Gönderen Konu: pert araba  (Okunma sayısı 6727 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
pert araba
« : Kasım 11, 2009, 10:30:38 »
Arkadaşlar merhaba;
Temmuz ayında 2006 model toyota corolla d-4d sol mmt (dizel ve multi-mode şanzumanlı) model araç aldım. Uzun uzun anlatmak da istemiyorum alış hikayesini ama bir enayilik yapıp pert olmuş ve toplanmış bir araba almışım. Ben bu olayı öğrendikten sonra içime hiç sinmedi açıkcası. En son hava yastıkları ışığı da yanınca kesinlikle satmaya karar verdim. Aslında konu yeri burası mı bilmiyorum ama ben bu arabayı kaça satabilrim? Pert olduğunu söylediğimde galericiler almaktan vazgeçer mi? Bireysel bir müşteriye satmak istemiyorum çünkü ilerde çıkacak arızalarda beni bulup başımın ağrımasını istemiyorum. Piyasayı iyi tanıyan, kaça gideceğini kestitebilen, İzmir'de bu tip arabaları alabilecek olan galericileri bilen arkadaşlar varsa ve bana yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. Arabamın rengi siyah, kilometresi 57000lerde.
Teşekkür ettim.

Toyota Club Türkiye

pert araba
« : Kasım 11, 2009, 10:30:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: pert araba
« Yanıtla #1 : Kasım 11, 2009, 11:07:01 »
öncelikle çok geçmiş olsun, osman bey aracı alırken kontrol yada baktırma işlemi yaptırmadınızmı? yani direkt olarak hemen aldınız mı?

bu arada sizi tanışma bölümünde tanıyabilirmiyiz,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2009, 11:22:51 »
Çok ama çok güvendiğim bir dostumdan almıştım arabayı o yüzden de kontrol ettirme gereği duymadım. Benim için bir dostun sözü herşeyden önce gelirdi. hala da öyle ama sağlam bir kazıklı anladım ki bir dostum eksildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 11, 2009, 11:30:41 »
Hocam hangi şehirdesiniz ? ve siz kaça aldınız ?
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 11, 2009, 11:44:25 »
satan arkadaşınız pert olduğunu bilmiyordur ve kesin böyle demiştir de, madem o kadar dostunuz iade etme yoluna gidin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2009, 12:26:36 »
Aracınızın piyasa fiyatı ortalama 25000 - 28000 TL arası değişiyor km ve durumuna göre. Pertten çıkarma olduğunu da göz önüne alarak aracın değişen parçalarına göre değişir. Muhammet abinin de dediği gibi önce iade yolunu deneyin. Olmadı zarar ederek elden çıkartıcaksınız artık. Ama o araca galericiler pert durumunu öğrenince 18000 TL den fazla vermez diye düşünüyorum.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Kasım 11, 2009, 13:47:32 »
Dostuna bu kazığı atan sizce iadeyi kabul eder mi? (denedim tabiki) Mahkeme açma ihtimalini gözden geçirdim ama sonuç alamazsın diyorlar. ben izmirdeyim ve arabayı 26500 a almıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 11, 2009, 14:01:47 »
Dostuna bu kazığı atan sizce iadeyi kabul eder mi? (denedim tabiki) Mahkeme açma ihtimalini gözden geçirdim ama sonuç alamazsın diyorlar. ben izmirdeyim ve arabayı 26500 a almıştım.

İyi ama dostun ne diyorda almıyor onu anlayamadım, bunu bilerekmi vermiş,bilmeden mi vermiş, yardımcı olma durumu ne? seni başından mı savıyor? sen o kişi için dostum diyorsun ama o kişinin seni dost olarak görmediği apaçık ortada...  işin açıkcası ne yapılabilir konusunda avukat vs iyice sormak gerek diyeceğim ama bu şekilde sıkıntısı olan bir arkadaş bi sonuç elde edememişti diye hatırlıyorum...

yapacak bişey yok gibi desem yalan olur şeytan adamın aklına kötü şeyler getiriyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 11, 2009, 14:02:50 »
 Sonuç alamazsınız diyen kim peki.Odamı bir dostunuz Osman bey.Bu işi bir avukat ile görüşün.O ne derse öyle olur.Ayrıca geçmiş olsun size.
   Ayrıca şöylede bir durum var.Aracınızın parçaları aynı renk,hurdaya çıkmış bir Corolla'nın parçaları ile yapılmışsa yani parçalar "change" yapılmışsa,boya yok ise çok rahat satabilirsiniz bu arabayı.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Kasım 11, 2009, 14:02:58 »
çok sinir bozucu bir durum gercekten
Bence zarari goze alacaksiniz, sonucta baskasina ayni kazigi atmak olmaz
Bence pert araci kimse almaz, para ile ilgili degil bu
Yani toyota almak isteyen kimse pert toyota almaz
Ama satilmaz diye bir sey yok, fiyata gore satilir
Pert olduguna gore bu su demek
kaza sonrasi araca yapilacak masraf aracin 2.elinden daha yuksek veya yuzde 70-80 hasar var
bu nedenle sigorta sirketi daha karli olan 2.el araba fiyati vermeyi secmis
Yani tamirle ugrasmak yerine 27-28 bin tl vermeyi secmis
cok iyi bilmiyorum ama bence sizin arac en fazla 15000 tl falan eder

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 11, 2009, 14:38:43 »
En son benzer bir aracı 22.000 TL bir galerici satıyordu. O 22.000 istediğine göre size en fazla 18.000-19.000 verirler gibi geliyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Kasım 11, 2009, 14:47:59 »
@MUHAMMET YAMAÇ, dostumdu diyerek düzelteyim. Pert olduğunu bilmediğini söyledi ama parayı geri veremeyeceğini söyledi. kavga gürültü derken normal yollardan geri verremeyeceğimi anlamış oldum.
@ÖZCAN MUSAOĞLU , hukuki bir hususu eşe dosta sorarak karar verecek değilim herhalde. Birkaç avukat arkadşımla görüştüm onlarda kararsız konuştular. Kimi olur kimi olmaz dedi ama emin olarak konuşmadılar özet olarak.
@alper soner, sigorta şirketleri bu pert araçları toplayıp ihale usulü satıyormuş. Bu araçları alan kişi ya da kurumlarda toplayıp benim gibi enayilere kakalıyorlarmış. Başıma gelince araştırdım biraz.
@Muhammed ALYURUK, teşekkür ettim bilgilendirmeniz için. Sonuçta aracı satarken bir kaç örnek olursa fiyatını daha iyi belirleyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 11, 2009, 18:41:24 »
@ÖZCAN MUSAOĞLU , hukuki bir hususu eşe dosta sorarak karar verecek değilim herhalde. Birkaç avukat arkadşımla görüştüm onlarda kararsız konuştular. Kimi olur kimi olmaz dedi ama emin olarak konuşmadılar özet olarak.
   Osman bey muhakkak görüşmüşsünüzdür.Buna bir şey demiyorum.Böyle sıkıntılı ve insanın kafasının allak bullak olduğu bir dönemde bazı şeyler akıla gelmeyebilir.Ve size yardımcı olmak adına öneride bulundum.Kime sormanız gerektiği hususunda ne düşüneceğinizi,kain olmadığım içinde kestiremedim sizin bir avukata danışabileceğinizi.Onada benim akıl gücüm yetmedi.Kusura bakmazsınız artık Osman bey.Malum akıl akıldan üstündür....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 11, 2009, 20:45:13 »
Osman bey öncelikle aracınızın hangi parçalarının nasıl değiştiğini yazarsanız piyasa fiyatını belirlemede kolaylık olur. Bazen araçlar hasarı oldukça küçük olmasına rağmen sigortada perte çıkarılabiliyor ve bunlar üzerinden dönen bir sektör var. Hatta ben bile bir ara alacaktım pert araba. Aracın perte çıkmış olması galericiler sizden alırken bin türlü naz eder ama satarken birkaç parçası değişmiştir topu topu. O yüzden çok saçma tekliflere aldanmayın.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 12, 2009, 12:41:44 »
ortam çok kötü.en yakın dost bile bunu yaparsa..neyse osman bey çok çok geçmiş olsun.unutmayın her malın bir müşterisi vardır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 13, 2009, 23:57:26 »
evet arkadaşlara katılıyorum. bence de hangi parçalar değişti ve kaza sırasında nasıl bir hasar durumu ortaya çıktı bunun araştırılması lazım.
inşallah çok fazla kaybın olmaz
şuanki aracım "tabanvay"