Gönderen Konu: lpgli aracımda devir sorunu yaşıyorum.  (Okunma sayısı 11437 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
lpgli aracımda devir sorunu yaşıyorum.
« : Kasım 07, 2009, 00:11:04 »
Aracıma zavolli marka lpg taktırdım. Birkaç gün sonraı ışıkta beklerken, aracın rolantideyken devir saatinin inip kaltığını farkettim. Devir saati 500 lere kadar inip 1000 e kadar çıkıyor. Bunu motor sıcakken yapıyor. Arabada titremeye neden oluyor. Taktırdığım ustaya gösterdim, gaz ayarlarının gayet iyi olduğunu söyledi. Sorunun boğaz kelebeğinden kaynaklanabileceğini söyleyerek boğazı temizledi. Oradayken problem kalmadığını düşündüm fakat oradan ayrılıp evimin önüne geldiğimde aracın probleminin aynı şekilde devam ettiğini farkettim. Şu anda canım aşırı derecede sıkkın. Acil yardımlarınızı bekliyorum. Problemin nedeni ne olabilir.

Toyota Club Türkiye

lpgli aracımda devir sorunu yaşıyorum.
« : Kasım 07, 2009, 00:11:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
Öyle bişey yapıyordu bi ara benimki de. Sonra kendiliğinden düzeldi. Benim anladığım kadarıyla çalıştırdıktan bir süre sonra tasarruf amacıyla ECU deviri düşürüyor. (Bu zaten normal) Ama bazen o noktada (soğuk veya enjektör kirlenmesi gibi basit bişeyden dolayı) istop edecek gibi oluyor. Bunu da hemen hissedip bu sefer deviri tekrar yükseltiyor. (ya da ben böyle yorumlamıştım :) )
Eğer böyle bişeyse enjektör temizleyicisi koyup ara sıra benzinde kullanın. Benzinde kullanım sanırım bir süre sonra ECU nun gereken rölanti devrine adapte olmasını da sağlayacaktır.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
sorun ya boğaz kelebeğindeki rölanti ayarlayıcıda yada maf sensörü denilen filtre üzerindeki oksijen sensöründen kaynaklanıyor ama çok büyük ihtimal boğazdan ve temizlemek fazla bir işe yaramıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TO-YO-TA
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '94
Ynt: lpgli aracımda devir sorunu yaşıyorum.
« Yanıtla #3 : Kasım 07, 2009, 09:41:11 »
2000 model corollamda sıralı lpg var.soğuk havalarda aracım lpg ye geçtikten sonra aynı olayla bende çok karşılaştım çoğu ustaya sordum,kontrollerimi yaptırdım ama gene devam ediyor böle olacakmışdiyolar.güven beyinkinden farklı yanı ısınınca devir saatinde yavaşlayınca öle bir sıkıntı olmuyor.ben olamasındiye neredeyse aracımı komple değiştirdim ama malesef bu olacakmış.umarım bu konuda bize bir yol gösteren olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 07, 2009, 17:35:48 »
onur bey ben bu problemi benzindeyken hiç yaşamıyordum.boğazdan olsa benzindeykende yapar diye düşünüyorum.zaten boğaz dda temizlendi.cidden bu olay canımı çok sıkıyo.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 10, 2009, 13:05:47 »
ya bu konu hakkında kimsenin bi bilgisi yok mu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 10, 2009, 15:10:14 »
Arkadaşlar hiç boşuna uğraşmayın araçlarımızın motor sistemi LPG de çalışacak şekilde dizayn edilmemiştir. Kendi aracımda dahil olmak üzere LPG takılı bir çok araçta benzeri sorunlar yaşanmaktadır. Gaz ayarı her ne kadar düzgün yaptırılırsa yaptırılsın belli bir dönem sonra yine benzinden gaza ilk geçişlerde stop etme veya araç rolanti halinde iken rolantide oynama, v.b. durumlar normal karşılaşılan durumlardır. Ben kendi aracımdaki gaz ayarını en ince noktaya kadar ayarlatsam da özellikle kış aylarında araç rolantide iken benzinden gaz a geçişte ani bir devir düşüşü ardından gaza geçiş şeklinde oluyor.

Yanlız şuna çok dikkat ettim Aygaz Euro LPG den gaz aldığımda kesinlikle rolantide oynama olmaz ısınınca sabit 600 RPM de devam eder. Milangaz ve İpragaz dan aldığımda rolantide oynama oluyor. (Bu kesinlikle kendi aracımda gözlemlediğim bir durumdur size çare olur demiyorum.)

Ayrıca LPG tankında gaz oranı çeyrek depo altına indiğinde de rolantide oynama olayı ve gaz dan benzine geçişte zorlanma söz konusu oluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 10, 2009, 16:04:51 »
ya bu konu hakkında kimsenin bi bilgisi yok mu acaba?

ya acaba forumda aktif mi olucaksın yoksa bu mesajına bakarak cevabı alınca tozolup uçucakmısın bana öyle geliyor, ayrıca burda kimse yetkili servis elemanı yada sizin özel servisiniz değil kimsede size cevap vermek zorunda değil, lütfen mesaj yazarken düşünerek cevap yazın ! ! !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 10, 2009, 16:39:10 »
benim aracımdada aynı sorunu yaşamıştım ve burda çok çözüm aramaya çalıştım  sağolsun arkadaşlar elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştılar. gaz takılan yere gittim ustayla görüştüm servise baktırdım bana söylenilen arabanın beyni yani gaz olan tarafa geçtiğinde kışın klima yada fan çalışıyorsa birden neyle karşılaştığını anlayamıyor ve arabada titreme devir düşme meydana gelebiliyor. kendini toparlayasıya kadar bu böyl devam ediyor şu anda nasıl oldu anlamadım sorun yaşamıyorum anzar değmesin voltran bendeki sıralı en son gaz kaçağı vardı ustaya değiştirttim öndeki tüpe ait borular değişince boğazda dahil düzeldi bana öle geldi bende anlamadım 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 10, 2009, 17:26:00 »
LPG kiti montajı yapılırken, aracın orjinal enjektörlerinden kablo ile sinyal alınıyor. bu kablo bağlantılarının lehimlenmesi gerekir. her usta buna dikkat ediyor mu bilmiyorum. ama lehimlenmeyip sadece kabloyu dolayarak bantlanırsa, akım geçirmeme durumu olabilir, bu konuyu sorun ustanıza. benim aracıma sistem montajı yapılırken her sn ye başındaydım. tüm ek kablo yapılar yerleri lehimleyerek yaptılar.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 10, 2009, 17:29:33 »
bak buna hiç dikkat etmedim bende başındaydım ama lehimleme olmadı sanırım çok teşekkür ederim ilk işim onu sormak olucak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 13, 2009, 19:28:02 »
bunu ben de hiç düşünmemiştim.bende bi soruyum bakalım usataya.ben başında beklemedim ama büyük bir ihtimal lehimleme olmamıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 13, 2009, 19:30:12 »
herkese ilgilerinden dolayı herkese teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 13, 2009, 22:51:47 »
Güven bey gaz kelebeği ve boğaz temizletirken hava akış sensörünüde temizletiyormusunuz? umarım sorun çözülmüştür.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 13, 2009, 23:12:32 »
hava akış sensörü dediğiiz zaten boğazın kendisi değil mi?ben öyle biliyorum yanlışım varsa düzeltin düzeltin lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 13, 2009, 23:20:17 »
beyazla işaretli olan hava akış sensörü gaz kelebeği ve boğazını biliyorsunuzdur sanırım.

..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 13, 2009, 23:25:33 »
açıklamanız için teşekkürler bekir bey.hayır orayı temizletmedim ama buradan aldığım bütün bilgileri uygulatacağım ustaya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 13, 2009, 23:27:45 »
Güven bey benim aracımda da olmuştu lpg ile ilgisi olduğunu sanmıyorum o yüzden uyarayım dedim. Hava akış sensörü ve kelebek boğazı temizlenince düzelmişti umarım sizinkide düzelir.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 13, 2009, 23:36:16 »
inşallah düzelir gerçekten kafama takılan çok önemli bir problem bekir bey.ayrıca aracı daha yeni aldım.daha önceki arabama atikertaktırmıştım.hiç böyle bir problem yaşamamıştım.bu aracımada arkadaşların ısrarları üzerine zavoli taktırdım.bu yüzden canım çok sıkkın anlayacağınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 13, 2009, 23:38:07 »
Bu tür sorunlar bir kaç günde kendiliğinden düzeliyor aslında. Ben alınan gaza da bağlıyorum biraz ama kafaya takacak birşey yok merak etmeyin sorun bile sayılmaz bu kesin düzelir.
..Tüplü ve Öfkeli..