0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
emrah emeğin için teşekkürler fakat bu ses değil benimki kontağı çevirip ateşleme yaptıktan sonra iki üç saniye cıızzzzzzzzz yapıp hemen kesiyor[/quote]Selamlar;Benim önceki arabam Ford'da da belirttiğiniz gibi bir ses oluyordu marşa basınca araç çalıştıktan sonra ses kesiliyordu. Marş motoru yada şarj dinamosu dediler ancak yaklaşık 3 sene kadar kullandım hiç sorun yaratmadı. Sonra da sattım zaten
Selamlar;Benim önceki arabam Ford'da da belirttiğiniz gibi bir ses oluyordu marşa basınca araç çalıştıktan sonra ses kesiliyordu. Marş motoru yada şarj dinamosu dediler ancak yaklaşık 3 sene kadar kullandım hiç sorun yaratmadı. Sonra da sattım zaten [/quote]aslında benim tahminimde aynı fakat tamircim ordan gelmez diyor devamlı yapsa diyeceğim ki ses bu fakat devamlı yapmıyor
Bildiğim kadarıyla Kontağa basıldığında bendix dişlisini marş otomatiği ileri itiyor dişli volene yapışıyor ve elektirik (akü) yardımıyla krangı çeviriyor krank dönerken pistonlar hareket ediyor ve bujilerde bu arada ateşleme yapıyor araba marrşı aldığında(çalıştığında) bendix dişlisini marş otomatiğinin hemen geri çekmesi gerekli çekmediğinde saniyelik gecikme Araba çalışma konumuna geçtıği için volen dişlisi hızla dönmeye başlıyor bendix dişliside geri çekilmesi geciktiği için volenin yüzünden boşta dönüyor bendix küçük bir dişli olduğu için kısa süre vizilti sesi çıkarıp dönüp duruyor bence marş otomatiğin bazen takılıyor geriye gecikmeli olarak çekiyor bendix i diye düşünüyorum.[/quote]araç genelde her zaman yapmıyor ama uzun süre çalışmadığında ve hava soğuk ken yapıyor elektirikçiyle konuştum marşın içinde bir dişli var diyor osıyrılmıştır diyor devamlı yaptığı zaman marşı söktürüp baktıracağım teşekkürler