Gönderen Konu: 2005 yaris ön cam çalışmıyor  (Okunma sayısı 2178 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
2005 yaris ön cam çalışmıyor
« : Kasım 08, 2009, 23:20:36 »
Merhabalar arkadaşlar 2005 1.0 terra yarisin ön yolcu camı problemsiz çalısıyorken sürücü tarafında olan cam kilidi düğmesine (ki bu düğmeyi yaklasık olarak 2 yıldır hiç kullanmamıştık) bastık yani yolcu camının açılmasını engelledik.Sonrasında düğmeyi devreden çıkarmamıza rağmen cam hala çalışmıyordu.Bu sorunun neden kaynakalanmıs olabileceğini bilen varmı.ilk aklıma sigorta geldi motor kaputunun altındaki sigortaları tektek kontrol etttim ancak gögüslük altı sigortra kutusu çok sıkısık olduğu için kontrol edemedim kullanma klavuzundada hangi sigortanın nereye ait olduğu yazılı degil.Yardım lütfen....

Toyota Club Türkiye

2005 yaris ön cam çalışmıyor
« : Kasım 08, 2009, 23:20:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Cam indirme kaldırma motoru, uzun süre çalışmadığı için bu soruna sebep olabilir. Belki sökülüp yağlanması gerekiyordur. Elektiriksel bir sorun olup olmadığını anlamak için, araç çalışmıyorken camı indirme düğmesine basın, eğer elektrikli diğer bir donanımda (mesela tavan aydınlatması) güç kaybı olduğunu (ışığın gücünün azalması gibi) görebiliyorsanız, cam motorlarınızın temizlenip yağlanması gerekiyordur. Geçmiş olsun
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Okan kardeşim Mehmet bey olası bir arıza durumunu anlatmış. Ama bu kadar heyecan içerikli ve şaşıran ifadeyle başlık koymanı anlayamadım.  :blink: Çünkü  yaris de bir  araç ve Allah yapısı  değil elektriksel bir  donanımın arızalanması kadar normal bir  şey  yok.
Umarım sorununuz en kısa zamanda çözülür..
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
2 yıldır hiç kullanmadığınız düğme bozulmuş olabilir, hemen telaş yapmayın, bence öncelikel bu butonu kontrol ettirin, sanırım basılı konumda kalmış,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
bendede oluyor o dügme basılı kalıyor arıza değil dügmeye sürterek basarsanız dışarıya çıkar ve cam çalışır benim araç corolla 2005 aynı mantıktır defalarca başıma geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.
Mehmet arkadasımın dediği gibi cam motorunda bir sorun olsa sürücü tarafındanda açamamam gerekiyor ama sürücü tarafından cam açılıp kapanırken yolcu tarafından açılıp kapanmıyor.Dediğiniz gibi en muhtemel neden düğmenin içeriden takılı kalmış olması.Yarın sabah ilk iş dediğiniz gibi sürterek açıp kapamayı deneyeyim.
Osman kardeşim arızalanmasına şaşırmadım,ne yaptıysam sorunun nereden kaynaklandığını akıl sır erdiremedim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Bence elektrikçiye gidin :) :) :)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 2005 yaris ön cam çalışmıyor
« Yanıtla #7 : Kasım 10, 2009, 17:41:47 »
Bugun çalışmayan yolcu camının düğmesini söktüm soketi gevşemişmi diye baktım bir problem yoktu,evirdim çevirdim önce sadece kapatma fonksiyonu çalıştı daha sonra çalışmayacagına inanarak  pes ettin ve yerine monte ettim.sonra bir baktım canavar gibi çalışıyor.Ne oldu nasıl oldu hiç anlamadım ama olsun mutluyum :)