Gönderen Konu: GM, Opel'i Satmaktan Vazgecti  (Okunma sayısı 1730 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
GM, Opel'i Satmaktan Vazgecti
« : Kasım 04, 2009, 01:47:27 »
Simdi okudugum bir habere gore GM, Opel'i satmaktan vazgecmis.

http://news.yahoo.com/s/nm/20091103/bs_nm/us_opel_gm
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

GM, Opel'i Satmaktan Vazgecti
« : Kasım 04, 2009, 01:47:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: GM, Opel'i Satmaktan Vazgecti
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2009, 01:54:54 »
yaşasııınnn :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2009, 09:43:50 »
Baktı gördüler tabi en karlı şirketleri, niye satsınlar? :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2009, 12:05:03 »
Piyasalarda biraz kıpırdanma gördükleri için böyle bir karar aldılar galiba. Fakat ekonomistler bu kararı pek mantıklı bulmuyorlar. Hatta GM'un en kötü kararı şeklinde niteleyenler var. Alman Hükümeti ise burnundan soluyor. Hükümet, Opel'e sağladığı 1,5 milyar EUR tutarındaki kredinin de ödenmesi isteyecek sanırım. Almanlar'ın tepkisine bir örnek:

"Almanya'nın Kuzey Rehn-Westphalia eyaleti devlet bakanı Juergen Ruettgers, General Motors'un Opel birimini satma kararından vazgeçmesinin 'kabul edilemez' olduğunu ve 'kapitalizmin çirkin yüzünü' gösterdiğini söyledi. Ruettgers, "General Motors yönetimi onlarca söz ve aylar süren
müzakerelerin ardndan işçileri yağmurda bıraktı. Bu tutum turbo kapitalizmin çirkin yüzünü gösteriyor. Bu durum kabul edilemez. Bochum tesisi için mcadele etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu."

Kaynak: Foreks ve Bloomberg
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 04, 2009, 21:41:14 »
Alper, haklisin.En azindan Avrupa'da Opel'in imaji GM'in ABD'deki urun imajindan cok daha yuksek.
Hakki, isin komik bir yani da GM'in artik ABD hukumetinin mali olmasi.Simdi Almanya, ozel bir sirketle basbasa degil, GM direkt ABD hukumeti tarafindan idare ediliyor simdi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2009, 22:43:18 »
En doğrusunu yapmışlar... Böyle bir araba hiç satılmamalı :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 04, 2009, 23:57:59 »
Sadece espriydi.. :)
Haberi yanlış anlama esprisi..

astra güzel araba.. ben de katılıyorum
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 05, 2009, 00:42:55 »
:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2009, 08:02:35 »
  Bizde almaktan vazgeçtik zaten. :)
 Bence de iyi ve mantıklı bir karar olmuş. İleride Ople/Vauxhall GM 'yi satmasında. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2009, 15:37:11 »
Buyrun size Foreks kaynaklı dumanı üstünde 2 haber:

ALMANYA'DA GM'NİN OPEL'İ SATMAKTAN VAZGEÇMESİ PROTESTO EDİLİYOR                                                                                                  

ABD'li otomobil üreticisi General Motors'un (GM), Avrupa biriminin Opel'i satmaktan vazgeçmesi nedeniyle Almanya'da bugün protestolar başladı. Rüsselsheim kentindeki Opel fabrikasının önünde toplanan yaklaşık 10 bin işçi, GM'nin kararını değiştirmesini, taşıdıkları pankartlarla protesto ettiler. İşçiler GM'in bu kararı nedeniyle, Almanya'daki fabrikaların kapatılacağı ve işten çıkartılacakları endişesi taşıyorlar. Hessen Eyaleti Başbakanı Roland Koch, burada yaptığı konuşmada, Rüsselsheim'deki fabrikanın Opel'in kalbi olduğunu belirterek, ''Opel iyidir ve iyi kalacak. Opel'in Almanya'da ve Avrupa'da bir geleceği olmasını istiyoruz'' dedi. Koch, bu konuda gelecek haftalarda çok çetin görüşmelerin olacağını da kaydetti. Opel'in Almanya'daki diğer fabrikalarında da bugün protesto eylemleri yapılacağı kaydedildi. Almanya'daki Opel şirketinde yaklaşık 25 bin kişi çalışıyor.

GM TÜRKİYE GM KEKLİK, "YENİDEN YAPILANDIRMA PLANINA GÖRE, 3 MİLYAR AVRO GEREKMEKTEDİR"                                                                          

GM Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, Opel'in yeniden yapılandırma planına göre 3 milyar avro gerektiğini belirterek, ''Bu rakam da dışarıdan teklif verenlerin istemiş oldukları tüm diğer rakamlardan daha düşüktür'' dedi. Keklik, GM'nin Opel'i satmaktan vazgeçmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Opel'in elden çıkarılması gereksiniminin, GM'nin bu yılın başında içinde olduğu farklı ekonomik durumun sonucu olduğunu dile getirerek, ''Avrupa'daki genel iş iklimi ile ilgili beklentilerde olduğu gibi, bu durum da çok büyük ölçüde değişti. Ayrıca, Magna/Sberbank anlaşması uzun vadeli bir ilişki için önemli oranda karmaşıklık getiriyordu ve belirsizliği artırıyordu. GM şu anda işi yeniden yapılandırmak için gerekli dengeye sahiptir ve buna odaklanmıştır bu durum yakın zamana kadar tam olarak belirli değildi'' ifadesini kullandı.

Almanya'dan alınan borçlara değinen Keklik, GM'nin istenirse mevcut köprü kredisini ödeyeceğini dile getirdi.   Magna ile anlaşmayı tamamlamaya odaklanmış durumdayken, GM'nin bir süredir Opel'in elde tutulması ve yeniden yapılandırılmasının neleri gerektireceğini bildiğini anlatan Keklik, ''Bu konudaki tek soru, şirketin bu sorunu hem finansal anlamda hem de iş alanımızda baskı yaratan diğer sorunlar anlamında çözebilecek konumda olup olmadığıydı. Bu sorunun yanıtı bulundu'' dedi. Yeniden yapılandırmanın nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin de Keklik, şunları kaydetti:
''GM'nin geçen yılın sonunda geliştirdiği uygulanabilirlik planı, karlı bir işletmeye ulaşma amacımızda temel yol olmayı sürdürmektedir. Bu plana göre yapısal maliyetlerde yüzde 30 azalma sağlanması gerekiyordu, bu da teklif verenlerin tekliflerini geliştirmelerinde onlara kılavuzluk sağlamıştı. GM mevcut durumu değerlendirecektir ve uygulanabilirlik hedefine ulaşmak için hedefler önerecektir. Planların, daha önce tartışılan genel çerçeveden çok büyük oranda farklı olması beklenmemektedir. Yeniden yapılandırma planına göre, 3 milyar avro gerekmektedir, bu rakam da dışarıdan teklif verenlerin istemiş oldukları tüm diğer rakamlardan daha düşüktür. Düşük maliyet, tamamen yeni bir işletmeye sermaye sağlamak yerine, GM'nin mevcut sistemi içinde yeniden yapılandırmayı gerçekleştirebilecek olmasından kaynaklanmaktadır.''
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 06, 2009, 00:19:28 »
bu GM opel meselesi de yılan hikayesine döndü yani  :ıslık: :huh:
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 06, 2009, 00:25:07 »
bu GM opel meselesi de yılan hikayesine döndü yani  :ıslık: :huh:

+1 haklıısn valla abi ya, gm yide opelide lada alsın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 06, 2009, 02:16:26 »
:D Ondan sonra da model isimlerini degistirsin, Vaz, Gaz, olga, volga, ij, mij koysun isimlerini :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 06, 2009, 17:58:01 »
:D Ondan sonra da model isimlerini degistirsin, Vaz, Gaz, olga, volga, ij, mij koysun isimlerini :D
işte bu güzel olurdu :) astra coupe'ye olga, cabrioya tatiana gibi bir şey demek süper olurdu :) ben hemen bir cabrio alırdım tatiş derdim :) :) isim önemli :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 06, 2009, 19:31:59 »
 :rofl:
işte bu güzel olurdu :) astra coupe'ye olga, cabrioya tatiana gibi bir şey demek süper olurdu :) ben hemen bir cabrio alırdım tatiş derdim :) :) isim önemli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 07, 2009, 02:29:12 »
Ben zaten öyle diyorum. :)
Sen esas Honda'lara neler dediğimi duysan..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 07, 2009, 16:35:51 »
duyalım bakalım neler diyormuşsun, cevapları bende hazır