazla yer kaplayan birşey olmadığı için gayet kullanışlı ve iş görür bi cihaz....

Ancakkkk Adaş abime katılmamak elde değil en sağlıklı yol telefonun orjınal yedek bataryasını alarak kullanmak... Çünkü bu tarz şarj işlemlerinde (orjinal olmayan ve ya orjınalde kısa süreli yapılan şarjlama durumlarında) orjınal bataryamızın da ömründe yemiş oluyorz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 29, 2010, 10:38:34 »
son bir şare daha var tabiki 2 şer tane 3 takım kalep pili seri bağlayın daha sonra bu pilleri seri bağlayın.

yani elinizde 3 adet 2 li paralel pil olucak, onlarıda birbirlerine seri bağlıycaksınız, böylelikle şarj süresini 2 katına çıkarmış olursunuz,
ilk okudğumda aklıma gelen şey buydu! 3lü seri bağlanıyorsa 2li yada 3lü paralel bağlayın buna, şarj süresi artsın :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 29, 2010, 12:01:20 »
Aşağıdaki ürünü satın aldım ve test ettim.
Bir adet alkaline pille, cihaz pek sağlıklı çalışmıyor, ama 1 adet 2700mAh şarjli AA kalem pille,
2 adet telefonun bataryasını doldurdum ve daha da devam ediyor.

http://www.hepsiburada.com/modacar-kalem-pilden-cep-telefon-sarj-edici-130013/productDetails.aspx?categoryid=264097&productid=otm130013

Levent bey bakın ben elektronik mezunuyum , yazıma istinaden asıl soruya kimse deyinmemiş demişsiniz ama dediğim gibi kalem pille bu iş olmaaaaaazzzzzz,

kalem pillerin verebildiği amper değeri düşüktür ve mah değerleri düşüktür

siz ya bu işi şarjlı pil ile yapıcaksınız 2700 ve üzeri pillerle yada  7 8 adet kalem pili seri balıycaksınız ve ucuna 7805 ile bu voltajı 5volta düşürüp kullanıcaksınız

Levent bey ben size alkalin pille olmaz desemde siz dinlemediniz beni , alkalin dediğiniz pil ancak saate 100 150 mA güç verebilir ancak şarjlı piller NiCd veya NiMh olmak üzere saate 2700 hatta 3300 mA kadar güç verebilirler yani  2.7 amper mesela sizin aldığınız kşarjlı kalem pil, buda 2 telefonu doldurmaya yetti diyorsunuz, telefonlarınız şar esnasında maximum 500mA güç çeker yani telefonunuz pili 1000 yada 1300 mah ise size bu 2700 mahlık şarjlı pil 2 den biraz fazla şar etme imkanı verir, ve elektrik çoklayıcı devreler ile 4 katına çıkarsanız ve her çıkardığınızda akım düşse 500 600 mah mutlaka o devreden güç alınır buda telefonun şarj olmasına yeten bir akımdır, yani sonuç benim dediğim gibi oluyor :)

Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 29, 2010, 12:19:52 »
Levent bey ben size alkalin pille olmaz desemde siz dinlemediniz beni , alkalin dediğiniz pil ancak saate 100 150 mA güç verebilir ancak şarjlı piller NiCd veya NiMh olmak üzere saate 2700 hatta 3300 mA kadar güç verebilirler yani  2.7 amper mesela sizin aldığınız kşarjlı kalem pil, buda 2 telefonu doldurmaya yetti diyorsunuz, telefonlarınız şar esnasında maximum 500mA güç çeker yani telefonunuz pili 1000 yada 1300 mah ise size bu 2700 mahlık şarjlı pil 2 den biraz fazla şar etme imkanı verir, ve elektrik çoklayıcı devreler ile 4 katına çıkarsanız ve her çıkardığınızda akım düşse 500 600 mah mutlaka o devreden güç alınır buda telefonun şarj olmasına yeten bir akımdır, yani sonuç benim dediğim gibi oluyor :)
Selamlar.
Mesut bey, sizin söylediklerinizin tersini iddâ etmdim ki, sadece mantıken amaca yönelik
bu işin alkalin batarya ile yapılmasının daha doğru olacağını vurguladım.
Tam dolu bir AA tipi şarji batarya ne kadar süre dolu kalabiliyor. Yani, şarj ettiniz, 10 gün sonra bu batarya full dolu oluyor mu?
Benim kullandığım (2 yıl önce almıştım) 2 takım GP marka 1300mAh ve 2700mAh piller var.
Bunları şarj ettikten 10 gün sonra, kullanmasam da bitmiş olarak buluyorum.
Konu başlığı olan düzenek, sadece acil durumlarda kullanılacaktır.
Bu tarz durumlarda dolu bir şarjlı pil bulmak da kolay olmaz sanıyorum.
Anlatmak istediğim buydu....;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 29, 2010, 12:26:39 »
ben mouselarımda hep şarjlı pil kullanırım aktif bir şekilde her gün kullanmama rağmen 2 ay kadar gidiyor, hatta çok daha fazla..duracell kullanıyorum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 29, 2010, 12:26:48 »
Levent bey bu kullanılan pilin tipine göre değişir , mesela lithum polimer piller 3 voltun altına düşerse bidaha kullanılamaz hale gelir çünkü içlerinde gaz var ve bunlar 3 voltun altında ölüyor, ama şöylede bir avantajı var. lipo pili doldurdunuz isterse aylarca rafta kalsın 1 volt bile düşmez, ama mağlesefki bu nick yada nimh pillerde böyle değil , 1 haftadan sonra voltajları düşmeye başlıyor, ama bence bu aldığınız aleti seyahate çıkmadan önce yanınıza alın , nimh yada nicd pilinizide seyahate çıkmadan önceki gece şarja takıp sabah şarjdan çıkarın, 2 3 gün şarj imkanınız olmaz ise ozaman devreye bu alet girer işte ve çokta işe yarar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 29, 2010, 12:37:40 »
Levent bey bu kullanılan pilin tipine göre değişir , mesela lithum polimer piller 3 voltun altına düşerse bidaha kullanılamaz hale gelir çünkü içlerinde gaz var ve bunlar 3 voltun altında ölüyor, ama şöylede bir avantajı var. lipo pili doldurdunuz isterse aylarca rafta kalsın 1 volt bile düşmez, ama mağlesefki bu nick yada nimh pillerde böyle değil , 1 haftadan sonra voltajları düşmeye başlıyor, ama bence bu aldığınız aleti seyahate çıkmadan önce yanınıza alın , nimh yada nicd pilinizide seyahate çıkmadan önceki gece şarja takıp sabah şarjdan çıkarın, 2 3 gün şarj imkanınız olmaz ise ozaman devreye bu alet girer işte ve çokta işe yarar.
Bu alete asıl ihtiyaç duyduğum zaman, plansız sehir ve ya yurtdışı seyahatleridir.
Bu seyahatlerimde, sadece evime gidip, eşyalarımı va çantamı alma zamanım oluyor. :)
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

GP firmasının "Recyko" isimli pilleri çıktı 1 yıl kadar önce.
Onlardan bir adet alıp kullanacağım bu cihazla birlikte.