Gönderen Konu: kış lastikleri 4 mevsim kullanılır mı?  (Okunma sayısı 17784 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
kış lastikleri 4 mevsim kullanılır mı?
« : Kasım 11, 2009, 17:42:09 »
selam arkadaşlar. piyasada kış lastikleri diye bulunan lastikleri sadece kışları mı kullanmak gerekir? 4 mevsim kullanmanın avantaj ya da dezavantajları varmıdır? ben bridgestone LM 18 kış lastiği veya er300  ya da pirelli p 6 4 mevsim arasında kaldım. yorumlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

kış lastikleri 4 mevsim kullanılır mı?
« : Kasım 11, 2009, 17:42:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A-
Ynt: kış lastikleri 4 mevsim kullanılır mı?
« Yanıtla #1 : Kasım 11, 2009, 17:49:42 »
Murat bey, kar tipi veya vakumlu olarak da adlandırılabilen kışlık lastikleri hava sıcaklığı belli derecelerin altına düştüğünde taktırmak öneriliyor. Bu ürünlerin hamuru diğerlerine göre düşük sıcaklıklarda bile daha yumuşak kalabiliyor bu da sıcak havalarda lastiğin çabuk deforme olmasına yol açıyor.
Kendi aracımda genelde Kasım ayında taktırıp Mart ayında söktürerek kullanıyorum.

Eğer Adana'da kullanacaksanız ve kış mevsiminde araçla çok fazla iç bölgelere seyahat etmiyorsanız kar tipi lastik yerine 4 mevsim sizin için daha kullanışlı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2009, 19:45:43 »
murat bey kış lastikleri olarak adlandırılan lastikler kuru asfaltta aracı oldukça yoruyor ve direksiyonda ağırlaşıyor. Araç sanki bambaşka oluyor o yüzden bu lastikleri 4 mevsim kullanmak hiçde akılcı değil...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 11, 2009, 21:07:08 »
Kis lastikleri yazin kuru ve sicak asfaltta düzgün yol tutmazlar ve cok cabuk erirler.
Hele hele Adana gibi bir yerde.

Acikcasi +7 derecenin altina düsmüyorsa yaz lastigi, düsüyor da tek takim lastik istiyorsaniz 4 mevsim tercih etmeniz daha mantikli olacaktir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 11, 2009, 21:51:37 »
Kis lastikleri yazin kuru ve sicak asfaltta düzgün yol tutmazlar ve cok cabuk erirler.
Hele hele Adana gibi bir yerde.

Acikcasi +7 derecenin altina düsmüyorsa yaz lastigi, düsüyor da tek takim lastik istiyorsaniz 4 mevsim tercih etmeniz daha mantikli olacaktir.
+1
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 12, 2009, 12:27:46 »
teşekkürler arkadaşlar bilgilerinizden ötürü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #6 : Kasım 12, 2009, 12:55:39 »
Kış lastiklerinin, özel profillerinin yanı sıra, üretildikleri Silika esaslı malzeme daha yumuşaktır ve 7 °C 'in altındaki soğuk hava şartlarında kuru asfalt, kar ve buzda tutunmayı artırmaktadır. Yaz aylarındaki kullanımda ise yaz lastiklerine göre 16 metre uzun fren mesafesine, düşük performansa ve konfora sahiptirler. O nedenle havalar ısınmaya başlayınca yazlık lastiklere geçmek daha güvenli.

Açıkçası ben de Emrah Bey'e katılıyorum, yaşadığınız şehirde kış sıcaklığı +7 °C 'nin altına inmiyorsa kışlık lastik bana da çok anlamlı bir seçim gibi gelmiyor. Kaliteli bir takım yazlık lastik ile de 4 mevsimi rahat geçirebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 12, 2009, 13:26:40 »
Geçen gün lastikçi bir arkadaş bana dört mevsim lastik diye birşey olmaz, lastik ya yaz lastiği yada kış lastiği olur dedi.İklim olarak Adana,Antalya vb. illerimizin dışında kalan illerimizde yani sıcaklığın 7 santigrat derecenin altına sıkça düştüğü yerleşim yerlerinde dört mevsim diye tabir edilen lastiklerin kesinlikle güvenli olmayacağını söyledi.Üreticiler pazarlama amaçlı olarak dört mevsim diye isim takıyorlar sanırım.
http://www.kirmizimavi.org/forum/index.php  --- Mavi Ateş --- Kardemir Karabükspor

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 12, 2009, 14:16:46 »
Ben yıllardır aynı şeyi söylüyorum zaten :) Dört mevsim diye Er300 satıyorlar mesela, alakası yok. Yaz lastiği. Michelinler de öyledir, pirelliler de. Hepsi yaz lastiği.

Goodyear Vector 4 var bir tek bildiğim "ortaya karışık" şeklinde lastik.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler