Merhabalar arkadaşlar 2005 1.0 terra yarisin ön yolcu camı problemsiz çalısıyorken sürücü tarafında olan cam kilidi düğmesine (ki bu düğmeyi yaklasık olarak 2 yıldır hiç kullanmamıştık) bastık yani yolcu camının açılmasını engelledik.Sonrasında düğmeyi devreden çıkarmamıza rağmen cam hala çalışmıyordu.Bu sorunun neden kaynakalanmıs olabileceğini bilen varmı.ilk aklıma sigorta geldi motor kaputunun altındaki sigortaları tektek kontrol etttim ancak gögüslük altı sigortra kutusu çok sıkısık olduğu için kontrol edemedim kullanma klavuzundada hangi sigortanın nereye ait olduğu yazılı degil.Yardım lütfen....
Cam indirme kaldırma motoru, uzun süre çalışmadığı için bu soruna sebep olabilir. Belki sökülüp yağlanması gerekiyordur. Elektiriksel bir sorun olup olmadığını anlamak için, araç çalışmıyorken camı indirme düğmesine basın, eğer elektrikli diğer bir donanımda (mesela tavan aydınlatması) güç kaybı olduğunu (ışığın gücünün azalması gibi) görebiliyorsanız, cam motorlarınızın temizlenip yağlanması gerekiyordur. Geçmiş olsun
Okan kardeşim Mehmet bey olası bir arıza durumunu anlatmış. Ama bu kadar heyecan içerikli ve şaşıran ifadeyle başlık koymanı anlayamadım.

Çünkü yaris de bir araç ve Allah yapısı değil elektriksel bir donanımın arızalanması kadar normal bir şey yok.
Umarım sorununuz en kısa zamanda çözülür..
2 yıldır hiç kullanmadığınız düğme bozulmuş olabilir, hemen telaş yapmayın, bence öncelikel bu butonu kontrol ettirin, sanırım basılı konumda kalmış,
bendede oluyor o dügme basılı kalıyor arıza değil dügmeye sürterek basarsanız dışarıya çıkar ve cam çalışır benim araç corolla 2005 aynı mantıktır defalarca başıma geldi
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.
Mehmet arkadasımın dediği gibi cam motorunda bir sorun olsa sürücü tarafındanda açamamam gerekiyor ama sürücü tarafından cam açılıp kapanırken yolcu tarafından açılıp kapanmıyor.Dediğiniz gibi en muhtemel neden düğmenin içeriden takılı kalmış olması.Yarın sabah ilk iş dediğiniz gibi sürterek açıp kapamayı deneyeyim.
Osman kardeşim arızalanmasına şaşırmadım,ne yaptıysam sorunun nereden kaynaklandığını akıl sır erdiremedim...
Bugun çalışmayan yolcu camının düğmesini söktüm soketi gevşemişmi diye baktım bir problem yoktu,evirdim çevirdim önce sadece kapatma fonksiyonu çalıştı daha sonra çalışmayacagına inanarak pes ettin ve yerine monte ettim.sonra bir baktım canavar gibi çalışıyor.Ne oldu nasıl oldu hiç anlamadım ama olsun mutluyum