Gönderen Konu: Rüya bitti F1 takımımız artık yok  (Okunma sayısı 2075 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Rüya bitti F1 takımımız artık yok
« : Kasım 04, 2009, 11:02:36 »
Toyota F1'den ayrılıyor

Japon otomobil üreticisi Toyota'nın, dün yaptığı yönetim kurulu toplantısı sonrasında, Formula 1'den çekilme kararı aldığı bildirildi. Japon basınında yer alan haberlere göre Toyota, günün ilerleyen saatlerinde bu konuda resmi bir açıklama yapacak.

Açıklamanın, Japonya saati ile bugün öğleden sonra yapılması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, Toyota Motor Co. yetkilileri kararı açıklamak üzere bir basın toplantısı düzenlemeyi planlıyor.

Bir diğer Japon otomobil üreticisi Honda'nın geçtiğimiz yıl sonu F1 programına son verdiğini açıklamasından sonra, Toyota'nın geleceğine ilişkin de aylardır spekülasyonlar yapılıyordu. Diğer taraftan bir diğer Japon üretici Bridgestone da, kısa süre önce gelecek sezon sonunda F1'den çekileceğini duyurmuştu.

Merkezi Almanya'nın Köln şehrinde bulunan Toyota ekibi, 2002 yılında Formula 1'e katıldı. Japon ekibi Formula 1'de en büyük bütçeyle yarışan takımlardan biri olmasına rağmen, 139 grand prix'de podyumun tepesine çıkmakta başarılı olamadı.

Sezon boyunca devam eden Toyota'nın F1'den çekileceği söylentileri, şirket yetkilileri tarafından defalarca yalanlanmıştı. Takım ayrıca, 2012 sezonu sonuna kadar F1'de kalacağını taahhüt ettiği yeni Concorde Anlaşması'na da imza atmış, bu imza Toyota'nın F1'de devam edeceği kanısını güçlendirmişti.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi olma ünvanını elinde bulunduran Toyota Motor Co., son olarak 8 milyar dolarlık faaliyet zararı açıklamıştı.

TurkiyeF1.com

Toyota F1'den çekildiğini resmen açıkladı

Toyota Motor Co., düzenlediği bir basın toplantısıyla Formula 1'den ayrıldığını resmen açıkladı.

Japon otomobil üreticisi, dün yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından kısa süre önce düzenlediği basın toplantısıyla sürpriz kararını duyurdu. Açıklamada, kararın arkasındaki en büyük etkenin, mevcut ekonomik durum olduğu vurgulandı.

Şirketin, Mart ayında ilk kez zarar açıklamasının ardından Toyota'nın da Formula 1'deki geleceğine ilişkin şüpheler artmıştı. Honda ve BMW'nin de çekilme kararıyla bu yöndeki spekülasyonlar kuvvet kazanmıştı.

Bu arada Toyota, 2007 ve 2008 Japonya Grand Prix'lere ev sahipliği yapan Fuji pistinin kullanımına son verilmesi kararı da aldı.

Toyota, sezon içinde, 2012 yılına kadar F1'de kalacağının taahhütü olan yeni Concorde Anlaşması'na imza atmıştı. Takım patronu John Howett de, Toyota'nın gelecek yıl, bütçesinin azalabileceğini ancak gridde yer alacağını kesin ifadelerle dile getirmişti.

Takım ayrıca, gelecek yıl güçlü bir sürücü kadrosu oluşturmak için Kimi Raikkonen ve Robert Kubica gibi yıldız isimler dahil, birçok pilotla görüşüyordu.

2002'de Formula 1'e giren Toyota, devasa bütçesi ve kaynaklarına rağmen hiç yarış kazanamadı. Takım, 139 grand prix'lik kariyerinde sadece 3 kez pole pozisyonu kazanmış, 13 kez podyum finiş yapmıştı. En büyük başarısı ise 2005'te markalar klasmanındaki dördüncülük oldu.

TurkiyeF1.com         

Toyota Club Türkiye

Rüya bitti F1 takımımız artık yok
« : Kasım 04, 2009, 11:02:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Rüya bitti F1 takımımız artık yok
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2009, 11:24:36 »
Üzücü bir haber ama şaşırdım diyemem :(
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2009, 11:27:42 »
Açıklanan zarar çekilme sebebini alenen gösteriyor zaten.Neyse oraya harcanan parayı ar-ge ye harcarlar artık :D
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2009, 11:31:02 »
Üzücü bir haber ancak bence en doğrusuda bu olmuş, F1 harcanan okadar parayla yeni çıkarılacak araçları için daha fazla yatırım arge vb çalışmalar yapılabilir, belkide spor otomobillerine daha fazla ağırlık verebilir bu sayede, F1 varken spor otomobillerini tamamen unutmuştu toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 04, 2009, 11:36:14 »
şu kriz senesinde otomativ sektöründe zarar etmeyen firma mı var?
Toyota satış hacminde karlılıkta yıllardır dünyada 1 numara olduğunu söylemiyor mu en azından son 1 2 sene
gridde kalan takımların ana firmaları incelendiğinde hangisi deli para kazanıyor ?
yani diyeceğim odur ki böyle bir hareket bu firmaya yakışmadı sinek vızıltısı sayılması lazım nerdeyse
F1 dünyada var olmak bu saatten sonra auris'le wrc'ye dönmezlerse yazıklar olsun senelerdir yaptığım reklama, aldığım malzemelere

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2009, 13:55:11 »
Toyota taraftarlarından özür diledi

Toyota, Formula 1'de hedefledikleri başarıyı yakalayamadıklarını belirterek, F1'den çekilme kararından dolayı tüm taraftarlarından özür diledi.
Foto Galeri:
2002'de griddeki yerini alan Japonya'nın dünya devi otomobil üreticisi, çok büyük kaynak ve bütçelerle rakiplerini korkutmasına karşın, kısa tarihinde hiç yarış kazanamadı.

Şirket Başkanı Akio Toyoda, Tokyo'da düzenlediği basın toplantısında, şirketin üzerindeki ekonomik baskının, çekilme kararı vermelerine yolaçtığını belirterek, hedeflerine ulaşamadan böyle bir karar vermenin kendileri için de hayal kırıcı olduğunu ifade etti.

Toyoda, "Zor bir karar oldu ancak önünde sonunda alınacak bir karardı. Ekonomik atmosferin kötülüştiği geçtiğimiz yıldan bu yana, F1'de devam edip etmeme arasında kararsız kaldık. Şu an ise tümüyle Formula 1'den çekiliyoruz" dedi.

Toyoda ayrıca, "Toyota taraftarlarından, hedeflediğimiz başarıları elde edemediğimiz için en samimi şekilde özür diliyorum" diye konuştu.

TurkiyeF1.com

F1 de ilk kez Toyota ların bu kadar hızlı olduğunu gördüm.Genelde podyumu zorlayan pilotların arkasında hep Toyota sürücüleri olmuştu... ama yazık tam istikrar yakalamışken ve Kobajashi gibi bir pilotla yarış kazanabilirlerdi...Galiba yeni araca finasman yok...

tezcan özatak |04.Kasım.2009, Çarşamba 13:12:55

2
madem çekilecektiniz neden kimi ye teklifte bulundunuz. hadi kabul etseydi o zaman ne olacaktı

kılıc | 04.Kasım.2009, Çarşamba 13:07:53

3
neden çekildin TOYOTA sen yoksan benim için formula1 yokkkkkkk

timo | 04.Kasım.2009, Çarşamba 12:49:22

4
Madem çekilecektiniz niye Concorde anlaşmasını imzaladınız??!! Şok oldum. Toyota Bay Vasselon'unda dediği gibi en hızlı sezonunu geçirip ilk kez gelecek için umut vermişken...
:'( :'( :'(

!!Jarno TRULLI!!TOYOTAAaaAAAa | 04.Kasım.2009, Çarşamba 12:32:32

5
Hani bu adamlar dünyanın en büyük otomotiv şirketiydi? Bir gerçek var başarının olmadığı yerde ne olursan ol dayanamıyorsun.. Geçmiş olsun, renk kattıkları için teşekkürler. Bernie asıl Renault,Mercedes veya Ferrari'den biri çekilirse ne yapacağını düşünsün?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 04, 2009, 17:27:33 »
  Bence F1 sayesinde daha fazla ar-ge sağlanabilirdi. Ama o bütçelerde alınan sonuçların tatmin etmemesi normal ve üzücü. Demek herşey sadece bütçe ile olmuyor, takımda birlikte şart.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 04, 2009, 18:59:06 »
:(
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 04, 2009, 19:30:16 »
Ben zaten Toyota'yı hiç tutmamıştım... :) :) O iki kırmızı araba da olmasa hiç bakmam F1'e herhalde... Bir de Schumacher bıraktan sonra pistlerin tadı kalmadı bence...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 04, 2009, 19:43:20 »
Bir de Schumacher bıraktan sonra pistlerin tadı kalmadı bence...

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 04, 2009, 22:52:28 »
abilerimsiniz büyüğümsünüz ama sormadan edemeyeceğim
schumacher zamanı da F1 tarihindeki dönemlerden biriydi ve artık bitti
merak ettiğim düzenli F1 sezonu takip ettiniz mi?
şu anda pistlerde hangi gençler parıldamakta hangi schumacher'ler oluşmakta farkında mısınız?
mesela bu yıl sebastian vettel diye bir adamın red bull gibi bir araçla dünya şampiyonluğu kovaladığı bir yıl oldu.
Ferrari yıllar sonra markalar'da ilk 3'e giremedi.
geçen yıl Honda çekildiğinde yarışacak koltuğu olmayan bir jenson button küllerinden doğarak şampiyon oldu
Brawn GP diye bir takım kurulduğu sene şampiyon olarak tarihe geçti
Flavio Briatore diye F1'de kemikleşmiş biri rezil rüsvan oldu camiayı ebediyen terketti. vs vs vs buna benzer yeni gelişmeler de var bulunur
biz bu arenada var olsak da olmasak da F1 1950'den beri var ve varlığını sürdürecek ve otomobil sektörü için bundan daha kıymetli bir şampiyona yok

deseniz ki WRC'nin tadı kalmadı malesf doğru nerde TOYOTA, MİTSUBİSHİ,FORD, LANCİA, PEUGEOT gibi 5 çok büyük ve yanlarındaki takımlarla olan sezonlar nerde carlos sainz'lar nerde didier auriol'ler colin Mcrea, richard burns, tommi makinnen, juha kankunen nerde loeb hirvonen nerde ford citroen neyse doluyum bu konuda susmalı artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 04, 2009, 23:24:53 »
Schumacher hayranı olduğum bir pilottu, sadece sürüş tekniğiyle değil beyefendiliği ile de. Bu nedenle onun benim gözümde özel bir yeri vardı. Babası vefat ettiğinde dahi kardeşiyle beraber derece alabilecek kadar disiplinli çalışan birisiydi. Ben hala takip ediyorum; evet, haklısın, bir çok yeni yıldızlar var ama benim gözümde onun yerini dolduramazlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi