Gönderen Konu: rolantide titreme  (Okunma sayısı 7844 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
rolantide titreme
« : Kasım 07, 2009, 01:01:54 »
selam  arkadaslar.
yaklasık 1 ay önce uzun aramalarımdan sonra
2005 model corolla 1.6 S/D linea sedan  (ruhastta tam olarak bole yazıyo) gümüs gri aracımı aldım

bu 4. aracım
arac 62 binde ve hic lpg takılmamıs. kesinlikle cok temiz kullanılmıs.

1 aylık kullnımım sonucunda aracta gözüme carpan sorunlar.

1..si. 7-10 litre  şd. 6-9 litre civarı yakıyor. bunun üstüne hic cıkmıyor gibi.  (ölçmek icin cok sıkıstırdım aracı)
2..arac ilk calıstırmada sogukken 3-5 dakka 1500 devir civarı calısıyor
3.. arac sıcakken  ısıklarda rolantide stop edecekmis gibi 500 devirlere kadar dusuyor tekrar yukseliyor. tekrar tekrar yapıyor bunu(en cok canımı sıkan sey)
4..120 km den sonra iceri biraz fazla ses alıyo(eski toyotamdada vardı aynı sorun)

bunun dısında bi sıkıntı goremedim.
sizcede normalmi bunlar.

ustunde durmam gereken, yada ilerde sorun yasayabilecegim seylermi(özellikle rolentinin dusmesi)

yardımcı olursanız cok sevinirim ii geceler
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Toyota Club Türkiye

rolantide titreme
« : Kasım 07, 2009, 01:01:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: rolantide titreme
« Yanıtla #1 : Kasım 07, 2009, 01:25:56 »
Bu kadar yazıyı yazana kadar siteden arama seçeneğini kullansaydınız aradığınızdan fazlasını bulabilirdiniz.
Yine de sorularınıza cevap vereyim.

1_Yakıtınız tamamiyle sizin kullanımınıza bağlı.
2_İlk çalıştırmada soğuk motor için bu elbette normaldir. 3-5 Dakika (soğuğun şiddetine göre değişir.)
3_550 gibi bir devire düşüp yükselmesi bu VVT-I motorların özelliğidir.Alışmanız tavsiye edilir.Çözümü yoktur.
4_Bu da VVT-I motorların bir özelliğidir diyebiliriz.120 den sonra basmaya deva mederseniz sesin bir miktar kesildiğini fark edebilirsiniz.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #2 : Kasım 07, 2009, 19:07:50 »
merhaba arkadaşlar benimde zeynal sarıkaya arkadaşımız gibi bir problemim var.
Aracım corolla 99 terra.
Motor sıcakken aracı çalıştırdığımda devir sona kadar düşüyor tam stop edecekken tekrar yükselip normal haline geliyor.Nadir de olsa bazen stop ediyor gaza basmazsam.
Bu dediklerim araç rolantide çalışırken oluyor.
Araç hareket halindeyken devirle ilgili hiç bir sorunum yok.
Asıl anlayamadığım şey ise motor soğuk iken yüksek devir ısınana kadar normal fakat motor sıcakken aynı rolanti niye bozulur.
Böyle bir şey başına gelmiş olanlar veya bilgisi tecrübesi olanlar yardım edebilirler mi acaba?Sanayide 50 tane ustanın ayrı ayrı fikir verip kurcalamasını istemiyorum rolantiyi.
Yardımlarınızı bekliyorum..
306 kaçar;
honda kovalar;
corolla finish' de bekler...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 07, 2009, 20:01:22 »
Zeynal in 3 numaralı maddesini görünce bir ahhhhh çektim BEKİR kardeşimde konuyu görürse beni anlar :) Bu gün yine Derindere toyota da idim motor usatsı servis sorumlusu bu 600RPM rolantide titremeyi herkes ile görüştüm :) (bu arada Zeynal kardeşim benim bu 550-600 RPM konsunu açtığım detaylı bir başlık forumda var okuyunca bunu ben mi yazdım diyebilirsin :))

1- Aracın Boğaz kelebeği temiz mi ? (Ben temizlettim)
2- Maf Sensor (Mass air Flow - Hava akış ölçer) temiz mi (ben temizlettim)
3. Son olarak subap lar kalıyor Corolla lar genelde belli zaman sonra LPG den dolayı subap ayarı kaçırır motor kapağının açılarak temizlik ve subap ayarı yapılmalıdır. (kesin çözüm değildir.) LPG siz araçlarda bunu yapabiliyor.
4.Beyin resetlemek geçici çözüm :)

denildi bende döndüm geldim... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Kasım 08, 2009, 01:29:18 »
Bu kadar yazıyı yazana kadar siteden arama seçeneğini kullansaydınız aradığınızdan fazlasını bulabilirdiniz.
Yine de sorularınıza cevap vereyim.

1_Yakıtınız tamamiyle sizin kullanımınıza bağlı.
2_İlk çalıştırmada soğuk motor için bu elbette normaldir. 3-5 Dakika (soğuğun şiddetine göre değişir.)
3_550 gibi bir devire düşüp yükselmesi bu VVT-I motorların özelliğidir.Alışmanız tavsiye edilir.Çözümü yoktur.
4_Bu da VVT-I motorların bir özelliğidir diyebiliriz.120 den sonra basmaya deva mederseniz sesin bir miktar kesildiğini fark edebilirsiniz.

emre bey sizde bana o şekil yok okusaydınız lı yazıyı yazana kadar. baska yeni konulara baksaydınızya.
araclarla ilgili tecrubenizin ne derecede oldugunu bilmiyorum. ama yazdıgınız cevaplar bence cok komik bu dediklerinizi bilmeyen varmıki aramızda.
muhammet beye tesekkur ederek cevabını okumanızı tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 08, 2009, 01:59:04 »
emre bey sizde bana o şekil yok okusaydınız lı yazıyı yazana kadar. baska yeni konulara baksaydınızya.
araclarla ilgili tecrubenizin ne derecede oldugunu bilmiyorum. ama yazdıgınız cevaplar bence cok komik bu dediklerinizi bilmeyen varmıki aramızda.
muhammet beye tesekkur ederek cevabını okumanızı tavsiye ederim
Bakın Zeynel Bey.Tartışmaların bilgi mahiyetinde olmayanlarını aslında hiç sevmem ve girmeyi de istemem.

Alıntı
Böyle bir cümle yazarak "benimle uğraşma, git başka yerlerde takıl" der gibi oluyorsunuz.Yani en azından ben öyle algılıyorum.
Yazdığım cevapların neresi komik?Bunu da anlayamadım? Nedense hiç gülende yok!
Madem ki bu dediklerimi herkes biliyor (siz de dahil biliyormuşsunuz) neden bildiğiniz cevapların sorularını tekrar yeni konu açarak yöneltiyorsunuz?
Burada alacağınız cevapların belki de hepsi şu anda site içerisinde olağan konuların içinde de mevcut.
Muhammet Beyin cevabına istinaden size yönelteceğim cevap ise:
1+2_ Aracınızı 62 bin km de aldığınızı ve gerçekten çok temiz bir şekilde bakıldığını belirttiniz.Yanlış mı?
Alıntı
selam arkadaslar.
yaklasık 1 ay önce uzun aramalarımdan sonra
2005 model corolla 1.6 S/D linea sedan  (ruhastta tam olarak bole yazıyo) gümüs gri aracımı aldım

bu 4. aracım
arac 62 binde ve hic lpg takılmamıs. kesinlikle cok temiz kullanılmıs.
Ve bu değerler karşısında aracınızın boğaz kelebeği ve MAF sensörünün kirlenmesinden oluşabilecek en göze batan sorunlardan biri de aracın soğukken çalışmasınında bir aptal gibi olacağı, giderken gaz yememe, birden atağa geçme ,duraklama ve motor sıcakken bu (sizinde bildiğiniz gibi) 550-700 devir arasında oynamanın daha da belirgin, zaman zaman daha da düşüp stop edecek gibi olması, stop etmesi ve dengesiz bir şekilde çalışacağını size tekrar aktarıyorum.
Diğer maddelere de verdiğim cevaplarda anlamadıysanız daha açıklayıcı bir cevap isterseniz memnuniyetle yazarım.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Aşkına
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 08, 2009, 03:52:11 »
emeğine ve bilgine sağlık emre arkadaşım bilgi paylaşımın için teşekkürler
Toyota tmorrow

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #7 : Kasım 08, 2009, 12:51:07 »
emeğine ve bilgine sağlık emre arkadaşım bilgi paylaşımın için teşekkürler
+1 aynen...emeğine sağlık emre... :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 08, 2009, 12:57:45 »
+1 Emre :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #9 : Kasım 08, 2009, 18:48:59 »
merhaba arkadaşlar benimde zeynal sarıkaya arkadaşımız gibi bir problemim var.
Aracım corolla 99 terra.
Motor sıcakken aracı çalıştırdığımda devir sona kadar düşüyor tam stop edecekken tekrar yükselip normal haline geliyor.Nadir de olsa bazen stop ediyor gaza basmazsam.
Bu dediklerim araç rolantide çalışırken oluyor.
Araç hareket halindeyken devirle ilgili hiç bir sorunum yok.
Asıl anlayamadığım şey ise motor soğuk iken yüksek devir ısınana kadar normal fakat motor sıcakken aynı rolanti niye bozulur.
Böyle bir şey başına gelmiş olanlar veya bilgisi tecrübesi olanlar yardım edebilirler mi acaba?Sanayide 50 tane ustanın ayrı ayrı fikir verip kurcalamasını istemiyorum rolantiyi.
Yardımlarınızı bekliyorum..

Arkadaşlar sizin tartıştığınız konuda geçen vvt-i motor sanırım.Benim araçtaki sorun ile ilgili yorum yapabilecek birisi yok mu?Yardımlarınızı bekliyorum.
306 kaçar;
honda kovalar;
corolla finish' de bekler...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2001 corolla
« Yanıtla #10 : Kasım 08, 2009, 20:50:59 »
2001 1.6 arabamda rolanti sorunu bendede var ama 6-6,5 oluyor titreme yok toyanda
ustalar baktı gerekli temizliklerini yaptılar pek faydası olmadı alışmak lazım bu motorlarda böyle
kendi otomatik yapıyormuş arabanın ilk sahibinede sordum aynı şeyleri söyledi çok titramiyorsa sorun değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 08, 2009, 21:14:24 »
Arkadaşlar sizin tartıştığınız konuda geçen vvt-i motor sanırım.Benim araçtaki sorun ile ilgili yorum yapabilecek birisi yok mu?Yardımlarınızı bekliyorum.

Yunus kardes, akunuz en son ne zaman degisti? Voltaj dusukse alternatorun getirdigi yuk motoru zorlar.Ayrica mass air flow(hava akis) sensor ve kelebek bogazi temizlendi mi? Bujiler en son ne zaman degisti?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #12 : Kasım 10, 2009, 11:06:16 »
Bende avensisimde yaşıyorum kelebek bile temizlendi araba  2 veya 3 ay önce motor yaktıydı motorda bir çok eldende geçti parçalardanda sorun yapamaz benimkisi çokta canımı sıkıyor acilen çözüm bulunursa sevineceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 10, 2009, 11:22:16 »
Bende avensisimde yaşıyorum kelebek bile temizlendi araba  2 veya 3 ay önce motor yaktıydı motorda bir çok eldende geçti parçalardanda sorun yapamaz benimkisi çokta canımı sıkıyor acilen çözüm bulunursa sevineceğim.

Nasıl anlıyamadım, aracınızda rolanti problemi var ve bunun çözümünü bizim bulmamızımı bekliyorsunuz ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Kasım 10, 2009, 23:56:40 »
Bakın Zeynel Bey.Tartışmaların bilgi mahiyetinde olmayanlarını aslında hiç sevmem ve girmeyi de istemem

aynı  dusunceyi bende paylasıyorum emre bey.

yazacak bisuru cevap var ama.

uzatmamak icin tskr ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 11, 2009, 13:45:42 »
  Zeynal bey Emre kardeşimiz size gayet normal bir cevap yazmış.Bu kadar bir ters tepki neden gösterdiniz anlmış değilim.Bende bunları size yazacaktım kimse yazmamış olsaydı.Ve Emre arkadaşımızında belirttiği gibi bunları biliyorduysanız neden kon açtınız ki.Boşu boşuna ortamı gerdiniz o kadar.

2..arac ilk calıstırmada sogukken 3-5 dakka 1500 devir civarı calısıyor
3.. arac sıcakken  ısıklarda rolantide stop edecekmis gibi 500 devirlere kadar dusuyor tekrar yukseliyor. tekrar tekrar yapıyor bunu(en cok canımı sıkan sey)

Hava sıcaklığı ne olursa olsun günü ilk çalışmasında otomatik Jikle devreye girer ve motor suyu sıcaklığı 40 dereceye ulaşınca otomatik olarak devir 550-600 RPM düşer.

4..120 km den sonra iceri biraz fazla ses alıyo(eski toyotamdada vardı aynı sorun)
   Toyota'larda bu durum gayet normaldir.130 km hızdan sonraki hızlarda motor sesi 90-110 km arasında ki gibi sessiz çalışmaya devam eder.Bknz önceki Corolla'larım....

sizcede normalmi bunlar.
    Gayet normaldir bunlar

ustunde durmam gereken, yada ilerde sorun yasayabilecegim seylermi(özellikle rolentinin dusmesi)
     Üstünde durmanız gereken hiç bir şey yoktur.Toyota için gayet olağan durumlardır.Ve Rölanti ayarınızda gayet normal.Aracınızda anormal hiçbirşey yok

yardımcı olursanız cok sevinirim ii geceler
    Yardımcı olduğumuzu düşünerek sizede iyi geceler ve iyi günler Zeynal bey

Zeynal bey sizinde bizlere bir konuda yardımcı olmanızı istiyoruz.Porfil bilgilerinizi tamamlarmısınız lütfen.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 224000
  • Model Yılı: '05
  • 18 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 12, 2009, 11:56:53 »
Emre beye Teşekkür verdiği Bilgilerden dolayı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • corolla sol
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #17 : Aralık 01, 2009, 01:30:36 »
2005 model toyota corolla sol marka aracımda bundan 1.5 ay öncesine kadar hiçbir sorun yoktu.ama bu süre zarfında rölantide hissedilir derecede (dizel motor gibi) titreme başladı.servis V kayışı eskimiş ondan dedi. V kayışını ve hava filtresini değiştirdim durum hala devam ediyor.VVT-i motorun titreme durumu çok rahatsız edici değil ve tahmin ediyorum ki diğer üyelerin de bahsettikleri rahatsızlık normal titreme değildir. aşırı titremeyi gidermek için bişeyler yaptırmış olanlar var mı? yoksa başka şehirlerdeki yetkili servislere götürmek iyi bi çözüm mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Aralık 01, 2009, 03:06:28 »
bende  dun dısrda un yapmıs bir toyota ustasına gittim.(malatya)
aku eski dedi. degistim sorun cozuldu arkadaslar. titremiyo artık :D
servis cozum bulamamıstı.
cok sasırdım ama gercekten titremiyo.
aku 2005 de takılan orj aküymüs daha

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Aralık 01, 2009, 11:18:52 »
herkes çok yazmış çizmiş göz ucuyla okudum hepsini ama sorunun kaynağı MAFsensörü yada bogaz kelebeği üstündeki rölanti müşürü.Hayır sorun bu değil temizlendi hala var demeyiniz çünkü temizlenmeyle düzelmiyor.Heleki araçta lpg varsa bu sorun kaçınılmazdır.