Gönderen Konu: YENİ YARİS üzerindeki lastikler kışın ne yapaR?  (Okunma sayısı 1668 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
YENİ YARİS üzerindeki lastikler kışın ne yapaR?
« : Kasım 07, 2009, 22:30:06 »
selam herkeze temmuzda almıştım aracımı ...benzinli 1,33.
üzerindeki lastiklerle ilgili olarak şu yağışlı havalar ve özellikle soğuklarda nasıl performansa verir?
2008 yarisi olan ya da kış geçirmiş arkadaşlardan bilgi istiyorum.
kar lastiğine gerek var mı?
istanbuldayım burda pek kar yağmıyor ama 7 C nin altında soğuk hava görüyoruz...
birde ilk çalıştırmada aracı biraz bekletmeli miyim..araştırdım ama pek bişi bulamadım...

Toyota Club Türkiye

YENİ YARİS üzerindeki lastikler kışın ne yapaR?
« : Kasım 07, 2009, 22:30:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: YENİ YARİS üzerindeki lastikler kışın ne yapaR?
« Yanıtla #1 : Kasım 07, 2009, 23:22:49 »
aynı araçtan bende kullanıyorum.

motor soğukken çok asılmayın, ani hareket yapmayın. sakin kullanın.

üzerindeki lastikler fena değil aslında. yağmurda her lastik kayar ama. yağmurda ayrıca dikkat etmek gerekiyor.

kar lastiği konusunda bişey diyemeyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2009, 00:09:06 »
teşşekür ederim ilginize..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2009, 21:03:38 »
Istanbul'da kis lastigine genelde oldukca az ihtiyac duyuluyor. Ancak kar yagdiginda veya buz oldugunda yaz lastikleri ile cikmayin.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2009, 19:14:18 »
yani üstündekiler yaz lastiği olsa gerek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 24, 2009, 20:53:48 »
yani üstündekiler yaz lastiği olsa gerek...

Sanırım marka ve model adıyla bildirirseniz, lastiğinizi bilen birisi çıkacaktır. Ancak aracın üretim tarihine bakarak, yazlık lastik olması muhtemel diye tahmin ediyorum
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 25, 2009, 19:08:13 »
2009 temmuz da aldım aracımı,   1,33 yaris sol.  manuel-start&stop özellikli...
kış lastiği gerekliliğine inanırım fakat son 3-4 yıldır da istanbul da 2-3 gün kar kaldı etrafta..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 25, 2009, 19:17:36 »
"Türkiye'de henüz çok yaygın olmayan kış lastiği kullanımı bugün Avrupa'da yoğun bir talep görüyor. Avrupa'daki genel alışkanlığın aksine, Türkiye'de sürücüler kış lastiği ihtiyacını sadece kar yağdığı gün hissediyor. Yağmur, kar, buz gibi kaygan zeminlerde sürtünme katsayısı normale göre daha az olduğu için otomobilin zemine tek temas noktası olan lastiklerin önemi artıyor.

DAHA İYİ YOL TUTUŞ

Kaygan kış koşullarında sürücü, otomobilini hareket ettirebilmek için doğa şartlarıyla savaş halindedir. Bu savaşta kar, buz gibi koşulları yenebilmek için otomobilin teknik gücünü ve kendi teknik becerilerini kullanır. Ancak tüm bu gücü yere aktarabilecek tek unsur ise lastiklerdir. Kötü durumdaki lastikler, zaten olumsuz olan şartlarda gücü yere sağlıklı iletemez ve otomobili güvenle kullanmak mümkün olmaz. Kış şartlarında güvenle otomobil kullanmak için öncelikle lastik dişlerinin yeterli derinlikte olması gerekir. Sırt deseni üzerindeki bu oluklar ıslak zeminde suyu boşalttığı gibi, karlı zeminde de kar tabakasına saplanarak tutunma ve çekiş gücü sağlar. Karla kaplı zeminlere en uygun lastikler ise kış lastikleridir. Kış lastikleri kaygan zeminde standart lastiklere oranla yüzde 40- 50 daha iyi yol tutuş ve frenleme sağlar. Kış lastiğinin kauçuk karışımı yuvarlanmaya başladığında standart lastikten daha çabuk ısınır, ayrıca havanın soğumasına rağmen yapısı büzüşmediği için daha gergin durur. Bu sayede desen aralıkları küçülmez, lastiğin tutunma kabiliyeti artar. Kış lastiğinin taban desenindeki kılcal çizikler tutunmayı artırır.

ESNEKLİĞİNİ KAYBETMİYOR

Deseniyle olduğu kadar soğuğa dayanıklı kauçuk karışımlarıyla da kar ve buz gibi kaygan koşullar kadar, kuru ama soğuk havalarda da maksimum çekiş ve fren gücünü zemine iletebilen kış lastikleri silika teknolojisiyle üretiliyor. Silikanın en önemli özelliklerinden biri ıslak ve karlı zeminde yol tutuşu artırması. Kış lastiklerinin önemli farklılıklarından biri de bloklar üzerinde kılcal kanal sayısının oldukça fazla olmasıdır. Bu da karlı zeminde direksiyon hakimiyeti, yönlendirme ve fren emniyeti verir. Kış lastikleri özellikle hava sıcaklığı 10 derecenin altına düştüğünde sürüş güvenliğini artırıyor. Bunun arkasındaki en önemli neden, 10 derecenin altındaki sıcaklıklarda sertleşip yeterli tutuşu sağlayamamasına rağmen, kış lastiklerinin özel hamur karışımları sayesinde sertleşmemesidir."

Alıntı: otomobilgazetesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 31, 2010, 21:20:38 »
teşekürler..