Gönderen Konu: lpgli aracımda devir sorunu yaşıyorum.  (Okunma sayısı 11438 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: lpgli aracımda devir sorunu yaşıyorum.
« Yanıtla #20 : Kasım 13, 2009, 23:59:12 »
gaz kelebeği boğazın içind eaçılıp kapanan parça dğil mi bekir bey?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 13, 2009, 23:59:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 14, 2009, 00:15:02 »
evet o sökülüp tinerle temizlenince güzel oluyor, dıştan spreyle pek işe yaramıyor içerdeki girinti çıkıntılarda siyah zift gibi birşey kalıyor, asıl temizlenmesi gereken yerler oralar.

Düzeltme yapayım bu arada dikkat edin Hava akış sensörüne tiner felan döktürmeyin 250TL den olursunuz vallahi :)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 14, 2009, 17:01:43 »
hava akış sensörü nasıl temizleniyo.o konuda da bilgi verirseniz çok sevnirim bekir bey.ayrıca ilgilendiğiniz için çok teşekkür edrim. :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 14, 2009, 18:00:57 »
Serviste Würthün spryi var  onla temizliyorlar..40 binde temiletmiştim boğaz kelebeği ile maf sensörünü.Teknisyen arkadaş temizlemişti bişeyde almadılar sağolsunlar.Ben gürültülü çalışıyor demiştim  direk o 2 yeri temizlemişti arkadaş..Serviste yardımcı olurlar diye düşünüyorum..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 14, 2009, 21:02:54 »
Evet sanırım Tuncay beyin söylediği sprey adını hatırlamıyorum hava akışın contasını çıkartıp onunla her tarafını tertemiz yapıyorlar kısa süren bir işlem :)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 20, 2009, 14:41:33 »
 MERHABA ARKADAŞLAR.PROBLEMİ Mİ HALA ÇÖZEMEDİM.GEÇENLERDE LPG Yİ TAKTIRDIĞIM USTAYA GİTTİM.USTA 'SENİN ARBAN DAHA 40 000 DE.BOĞAZDAN VEYA HAVA AKIM SENSÖRÜNDEN HERHANGİ BİR PROBLEM ÇIKARMAZ.SEN ARABANA 1000-2000 KM BİN.ARABA LPG YE Bİ ADAPTE OLSUN.ONDAN SONRA PROBLEM DEVAM EDERSE BAKALIM' DEDİ.BEN DE  ÇIKTIM GELDİM.ACAB NE YAPSAM.BEKLESEM Mİ, YOKSA BAŞKA Bİ USTAYA GÖSTERSEM Mİ?SİZCE NE YAPAYIM?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 20, 2009, 15:15:40 »
MERHABA ARKADAŞLAR.PROBLEMİ Mİ HALA ÇÖZEMEDİM.GEÇENLERDE LPG Yİ TAKTIRDIĞIM USTAYA GİTTİM.USTA 'SENİN ARBAN DAHA 40 000 DE.BOĞAZDAN VEYA HAVA AKIM SENSÖRÜNDEN HERHANGİ BİR PROBLEM ÇIKARMAZ.SEN ARABANA 1000-2000 KM BİN.ARABA LPG YE Bİ ADAPTE OLSUN.ONDAN SONRA PROBLEM DEVAM EDERSE BAKALIM' DEDİ.BEN DE  ÇIKTIM GELDİM.ACAB NE YAPSAM.BEKLESEM Mİ, YOKSA BAŞKA Bİ USTAYA GÖSTERSEM Mİ?SİZCE NE YAPAYIM?

lpg sisteminin 1500 bakımı vardı. (bu da yaklaşık 3 depo yapıyor) 1500 km den sonra ince bakım ve kontrol yapıyorlar herhangi bir kaçak vs olup olmadığı ile ilgili. ve ECU ayarını yeniden yapıyorlar. (bu arada büyük harfle yazmayın lütfen)
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 21, 2009, 00:00:55 »
yani biraz km yap ondan sonra bi daha baktır diyorsunuz murat bey.yanlış anlamadıysam.(bu arada büyük harfla yazdığımın farkında değildim.pardon)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 21, 2009, 10:02:56 »
evet. servisin dediği 3-4 depo bitir gel (bu da yaklaşık 1500 km yapıyor) hem kontrol yapılıyor hem de ince ayar yapıyorlar. ben de enjektör memeleri küçük geldi diye bir büyüğünü takmışlardı hatta, 1500 bakımında.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #29 : Kasım 21, 2009, 22:57:15 »
Arkadaşlar benim araçta da böyle bir sorun var.Motor gaza geçtiğinde rölanti düşüyor ve stop ediyor.Aygaz katkılı gaz aldıktan sonra yapmaya başladı.Fakat sebebini bilemiyorum.Havalar soğumaya başladıktan sonra yapmaya başladı.Hava soğukken gaza geçtiğinde yapıyor.Benzinde çalışırken hiç bir problem yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Kasım 24, 2009, 05:14:48 »
arkadaşlar bu sorunlar bence hep lpg kitinden kaynaklanıyor yani ucuz olsun diye dandik kit taktırınca sorundan başımızı kaldıramıyoruz işin özü bu brc tak yetkili servisine sorunsuz kullan bu kadar basit.şimdi çok tepki alıcam belki ama gerçek bu yani.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 25, 2009, 02:30:42 »
Lpg konusunda En önemli unsur montaj, marka ne olursa olsun öncellikle takan usta işi bilecek..
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 25, 2009, 11:38:31 »
bekir beyye katılıyorum.ben kaliteli diye zavoli taktırdım.ama problem yaşıyorum işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #33 : Ocak 04, 2010, 21:57:31 »
2005 Corolla HB  arabama zavolli marka lpg kiti taktırdım.Araç rolentide lpg de calısırken, özellikle ısındıktan sonra rolenti ibresinde ara ara yukarı asagı gitmeler ve 600 devirin altına inerek titremler oluyor.Kelebek bogazı, maf sensörü temizliği yaptırttım ve hava filtresini değistirttim hic bir duzelme olmadı.Bujilerde de birsey yok.Bana Toyota servisi bu aracların rolentesinin dusuk olması nedeniyle bu tur sorunların lpg de oldugunu soyledi.Biraz benzinde bin bir ayar yapalım dedi ama ben artık daha fazla aracla oynanmasını istemiyorum.Cok da rahatsız edici değil durum.bir cözum bulan varsa tecrübelerini paylasmak isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #34 : Şubat 11, 2010, 12:37:12 »
ben bu konuyu çok araştırdım sonuç olarak toyata model araçlarda rolantide daha az yaksın diye sistem kendini en az limite çekiyor eku bunu algılıyor ve rolantiyi yükseltiyor.bu arada siz fren pedalına basınca bu ayarsızlık epeyce artıyor.çünkü fren lambaları yanınca güç gereksimi olduğu için iyice rolantı düşüyor.bu aslında sorun değil sadece biz biraz fazla takıyoruz zaten hiç bir zaman stop etmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 17, 2010, 00:01:12 »
Doğru ama bence o fren lambasından değil de, dur-kalklarda az yaksın diye öyle yapmışlar bence.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #36 : Ocak 05, 2013, 14:09:33 »
arkadaşlar aynı sorunu bende yaşadım ve araç stop da ediyordu cok sıkınıtı çektim hatta kiti komple değitirecektim o derece ama ustam son anda bi yere baktı ve dediki buldumm hocam dedi 20 tl ye sorunu çözdü :)

beyinin altında bi elektrik rölesi var beyne elektrik veren o dengesiz çalışıyormuş elektrik veremediği içinde devir saati düşüyor ve stop ediyor dedi. aküden hemen bi kablo ile takviye elektriik verip röleye tam srtop edecekken devir saati kendini topladı....  olay bu kadar
aancak dün sabah okula giderken (motor soguktu) araba haraket halindeyken yine devir saati düştü ve stop etti vurdurdum bende motor ısınınca da 1100 den aşağı inmedi yinemi  röle diye düşünmeye başladım ....