0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent hocam, USB'ler 5 volt veriyor bildiğim kadarıyla. Kalem pil 1,5 volt olduğuna göre 3 değil de 4 yapalım, daha sağlam olur Gayet de güzel olur bence.
bir pille diğerini şarj etmek, ilginç
4 adet şarjlı kalem pil ile yapabilirsin bunu ! şarjlı piller 1.2 volttur 4 tanesi 4,8 volt yapar , şarjlı pilleri en yüksek mah değerine sahip olanı tercih etmelisin, ayrıca şarj etmeye çalıştığın şeyin kaç amper çektiğinide bilmelisin, mesela 2700 Mah şarjlı pil aldın diyelim , şarj etmek istediğin ürünün batarya kapasitesi 2700 ve üzeri ise tam anlamıyla şarj olmaz aklında bulunsun,bu arada USB soketin canlı uçlarını doğru olark bulup pilleri doğru bir şekilde bağlamalısın
Levent bey bu cihaz elde yapım değil gördüğünüz gibi, tahminen bu aletin içinde çoklayıcı devresi mevcut, çoklayıcılar gerilimi 2 3 veya 4 katına çoklayabilirler ancak bunlardaki güç çöok zayıftır düzgün şarj ediceğini hiç sanmıyorumbuda çoklayıcı devre , diyotlarla elektriği yükseltirler ( DC - DC çoklayıcı )
1 adet kalem pille çalışan şarj cihazımız ortalama 3 saat
son bir şare daha var tabiki 2 şer tane 3 takım kalep pili seri bağlayın daha sonra bu pilleri seri bağlayın.yani elinizde 3 adet 2 li paralel pil olucak, onlarıda birbirlerine seri bağlıycaksınız, böylelikle şarj süresini 2 katına çıkarmış olursunuz,
Aşağıdaki ürünü satın aldım ve test ettim.Bir adet alkaline pille, cihaz pek sağlıklı çalışmıyor, ama 1 adet 2700mAh şarjli AA kalem pille,2 adet telefonun bataryasını doldurdum ve daha da devam ediyor.http://www.hepsiburada.com/modacar-kalem-pilden-cep-telefon-sarj-edici-130013/productDetails.aspx?categoryid=264097&productid=otm130013
Levent bey bakın ben elektronik mezunuyum , yazıma istinaden asıl soruya kimse deyinmemiş demişsiniz ama dediğim gibi kalem pille bu iş olmaaaaaazzzzzz,kalem pillerin verebildiği amper değeri düşüktür ve mah değerleri düşüktürsiz ya bu işi şarjlı pil ile yapıcaksınız 2700 ve üzeri pillerle yada 7 8 adet kalem pili seri balıycaksınız ve ucuna 7805 ile bu voltajı 5volta düşürüp kullanıcaksınızson bir şare daha var tabiki 2 şer tane 3 takım kalep pili seri bağlayın daha sonra bu pilleri seri bağlayın.yani elinizde 3 adet 2 li paralel pil olucak, onlarıda birbirlerine seri bağlıycaksınız, böylelikle şarj süresini 2 katına çıkarmış olursunuz,
Levent bey ben size alkalin pille olmaz desemde siz dinlemediniz beni , alkalin dediğiniz pil ancak saate 100 150 mA güç verebilir ancak şarjlı piller NiCd veya NiMh olmak üzere saate 2700 hatta 3300 mA kadar güç verebilirler yani 2.7 amper mesela sizin aldığınız kşarjlı kalem pil, buda 2 telefonu doldurmaya yetti diyorsunuz, telefonlarınız şar esnasında maximum 500mA güç çeker yani telefonunuz pili 1000 yada 1300 mah ise size bu 2700 mahlık şarjlı pil 2 den biraz fazla şar etme imkanı verir, ve elektrik çoklayıcı devreler ile 4 katına çıkarsanız ve her çıkardığınızda akım düşse 500 600 mah mutlaka o devreden güç alınır buda telefonun şarj olmasına yeten bir akımdır, yani sonuç benim dediğim gibi oluyor Selamlar.
Levent bey bu kullanılan pilin tipine göre değişir , mesela lithum polimer piller 3 voltun altına düşerse bidaha kullanılamaz hale gelir çünkü içlerinde gaz var ve bunlar 3 voltun altında ölüyor, ama şöylede bir avantajı var. lipo pili doldurdunuz isterse aylarca rafta kalsın 1 volt bile düşmez, ama mağlesefki bu nick yada nimh pillerde böyle değil , 1 haftadan sonra voltajları düşmeye başlıyor, ama bence bu aldığınız aleti seyahate çıkmadan önce yanınıza alın , nimh yada nicd pilinizide seyahate çıkmadan önceki gece şarja takıp sabah şarjdan çıkarın, 2 3 gün şarj imkanınız olmaz ise ozaman devreye bu alet girer işte ve çokta işe yarar.