Gönderen Konu: Kasko Değeri  (Okunma sayısı 5179 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Kasko Değeri
« : Kasım 11, 2009, 00:14:04 »
ARkadaşlar Yeğenim bugün  kendisine araba aldı. Avensis 1,6 comfort 2004 model. 23750 TL Tüplü tartarini sıralı lpg var.
Şimdi sorular şu
1- Kasko yaptıracak maliyeti ne olabilir. yıllık ödemesi gereken tutar.
2- Ön camda çatlak varmış onu da kasko yaptırdıktan sonra kaskodan değiştirteyim diyor. Kasko bozulmaz diye biliyorum ben.

Bu haliyle kasko yapılır mı. Camın çatlak olması etkiler mi kaskoyu.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

Kasko Değeri
« : Kasım 11, 2009, 00:14:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Kasko Değeri
« Yanıtla #1 : Kasım 11, 2009, 00:19:23 »
Kaskosu 1500 tl civarı tutar sanırım indirimlerle falan biraz daha aşağıya iner. Kasko yapılırken aracın genel durumuna bakılmıyor yani camın çatlak olması problem teşkil etmez. Kasko yaptırdıktan biraz zaman geçtikten sonrada camı değiştirebilir. Kasko poliçesi hasarsızlık delinmez.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2009, 00:22:56 »
Kaska fiyatı aşagı yukarı 1200 tl civari.Benim aracında kasko fiyatı aynı %50 hasarsızlık indirimiyle 630 milyon verıyorum..Ön cam kaskoyu delmiyor ama yapacagınız şirket Cam kırıksa sorun cıkartabilir..Ama sorunsuzda yapacak bir sürü acente var...Ben Toyota kasko yaptırıyorum.Ak sigorta bünyesinde  suana kadar sorun yasamadım.Başak yaptırmada ne yaptırırsan yaptır..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 11, 2009, 00:31:44 »
Aracın tescili yeni olduğu için ve alan kisinin bu araçla ilgili daha eski bir poliçesi olmadığından dolayı ilk kasko poliçesinde o kadar yüksek hasarsızlık indirimi alamaz diye düşünüyorum ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 11, 2009, 01:39:00 »
Yok ramazan hasarsızlık alamaz taki önce ki aracına kasko yaptırıyorsa ordan elde etmiş oldugu hasarsızlık varsa bu aracta kullanabılır.KAsko bedeli 23 milyarlı bir aracın kasko fiyatı ortalama 1200 tl dedım.Kendim için ise benim aracta kaskoda 23, bin cıvarı gözküyor o%50 hasarsızlık 630 ödüyorum dedim..
Ama kasko firmaları poliçede bayı oynamalarla kasko fiyuatını asagı cekıyolar.Ama yegeniniz ilk kaskosunu  yaptıracaksa 1000 tlden aşagı yaptırması çok zor..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2009, 12:03:48 »
ARkadaşlar Yeğenim bugün  kendisine araba aldı. Avensis 1,6 comfort 2004 model. 23750 TL Tüplü tartarini sıralı lpg var.
Şimdi sorular şu
1- Kasko yaptıracak maliyeti ne olabilir. yıllık ödemesi gereken tutar.
2- Ön camda çatlak varmış onu da kasko yaptırdıktan sonra kaskodan değiştirteyim diyor. Kasko bozulmaz diye biliyorum ben.

Bu haliyle kasko yapılır mı. Camın çatlak olması etkiler mi kaskoyu.

hayırlı olsun hazım, kazasız belasız günlerde kullansın,arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmış, yalnız diyeceğim şu ki kasko yaptırırken pazarın önde 3-4 firmasının dışında fiyat ucuz olacak diye teminatları düşük göstereyim diyerek muhatap bile olma...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 11, 2009, 12:20:18 »
Yok ramazan hasarsızlık alamaz taki önce ki aracına kasko yaptırıyorsa ordan elde etmiş oldugu hasarsızlık varsa bu aracta kullanabılır.KAsko bedeli 23 milyarlı bir aracın kasko fiyatı ortalama 1200 tl dedım.Kendim için ise benim aracta kaskoda 23, bin cıvarı gözküyor o%50 hasarsızlık 630 ödüyorum dedim..
Ama kasko firmaları poliçede bayı oynamalarla kasko fiyuatını asagı cekıyolar.Ama yegeniniz ilk kaskosunu  yaptıracaksa 1000 tlden aşagı yaptırması çok zor..

Tabi daha önceden kaskosu varsa o ayrı mesele. Misal benim Yarisi Nisan ayında satın aldım. Daha önceden ödediğim kasko poliçem olmadığı için ve aracın yaşından dolayı aldığım her fiyat 1200 tl civarında oldu. Gerçi halen daha kaskom yok ama dikkat ediyorum ne yapayım bişey olursada kader kısmet diycez. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 11, 2009, 12:31:40 »
toyota için en uygunu ak sigorta. malum bütün toyota servisleri anlaşmalı. servis farklı acentelerle çalışmıyorsa kaskodan paranı alman çok zor oluyor (servise ödemeyi önce sen yapıyorsun sonra aşağı yukarı 1 ay bekleyip paranı kaskodan alırsın.) benim arabamın değeri kaskoda 22000TL olarak göründü yıllık 1100TL ye yaptırdım(ilk kez). kasko birimlerini aracın bağlı olduğu il bile etkiliyor, mesela istanbulda risk yüksek olduğu için primler daha yüksek.

umarım kaskoya hiç ihtiyacın olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #8 : Kasım 11, 2009, 13:53:25 »
800 tl ye aynı model aracı kaskolattım. 8 taksit

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 11, 2009, 13:58:43 »
   Hazım kaskoyu yapazak tanıdık bir acenta yok ise poliçeyi dikkatlice ve sabırla okuyun derim.Benim sigortacım ne kadar sağlamcı olduğumu bildiği için yapılan tüm kaskoları hem full diye tabir edilenden hemde yüksek teminatlı olarak hazırlar.Örnek verecek olursam eğer;
    Crafter'a kasko yaptırırken standart full kasko tutarı 1.420 Tl tutmuştu.Ama ben 1.500 TL'ye en yüksek kapsamlı olanından yaptırdım.Teminatlarım çok yüksek.Atıyorum normal kaskoda kaza başına ödenen tamir masrafları 15.000 TL'yi kapsıyorsa ben 25.000 TL olanını tercih ettim.
    Ayrıca diğer bir konu ise çatlak olan bir camı ileride çatladı gibi gösterip değiştirmek hiçte tasvip etmediğim ve etik olmayan bir davranış.Bu durumu sigorta şirketi sonradan öğrenirse işte o zaman yeğenin için hiçte iyi olmaz.Sigorta firması hem faizi ile ücreti geri alır hemde birdaha hiç bir firma kaskoda yapmaz.Ön cam altı üstü 150-250 arası bir rakam tutar.İtibardan çok çok düşük bir rakam...Yeğenin aracını hayırlı uğurlu,iyi günlerde kullansın...

Hazım istersen eğer benim sigortacının tel no verebilirim.Telefonumu biliyorsun...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 11, 2009, 14:16:01 »
SAğol Özcan. Bu arada Yeğen ERzurumda olduğu için hemen yaptırmayacak. Gerekirse burda kaskosuz değiştiririz. Ha bir de duruma göre değerlendirme yaparız. ALlah kaza bela vermez inşallah.
Muhammet sana da teşekkür ederim. İyi dileklerin için.

Özcan dediğin gibi 250 liraya falan halledilebilirse sorun olmaz diye düşünüyorum.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 11, 2009, 14:22:38 »
  250 TL'ye sorun giderilir.Neden giderilmesin ki. ! Mikalı cam bulursunuz her halikarda
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Toyota Modeli
« Yanıtla #12 : Kasım 11, 2009, 15:37:20 »
Arkadaşalar, benim Yaris'e Geçen ay kasko yaptırdım. 4-5 yerden teklif almıştım ve 1000 TL nin altında teklif veren olmadı. Genelde Aksigorta tercih ettim (Toyota güvencesinden dolayı). Son olarak Emin Otomotiv'den teklif aldım. Ak Sigorta ve 750 TL. Teklif detaylarında da fiyatlar düşük değil.

Sonuç olarak 750 TL ye kasko yaptırdım.

İnternet sayfasından bilgi isteyebilirsiniz. http://www.eminsigorta.net . Poliçe içeriğinide gönderiyorlar. Teklif almanızı tavsiye ederim.

Birinin elinde çekiç varsa, karşılaştığı her meseleyi çivi gibi görmeye başlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 12, 2009, 16:41:47 »
grupama kaskoda aralık sonuna kadar güzel indirimler yapıyor teklif almakta yarar var