Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 08, 2025, 11:33:57
Lütfen yeni üyeler
Tanışma
bölümünde kendilerini tanıtsınlar.
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Yaris
»
Konu:
2000 model yaris katalizör iptali yardım
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: 2000 model yaris katalizör iptali yardım (Okunma sayısı 3548 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Yaris
Kan Grubu: 0+
1 kere teşekkür edildi
«
:
Kasım 03, 2009, 02:06:48 »
öncelikle herkese merhaba.2000 model yaris kullanıcısıyım.aracım lpg li.bir arkadaşım benimle aynı kasa hatta renkleri bile aynı yarisinin katalizörünü iptal ettirmiş ve aracında hiç bi sorun yasamamıs banada tavsiye etti.forumlardan araştırınca bazı araçlarda problem olmuş acaba benim aracımdada problem olabilir mi?Eger problem olursa tekrar eski haline döndürebilir miyim aracı?sşimdiden teşekkür ederim
Toyota Club Türkiye
«
:
Kasım 03, 2009, 02:06:48 »
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Başka Toyota Modeli
Kan Grubu: B-
10 kere teşekkür edildi
Ynt: 2000 model yaris katalizör iptali yardım
«
Yanıtla #1 :
Kasım 03, 2009, 05:35:05 »
katalitik konvektörünüzde herhangi bir problem yok ise iptal ettirmemenizi tavsiye ederim.
bazı araçlarda oksijen sensörü hata verebiliyor.
katalitik konvektör iptal ettirmenin halk arasında bilinen 2 dezavantajı ve 1 avantajı vardır.
1) aracınız daha fazla benzin tüketir.
2) motorun geri basıncı düştüğü için alt devirler eskisi gibi iyi olmaz.
lakin;
motorun geri basıncı olmadığı için üst devirler canlanır.
dolayısıyla; sensör probleminiz yok ise ve fazladan yakacağınız yakıt umurunuzda değil ise; katalitik konvektör iptal kiti mevcuttur. (susturucu değil!) bu iptal kiti susturucuya benzer, özel bir yapısı vardır. alt devirlerde yaptığı geri basıncı üst devirlerde yapmamakta ve motoru ferahlatmaktadır.
ayrıca iptal ettirip kit taktırmadığınız zaman egzos biraz daha fazla gürültülü olacaktır. hem bu sebepten hemde kit niyetine kimi egzoscular orta susturucu benzeri bişey takmaktalar ve bu hem yakıtı hem performansı kötü olarak etkilemekte.
yalnız; herhangi bir sorun yok ise, iptal ettirmemenizi kesinlikle tavsiye ederim.
birde sanırım artık katalitik konvektörü iptal edilmiş araçlar muayeneden geçerken sorun yaşıyor.
Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızın okumasını tavsiye ederim
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #2 :
Kasım 03, 2009, 09:49:02 »
katalitik konvektör ne işe yarar?
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kan Grubu: A+
«
Yanıtla #3 :
Kasım 03, 2009, 10:58:27 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Kasım 03, 2009, 09:49:02
katalitik konvektör ne işe yarar?
Hocam katalizör egzoz dumanını süzerek doğaya çıkan zararlı maddeleri tutan bir parça. işi gereği zaman içinde tıkanma yapması sözkonusu.
Kaya Hocamın yorumlarına katılıyorum. Halen LPG'li bir araç kullanan ve zamanında çevrenin gazına gelip katalizörünü iptal ettiren biri olarak ben katalizör iptalini tavsiye etmiyorum. İlla iptal ettirecekseniz de katalizörü kırdırmak/içini boşaltmak gibi işlemlerden ziyade komple sökün ve yerine düz boru koyun, sökülen katalizörü de mutlaka bagajınıza atın ki
"yok, ben beğenmedim bunu, eski haline döneyim" dediğinizde kullanabileceğiniz bir katalizörünüz olsun.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #4 :
Kasım 03, 2009, 11:17:18 »
biz büyüdük ve kirlendi dünya:(((
gelecekte çocuklarımıza temiz bir dünya bırakamayacağız.
dünyadaki araç sayısına bakarsanız bana hak vereceksiniz.
bir yandan havayı kirletmeyelim diyoruz, bir taraftanda amaaan ne olacak diyebiliyoruz.
kanserler artacak arkadaşlar.
kat iptali yerine yakıtı daha iyi yakan bir yöntemle güç artışı yaptırmayı denemeliyiz.
2-3 beygir için deymez zaten
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Kasım 03, 2009, 16:20:33 »
herkese çok teşekkur ederim.ben vaz geçtim arkadasın dediğine göre arabası çekişte çok fark etmiş ama insanların hakkını gasb etmeye hakkım yok tabiki yeni nesil için daha güzel bi dünya bırakmak gerekir ama katalizör iptalinin çevreye zarar verdiğini bilmiyordum çünki arkadaşım muaneden bu şekilde geçti dediği zaman bende zararlı değil ki tuv buna bi şey dememiş dedim.çok teşekkür ederim.
bi sorum daha olacak peki katalizörü temizlettirme imkanımız var mı ve masraflı bi iş mi?
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
Kan Grubu: A-
Model Yılı: -
482 kere teşekkür etti
760 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Kasım 03, 2009, 16:29:26 »
Ufuk avatarıma bakarsan benim aracımda baya görsel olarak oynanmış bi araç ancak performansa yönelik sadece ( Cold Air Intake ) souk hava sistemi denilen kitlerden taktım okadar, katalizör iptali çevreye çok zararlı olduğu için hiçbizaman yaptırmayı düşünmedim bende.
Temizliği konusunda bi bilgim yok ancak yenisi 1500TL civarlarında
Corolla E12 MK9 Facelift 3ZZ-FE :
http://www.cardomain.com/ride/2922589/2005-toyota-corolla/
Yaris XP13 D4D MMT :
http://www.cardomain.com/ride/4008460/2012-toyota-yaris/
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Kasım 03, 2009, 16:34:50 »
aracım lpg li olduğu için kimse önermedi filtre kitlerini. bosch un orjinal kutunun içine konunlan parçadan satılıyo performans amaçlı birde performans bujisi var 10.000 bakımında alacagım onaları o kadar.evet vaz geçtim bende iptal ettirmekten ve yeniside cok pahalı imiş böyle iyi benim araç
(Gizli Üye)
Ziyaretçi
«
Yanıtla #8 :
Kasım 05, 2009, 01:57:19 »
ya arkadaşlar ben mi yanlış biliyorum..yanlış biliyosam düzeltin.. katalitik konventör sadece kurşunsuz benzin kullanan araçlarda bulunmaz mı??.
hatta benim bildiğim bu araca normal benzin koyarsan katalitik konventör tıkanır.. sebebi de kurşunlu benzinin yandıktan sonra krum yapmasıdır. katalitik konventör temelde üstünde bi sürü delikler olan bi taştır. ve egsozdan çıkan gaz bileşiminin içindeki zararlı gazlardan bi çoğunu tutar dışarı sadece CO2 ve su buhari bırakır egsoz gazı olarak..
şimdi senin araç LPG'li ise, LPG çok krum yapan bi yakıttır. katalitik konventörünü tıkar diye düşünüyorum.
ben bundan önceki aracımda katalitik konventörü iptal ettirmiştim. Çünkü içindeki taş kırılmıştı ve inanılmaz para istemişlerdi.
katalitik konvntör yerine de hazır,dış boyutları aynı ama içi boş bi hazneden ibaret bi parça taktılar. biraz sesi artmıştı hatta çok da hoş bi ses çıkıyodu ve çekişi hiç düşmemişti. bildiğim kadarıyla da katalitik konventör temizlenmiyo..
karar senin tabi ama tıkanırsa daha çok sıkıntı yaşıyabilirsin..
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Kasım 05, 2009, 22:50:37 »
teşekkur ederim ama tıkandıgı yere kadar gitmek istiyorum ama tıkalı olup olmadığını nasıl anlarız
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Yaris
»
Konu: