Gönderen Konu: Yıl 2167, Türkiye  (Okunma sayısı 2247 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Yıl 2167, Türkiye
« : Kasım 05, 2009, 08:56:01 »
  Selam.
 Düşünün ki yıl 2167 olmuş ve torunlarımızın torunlarının çocukları gibi bir nesil hüküm sürmekte. Sizce maddi ve manevi açıdan Türkiyemiz nasıl bir durumda olabilir? Neler değişir, neler değişmez?

Zam. Aynı kalır. Hatta gelecekte bir parti ismi bile olabilir.
 Trafik kazaları. İleride ışınlanma gerçekleştirilebilir ancak bizdeki kaza oranı orada da etkili olur ve yolda kişilerin uzuvları birbiri ile karışabilir. :)
Hatta yapışık insanlar oluşabilir.
 Petrol. Dünyada petrol rezervleri biter ve araçlar alternatif yakıtlar ile yürür hale gelir. Anadoluda ise zengin petrol yatakları tam o sırada keşfedilir. :)
 İlk uzay mekiğimiz uzayın derinliklerine doğru yola çıkar. Ancak içine yeterli yakıt koymak unutulmuştur ve mekik yolda kalır.

Şaka bir yana adil, dürüst, vatanını seven ellerde Türkiye'nin çok daha iyi yerlerde olabileceğini düşünüyorum, yeterki öyle nesiller yetiştirelim, birbirimize saygı ve sevgi gösterelim.

Bakalım siz neler düşünüyorsunuz, bekliyorsunuz uzak gelecek ile ilgili olarak? :) :ıslık:

Toyota Club Türkiye

Yıl 2167, Türkiye
« : Kasım 05, 2009, 08:56:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Yıl 2167, Türkiye
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2009, 09:16:56 »
valla tahminen dünyadaki diğer ülkeler uzaya gider :) dünyada Türklere kalır :D böyle bi fıkra vardı hatta Hakan abi :) aklımka ilk bu geldi :D

şaka bir yana ben o tarihe Türkiye diye bi CUmhuriyet kalabileceğine inanmıyorum , biz daha böyle gidersek, amerika yunanistan vs türkiyeyi ele geçirip aralarında paylaşırlar diye düşünüyorum, hatta çöl bile olabilir, uzamanlara göre 2050 de çöl olucakmış zaten :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2009, 09:20:10 »
Ben öncelikle 2167 yılında Türkiye adında bir ülkenin dünyada var olmasını temenni ederek sözlerime başlamak istiyorum :)

Tamamen elektrik ile çalışan araçlar görüyorum. Elektrik enerjisinin kablolar yerine dalgalar ile iletildiğini görüyorum. Her insana doğarken bir mikroçip yerleştirildiğini, her türlü kimlik bilgilerinin bu çipin içinde olduğunu, insanların bu çipler sayesinde otorite tarafından rahatlıkla takip edilebildiğini, artan suç oranları karşısında devletlerin insan haklarına aykırı olsa bile çaresiz olarak böyle bir uygulamaya geçmek zorunda kaldıklarını görüyorum. İnsanların sinir hücrelerine entergre edilen özel cihazlar sayesinde sadece düşünmek suretiyle istedikleri kişiyle iletişim kurabildiklerini, internete bağlanabildiklerini, her türlü TV ve radyo yayınını izleyebildiklerini ve dinleyebildiklerini görüyorum. Bugün ütopik görünse bile 158 yıl sonrası için bence gayet makul hayaller, siz ne dersiniz :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 05, 2009, 09:29:27 »
Hakkı abi bende bizi soyan yöneticileri görüyorum hala, bu Türkiye var oldukça değişmez diyorum :D buda gayet makul bi düşünce değilmi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2009, 09:36:22 »
-yıl 2009
kuş gribi, domuz gribi, kene ısırması, nedeni bilinmeyen orman yangınları!!!, RTE!, sürekli gerileyen ekonomik güç, kaybedilen siyasi güç....

-yıl 2167
zannedersem Ülkem için yazabilecek birşey yok!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 05, 2009, 09:38:24 »
Hakkı abi bende bizi soyan yöneticileri görüyorum hala, bu Türkiye var oldukça değişmez diyorum :D buda gayet makul bi düşünce değilmi :D

Eğer hala soyacak bir şey ve soyulmasına izin veren bir halk bulabilirlerse gayet makul tabi ki Mesutcuğum :D Ama burada şu önemli soruyu sormak gerekir, bunu bir hayal olarak mı görmek gerekir yoksa dejavu mu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 05, 2009, 09:45:49 »
Ben öncelikle 2167 yılında Türkiye adında bir ülkenin dünyada var olmasını temenni ederek sözlerime başlamak istiyorum :)

Tamamen elektrik ile çalışan araçlar görüyorum. Elektrik enerjisinin kablolar yerine dalgalar ile iletildiğini görüyorum. Her insana doğarken bir mikroçip yerleştirildiğini, her türlü kimlik bilgilerinin bu çipin içinde olduğunu, insanların bu çipler sayesinde otorite tarafından rahatlıkla takip edilebildiğini, artan suç oranları karşısında devletlerin insan haklarına aykırı olsa bile çaresiz olarak böyle bir uygulamaya geçmek zorunda kaldıklarını görüyorum. İnsanların sinir hücrelerine entergre edilen özel cihazlar sayesinde sadece düşünmek suretiyle istedikleri kişiyle iletişim kurabildiklerini, internete bağlanabildiklerini, her türlü TV ve radyo yayınını izleyebildiklerini ve dinleyebildiklerini görüyorum. Bugün ütopik görünse bile 158 yıl sonrası için bence gayet makul hayaller, siz ne dersiniz :D
Çipe gerek yok. Cep telefonları zaten elimizle kaynaşıp onun bir parçası olur yakında. :) Böyle bir evrim geçirmemiz kuvvetle muhtemel.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 05, 2009, 10:01:05 »
Çipe gerek yok. Cep telefonları zaten elimizle kaynaşıp onun bir parçası olur yakında. :) Böyle bir evrim geçirmemiz kuvvetle muhtemel.

Doğru söze ne hacet :D +1 :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2009, 10:02:20 »
Yıl 2167..
1- 21.yy 'da Türkiye Cumhuriyeti topraklarına ve milletine verilen doğalgaz artık yıllar öncesinden beri verilmiyor.Kaynaklar çok azaldı. Kömür yakıyoruz ve halen madenlerimizi değerlendirmiş değiliz.

2- Yetkililer zam konuşuyor. Neye gazlasak diye.

3- Ülkemizin nüfusu 180 milyon civarında

4- İl sayımız azalmış, çoğu il vilayetleri birleşmiştir.

5- Hamilelik 3 ay'a inecek :D

6- Küçük dükkanlarında camında, eş-dost-tanıdık klonlaması garantili yapılır yazacak. :D

7- Tarım ile uğraşanlar artık tohum bulamıyor, bulsada mahsüller verimsiz.

İçim karardı ya :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2009, 12:25:40 »
çok karamsarsınız..saydıklarınız sadece türkiyede olan şeyler değil ki..doğal afetler, böcekler, salgınlar, hastalıklar vs bunlar bütün dünyada var..kötü yöneticiler, siyasi otoritesizlik, suç oranlarının artışı vs bunlar da dünyanın her yerinde var..ekonomik kriz, kaynak azlığı vs bunlar da keza öyle..ayrıca türkler dışında avrupanın/amerikanın çok daha büyük bir sorunu var.. adamlar nüfus olarak azalıyor, müslüman nüfusu artıyor, bununla ilgili bir video vardı onu da mesajımın sonuna ekliyorum.. teknoloji ile, ulaşım ile ilgili bir şey söylemeyeceğim çünkü 80li yıllardaki 2000li yıllar hayali bugün yaşadığımız şekilde değildi, uçan araçlar vardı :) teknoloji ne olur bilmiyorum ama benim torun garajında dedesinin ae101ini saklar klasik diye :) ben türkiyenin de türk milletinin de geleceğini çok parlak görüyorum..içi kararmış olan nesil yönetiyor türkiyeyi, şu sıralar öğrenci olan nesil gerçekten çok parlak tiki, emo vs tipleri saymıyorum ama yetişen nesil gerçekten çok dolu yetişiyor..çünkü yaşamak için "bi diploman olsun yeter" düşüncesi öldü artık..2-3 dil, fazlaca kişisel gelişim, birden fazla üniversite veya master vs yapıyor gençler..ülkenin bu kadar karamsar olması, durumun bu denli kötü olmasının tek suçu babalarımız ve akranları(kendi yaş dilimimim için konuşuyorum) yetişen nesil okuyor, yetişen nesil tek taraflı bakmıyor, yetişen nesilde sağ-sol-kürt-türk-alevi-sünni-zart-zurt yok..olanlar da yine babalarımızın suçu! tertemiz beyinleri kirleten babaların..kendi beynini kullanabilen babalarından az etkilenen bir nesil var..araştıran, öğrenen, doğruyu bulan...ya da benim çevrem böyle..10 tane tiki concon emo varsa çevremde bir o kadar da kendini geliştiren insan var.

bahsettiğim video;
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 05, 2009, 14:16:52 »
ben ajda pekkanı görüyorum bir tek...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 05, 2009, 17:50:59 »
  Türkay, gerçekten çok olumlu yaklaşmışsın. Şu düşünceyi aynen bende paylaşıyorudum uzun zamandır; belli bir dönemin gençleri (1970-80 ler) şimdi bir çok yerde bazı konumdalar ve bence çok daha faydalı olmamışlar birikimleri ile. Çünkü birikimlerinde hep kaos, savaş, çıkarcılık vs. olmuş sanırım ki yine onu güdüyorlar gibime geliyor. (iyi, dürüst, adil azınlıkta vardır elbetkide) Umarım yeni nesiller bunlardan etkilenmez. Yalnız bir kaç dil bilmek (ailemde böyle çok insan vardır) vs. ile bu işler çözülmüyor, önemli olan adil, dürüst ve insancıl olmaktır bence. Yoksa bazı hinler o pırlanta insanları, gençleri pek yanşarında vs. de barındırmak istemiyorlar. !!! Türkiye'de ki bence en önemli eksik bilinç ve adalettir. Bunlar gelirse herşey çok hızlı bir şekilde düzelebilir 1920 lerde olduğu gibi. Temel kaynaklarımız ve insanlarımız bunlar için uygun ve gördüğüm kadarı ile de isteklidir de.
 Ajda Pekkan ise bence gerçekten bir Pop Star. Müzikleri hala çok güzel ve kaliteli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Kasım 05, 2009, 17:54:47 »
  Türkay, gerçekten çok olumlu yaklaşmışsın. Şu düşünceyi aynen bende paylaşıyorudum uzun zamandır; belli bir dönemin gençleri (1970-80 ler) şimdi bir çok yerde bazı konumdalar ve bence çok daha faydalı olmamışlar birikimleri ile. Çünkü birikimlerinde hep kaos, savaş, çıkarcılık vs. olmuş sanırım ki yine onu güdüyorlar gibime geliyor. (iyi, dürüst, adil azınlıkta vardır elbetkide) Umarım yeni nesiller bunlardan etkilenmez. Yalnız bir kaç dil bilmek (ailemde böyle çok insan vardır) vs. ile bu işler çözülmüyor, önemli olan adil, dürüst ve insancıl olmaktır bence. Yoksa bazı hinler o pırlanta insanları, gençleri pek yanşarında vs. de barındırmak istemiyorlar. !!! Türkiye'de ki bence en önemli eksik bilinç ve adalettir. Bunlar gelirse herşey çok hızlı bir şekilde düzelebilir 1920 lerde olduğu gibi. Temel kaynaklarımız ve insanlarımız bunlar için uygun ve gördüğüm kadarı ile de isteklidir de.
 Ajda Pekkan ise bence gerçekten bir Pop Star. Müzikleri hala çok güzel ve kaliteli.

her kelimene katılıyorum hakan abi tek temennim işi gücü dalga, alay, hinlik, cinlik vs olan tiplerin başa gelmemesi..güzel bir nesil yetişiyor evet ama bilinç konusunda eksik çok..bilinçli olanlar ise bir şekilde uzak tutuluyor..(bkz: http://www.hafif.org/yazi/uc-intihar)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 05, 2009, 18:17:06 »
oo hepiniz karamsarsınız.
bir adam çıkar ve hükümeti büyük bir oyla alır.yabancı devletlerden ülkemize giren her türlü italat ürününün önüne geçerek yerli üretimi dünya çapında bir değer sahibi yaapar ordumuzda türk silah ve donanımı gelişir nükleer güce geçilir ve bu güç sayesinde büyük bir masraftan kurtulunur.zorla dayatılmak istenenlere karşı gelir ve gerekirse savaşa bile girer.türkiye hariç tüm ülkelerin insanları çipler saçma sapan besinler tarafından köleleştirildiklerini anlarlar fakat çok geçtir.bu adamda gider çalışmalar yaptırır bu çiplere karşı ve bu çalışmalar sonucu çıkan çalışmayı tüm dünyada kullanır gerekirse savaşarak.zaten bir çok insan bu adamın yanında yer alır.bu adam tüm insanlığı çiplerin ve saçma sapan besinlerin elinden kurtardıktan sonra insanlığı bu hale getiren herkezi yakalr ve hepsini cezalandırır.
insanlığı kurtaran ve zamanı gelince oda göç eden bir efsane olur ve 22002lerde 2500'lerde bir türk vardı denilir
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 05, 2009, 18:25:00 »
Türkay her zaman olduğu gibi yine çok iyimsersin ama ben senin kadar değilim maalesef. Öncelikle şunu kabul etmek gerekir ki genç nüfus bir ülkenin en önemli zenginliğidir. İyi işlendiği takdirde her türlü yer altı ve yer üstü zenginliğinden de daha değerlidir. Hani bir atasözü var ya "Oğlum akıllı neylesin malı, oğlum deli neylesin malı" şeklinde. Gerçekten de bir ülkenin iyi yetişmiş bir insan gücü varsa geleceğinin parlak olmaması için hiç bir neden yoktur. İyi değilse de zaten ne kadar zengin olursa olsun gerilemeye mahkumdur. Ama şu anda Türkiye'de genç nüfusun iyi yetiştiği ya da yetiştirilebildiği bir ortam olduğuna inanıyor musun? Bence bu soruya evet cevabını verebilmek çok güç. Çok kötü değiliz ama iyi olduğumuz da kesinlikle söylenemez. Rakip ülkelerin eli de armut toplamıyor sonuçta. Onlar da kendi genç nüfusları için gerekli yatırımları yapıyorlar. Tabi her şeyden önce şunu unutmamak lazım. Çok rekabetçi bir dünyada yaşıyoruz. Artık paraya, bilgiye ve insan gücüne ulaşmak inanılmaz derecede kolaylaştı. Bizde bunların hepsi var. Ama bunları birleştirip helva yapabilmek için şartların uygun olması lazım. Yani ülkenin rekabet gücünün olması lazım. Nedir bunlar? Hukuk sistemi düzgün işleyecek, finansal yapı sağlam olacak, vergi sistemi düzgün olacak, enerji ucuz olacak, altyapı düzgün olacak, işçilik ücretleri makul olacak, siyasi istikrar olacak, vs... Bu listeyi daha da uzatabilirzi ama sadece bunları değerlendirdiğimizde bile Türkiye'nin genel durumu pek parlak değil. Öyle olduğu için zaten genç nüfus içerisinde işsizlik oranı % 40 gibi talihsiz rakamlara yükseliyor. Ve biz elimizdeki bu çok değerli kaynağı heba ediyoruz maalesef. Ha, genç nesillerin iyi yetiştiğine inansam ileride bu durumu düzeltmek için bir şeyler yapabileceklerine de inanırım ama o da öyle değil maalesef. Özellikle ahlaki yönden. Dolayısıyla bu kısır döngü devam edecek diye korkuyorum. Aslında iyimser olmayı çok istiyorum. Burada böyle yazdığıma bakmayın özel hayatımda herkes beni fazlaca iyimser bulur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 05, 2009, 18:32:55 »
hakkı abi senin bahsettiğin gençlik her zaman bir avantaja sahipler.onların elinde bir feneri var ve geleceği aydınlatabilirler.
EY TÜRK GENÇLİĞİ!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur !
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Kasım 05, 2009, 18:37:21 »
ahlaki yönden çöküntü çok çok fazla var ve ben bunun en büyük nedeni olarak yabancı dizileri görüyorum..veya ne bileyim mtv cnbc-e gibi kanallardaki programları falan..bunları izleyip özenen çok çok fazla özenti tip var..medyanın gösterdiği tipler de bunlar, iyi yetişen kısım hep saklanıyor, zaten o iyi yetişen kısım da saklanıyor, ben umutluyum çok..işsizlik diye bir şey de kesinlikle yok hakkı abi..o işsiz kısım ne iş aramayı biliyor, ne istediğini biliyor ne de nasıl kendini geliştirmesi gerektiğini biliyor..bu ülkede öyle bir dolduruluyor ki genç kısım, herkes üniversiteden çıkın 5.000ytl maaş, şirket arabası vs vs şeklinde bir yönetici koltuğunda oturacağını düşünüyor..öyle düşünmesini istiyorlar çünkü, çıkınca işsiz kalmaları bundan..ben 20 yaşındayım (21 olmuşum vay be) kaç kez çalıştım çeşitli yerlerde, iş var..iş çok var..ama salak bir kesim var ki üniversite bitirdi diye yönetici koltuğuna oturacağını sanıyor...o koltuğa çıkmak için önünde basamak olduğunu bilmiyor, asansöre alışmış bir kesim..alıştırılan bir kesim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 05, 2009, 18:56:15 »
türk dizilerinin bir çoğunun çivisi çıkmış durumda bir çoğu işi artık iyice ahlaksızlığa bağlamış durumda.yabancı dizilerin bir çoğu türk dizilerinin yüzde 98 'den kaliteli.bence önce kendimiz değiştirmeliyiz.tv başında oturma yaşı 40-45 çıkmalı bence 18-20 yaşındaki adamın tv başında ne işi var.bizler genelde yabancılar şöyle böyle yaptı deriz fakat yabancılardan kopya edilmiş yarışma programlarınıda ağzımız açık izleriz.önce aynaya sonra yabancılara yüzümüzü doğrultmalıyız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 05, 2009, 20:30:01 »
işsizlik diye bir şey de kesinlikle yok hakkı abi..o işsiz kısım ne iş aramayı biliyor, ne istediğini biliyor ne de nasıl kendini geliştirmesi gerektiğini biliyor.
Katılmıyorum.... ülkede kesinlikle işsizlik var. İnsanlar (genel olarak) iş aramasını biliyor, kimse burnunu çevirip bakmıyor.

herkes üniversiteden çıkın 5.000ytl maaş, şirket arabası vs vs şeklinde bir yönetici koltuğunda oturacağını düşünüyor..öyle düşünmesini istiyorlar çünkü, çıkınca işsiz kalmaları bundan..ben 20 yaşındayım (21 olmuşum vay be) kaç kez çalıştım çeşitli yerlerde, iş var..iş çok var..ama salak bir kesim var ki üniversite bitirdi diye yönetici koltuğuna oturacağını sanıyor...o koltuğa çıkmak için önünde basamak olduğunu bilmiyor, asansöre alışmış bir kesim..alıştırılan bir kesim..

Buna kesinlikle katılıyorum, işsizlik olmasını düşünmeme rağmen, insanlar iş beğenmediği için ortalıkta geziniyor. Ha şu var ama eğer senelerce oku yüksek lisans yap mühendis ol, sonra asgari ücrete çalış??? kolay bir karar değil, gerçi ben kabul etmiştim taa ki şimdiki işime girene kadar.
 Şunu da eklemek isterim, çalışmanın ayıbı kesinlikle yok, insan ne olursa olsun yeri geldiğinde pazarda domates patates bile satabilir. Eğer yapmam diyorsa zaten işsizliği kendi seçmiş demektir bence....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 05, 2009, 20:53:13 »
ben ajda pekkanı görüyorum bir tek...
ben de Süleyman Demirel i
94 corona 2.0 GLİ 3SFE