Gönderen Konu: Jant  (Okunma sayısı 2214 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Jant
« : Aralık 29, 2006, 11:17:52 »
arkadaslar ben drag yarıslarına cok gıdıyorum. sımdı jant secımınde su var tabıkı muhendıslerden ıyı dusunemeyız adamlar 14 uygun gormus 14 takmıs.bırde su var tamam gorunus olarak ıyı gorunuyor ama gıdesınde gercekten fark var .bırıncısı ılk kalkısta agır kalıyor ıkıncısı benzını fazla yakıyorsun ucuncusu ben dıger jantlı toyotalarla kalkınca gecıyorum bırde su var ama benım arabamın motoru cok ıyı resmını koyacagım yakına .herkese selam. ben yenı katıldım.

Toyota Club Türkiye

Jant
« : Aralık 29, 2006, 11:17:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
Jant
« Yanıtla #1 : Aralık 29, 2006, 20:34:21 »
orjinal jant ve lastik dediğin gibi otomobilden maximum konfor ve performans alabilmek için seçilmiştir ama dersen ben konfordan vazgeçebilirim dersen 205/50/15 advan ao32r önerebilirm drag için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Jant
« Yanıtla #2 : Aralık 30, 2006, 00:35:08 »
Ben hiç bişey anlamadım ama bildiğim birşey var drag için 12 inç slik lastik kullanılır
2005 Corolla Terra

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Jant
« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2006, 16:54:35 »
benım onerım 17'' jant ve 205/50/15  lastık bıras dıkkatlı kullanırsan hiç bişe olmas....bi de yay atarsan tammam dır bu iş....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Jant
« Yanıtla #4 : Aralık 30, 2006, 18:41:46 »
evet hakısın slick lastik kulanılır drag için ama gazi antep!de drag pistinin olduğunu sanmıyorum  
arkadaşın aracı trafikdede kullanacağını düşünürsek
yokohoma advan ao32r iyi bir seçimdir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
Ynt: Jant
« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2008, 01:20:39 »
Arkadaşlar bende 2003 corolla terra var 205/60R/17 lastik ve 17'' jant takabilirmiyim ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 05, 2008, 02:09:36 »
205/50 15 lastık varmı yahu  ?!?1

edit :varmış :p

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Ekim 05, 2008, 11:40:04 »
arkadasım herseyimizi muhendislere bırakırsak sonumuz kotu olur jant lastik ne kadar ince kucuk olursa o kadar tasaruf saglar o kadarda hızlı gider ama yol tutus ile alakası kalmaz muhendislerin test ettigi kosullar sakin surus icin senin drag yapmana veya yarıs yapmana uygun degil oyuzden lastik olcunun uygun genisligindeki kullnabilecegin uygunlugu secersen daha iyi olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101
« Yanıtla #8 : Ekim 05, 2008, 12:10:27 »
Arabadaki her değişiklik illaki bişeyden alırken bişeydende weriodur. Mesela gidip yayları kestirirsen araba hantallaşır, virajlarda yol tutuşun iyi olur ama dediğim gibi kesinlikle ilk kalkışın yavaşlar, tabiki sokakda dolaşılabilcek bi arabadan bahsediorum. Sadece drag için ayrılan arabalarda drağa uygun setup uyguluyolar.
Corolla 1.6 XEi 1995 (114HP)
135.000  KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ekim 05, 2008, 12:24:02 »
yayları koydugunda araba hantallasmaz arkadasım yayları kesersen araba hantallasır.benim aracım dizel 3.5 yaylarım ve 17 jantlarımla arac orjinalinden bir farkı yokmus gibi gidiyor fakat 15 lik jantın gitigi gibi gitmiyor tabi o daha farklı oluyor..ayrıca ben mahallere arasında soylemedim arkadas draglardan konu acmıs bende onu uzerine yorum yaptım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #10 : Ekim 05, 2008, 13:57:45 »
205/60/17 uymaz bu corollaya çok büyük gelir bence...bide alcaktaki araba neden hantallaştı onu anlamadım ben....yani sonuçta sertleşti süspansion ve hızlanmalardaki yüklün arkaya gidişide azaldı...yani ağırlık merkezi artık pek arkada kalmicak ve çekiş kaybıda olmiicak sonuçta ağır kalmaz tam tersi daha iyi bi hzılanma olur....arabayı yapanlara uyucaksak modifiyenin anlamı yok....sadece lastiğin çapı değişmeden her türlü şey yapılır...
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ekim 05, 2008, 15:31:52 »
hantallasmaz ama normal uzerindeki yayı kesersen arabanın salınımı kalkısı cok farklı olur hatta yol tutusu bile oyuzden spor yayların sertligi daha iyi hantallasmaz zaten araba