Gönderen Konu: Hangi Araca Hangi Motor Yağı  (Okunma sayısı 9201 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Hangi Araca Hangi Motor Yağı
« : Kasım 03, 2009, 20:55:38 »
Arkadaşlar 2004 corollla terra var LPG+benzinli castrol magnetik 10-40 kullanıyordum Fakat Castrollun sitesinde araca uygun olarak VİSCO 5000 FE 5W-30 u öneriyor.Mobil1 inde bu şekilde internet sitesinden aracımıza uygun yağı gösteren uygulaması var mı?

Toyota Club Türkiye

Hangi Araca Hangi Motor Yağı
« : Kasım 03, 2009, 20:55:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Hangi Araca Hangi Motor Yağı
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2009, 23:21:22 »
Castrol'un sitesini de verelim böylece arkadaşlar direkt olarak bağlanıp işlerini görsün.

http://lubeselector.castrol.com.tr/

Bana MAGNATEC A1 5W-30'u tavsiye etti. Ayrıca aşağıdaki önemli not da oradan alıntıdır.Bilginize...

Dikkat: Castrol Magnatec 5W-30 A1 ile birlikte herhangi bir katkı malzemesi kullanılmaması önemle önerilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 05, 2009, 00:12:31 »
Castrol fazla zorlayıcı.. Mobil pekçok seçenek sunuyor.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2009, 00:41:26 »
Takim tutar gibi yag seciyoruz artik.Simdi Castrol var bizim arabada, Castrol'cuyuz simdi. :D Onceden Mobil 1 vardi, o zaman da koyu Mobil'ciydik. BITOG forumunda ABD'de satilan Mobil 1 5W-30 tam sentetik degildir deyiverdim, bir iki kisinin gazabina ugradim. Gerci elimde 5- Litre Mobil 1 5W-30 var hala...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 05, 2009, 09:39:32 »
Kalitelerini bilmem de.. Tablo veya böyle web sitesi gibi şeyler yaptıklarında castrol eski model arabalar için direkt yarı sentetik yağ öneriyor. Başka bişey önermiyor. Mobil ise genellikle birkaç seçenek sunup tam sentetiğin daha iyi koruma sağlayacağının altını çiziyor.
Ben yarı sentetik önerisinin, yağın koruma altına aldığı arabanın tahmini değeri ile yağın fiyatı arasındaki fizibilite hesabına dayandığını düşünüyorum. Ayrıca kullanılmış araba fiyatlarının Amerika ve Türkiye arasında farklılık göstermesi nedeniyle bu hesabın tamamen yanlış yapıldığını düşünüyorum. Mobil'in yaklaşımı bu düşüncemi destekliyor.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac