0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakkı abi bende bizi soyan yöneticileri görüyorum hala, bu Türkiye var oldukça değişmez diyorum buda gayet makul bi düşünce değilmi
Ben öncelikle 2167 yılında Türkiye adında bir ülkenin dünyada var olmasını temenni ederek sözlerime başlamak istiyorum Tamamen elektrik ile çalışan araçlar görüyorum. Elektrik enerjisinin kablolar yerine dalgalar ile iletildiğini görüyorum. Her insana doğarken bir mikroçip yerleştirildiğini, her türlü kimlik bilgilerinin bu çipin içinde olduğunu, insanların bu çipler sayesinde otorite tarafından rahatlıkla takip edilebildiğini, artan suç oranları karşısında devletlerin insan haklarına aykırı olsa bile çaresiz olarak böyle bir uygulamaya geçmek zorunda kaldıklarını görüyorum. İnsanların sinir hücrelerine entergre edilen özel cihazlar sayesinde sadece düşünmek suretiyle istedikleri kişiyle iletişim kurabildiklerini, internete bağlanabildiklerini, her türlü TV ve radyo yayınını izleyebildiklerini ve dinleyebildiklerini görüyorum. Bugün ütopik görünse bile 158 yıl sonrası için bence gayet makul hayaller, siz ne dersiniz
Çipe gerek yok. Cep telefonları zaten elimizle kaynaşıp onun bir parçası olur yakında. Böyle bir evrim geçirmemiz kuvvetle muhtemel.
Türkay, gerçekten çok olumlu yaklaşmışsın. Şu düşünceyi aynen bende paylaşıyorudum uzun zamandır; belli bir dönemin gençleri (1970-80 ler) şimdi bir çok yerde bazı konumdalar ve bence çok daha faydalı olmamışlar birikimleri ile. Çünkü birikimlerinde hep kaos, savaş, çıkarcılık vs. olmuş sanırım ki yine onu güdüyorlar gibime geliyor. (iyi, dürüst, adil azınlıkta vardır elbetkide) Umarım yeni nesiller bunlardan etkilenmez. Yalnız bir kaç dil bilmek (ailemde böyle çok insan vardır) vs. ile bu işler çözülmüyor, önemli olan adil, dürüst ve insancıl olmaktır bence. Yoksa bazı hinler o pırlanta insanları, gençleri pek yanşarında vs. de barındırmak istemiyorlar. Türkiye'de ki bence en önemli eksik bilinç ve adalettir. Bunlar gelirse herşey çok hızlı bir şekilde düzelebilir 1920 lerde olduğu gibi. Temel kaynaklarımız ve insanlarımız bunlar için uygun ve gördüğüm kadarı ile de isteklidir de. Ajda Pekkan ise bence gerçekten bir Pop Star. Müzikleri hala çok güzel ve kaliteli.
işsizlik diye bir şey de kesinlikle yok hakkı abi..o işsiz kısım ne iş aramayı biliyor, ne istediğini biliyor ne de nasıl kendini geliştirmesi gerektiğini biliyor.
herkes üniversiteden çıkın 5.000ytl maaş, şirket arabası vs vs şeklinde bir yönetici koltuğunda oturacağını düşünüyor..öyle düşünmesini istiyorlar çünkü, çıkınca işsiz kalmaları bundan..ben 20 yaşındayım (21 olmuşum vay be) kaç kez çalıştım çeşitli yerlerde, iş var..iş çok var..ama salak bir kesim var ki üniversite bitirdi diye yönetici koltuğuna oturacağını sanıyor...o koltuğa çıkmak için önünde basamak olduğunu bilmiyor, asansöre alışmış bir kesim..alıştırılan bir kesim..
ben ajda pekkanı görüyorum bir tek...