Gönderen Konu: Camın buğulanmasını nasıl engellersiniz?  (Okunma sayısı 4970 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Camın buğulanmasını nasıl engellersiniz?
« Yanıtla #20 : Kasım 03, 2009, 23:33:40 »
Ağzına sağlık teşekkürler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 03, 2009, 23:33:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 04, 2009, 00:00:04 »
Böyle durumlarda bizim AE101 lerde kaloriferin üfleme şeklini hangi konuma getirmek gerekiyo yav arkadaşlar?
AE101 veya bir başkası, farketmez. hangi araç olursa olsun buğulanmanın dağılması için "araç dışından içeriye" konumuna gelmesi lazım. araç içi sirkülasyon, buğulanmayı daha da artırır.
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 04, 2009, 00:01:44 »
Böyle durumlarda bizim AE101 lerde kaloriferin üfleme şeklini hangi konuma getirmek gerekiyo yav arkadaşlar?
eğer gelen havayı nereye vereceğimizi soruyorsan tabiki cama
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 04, 2009, 16:38:46 »
Evet hani orda birkaç farklı konum var. O açıdan sormuştum.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 04, 2009, 17:33:32 »
erhanım ön cama ver, iç sirkülaston değil de dış sirkülasyon yap, 2 kademe aç, arabaya biner binmez, hiç olmasın buğu..buğu olunca onu gidermek hiç buğu olmamasını sağlamaktan daha zor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 06, 2009, 16:33:52 »
Eyvallah Türkay.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TO-YO-TA
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '94
« Yanıtla #26 : Kasım 07, 2009, 10:30:48 »
şimdi sıvı el sabununu deneyeceğim ve olursa çok dua edeceğim.paylaşım için sağolun hem mevsim kış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #27 : Kasım 07, 2009, 10:53:38 »
Sıvı el sabunu içindeki gliserin nedeniyle buğu oluşturmaz. Ancak içeride oluşan nem camınızda su olarak birikir ve camdaki su birikimi artınca doğal olarak akmaya başlar.

En doğrusu, klima yoksa; yukarıda arkadaşların belirttiği gibi, araca dışardan hava girmesi konumu ve aracı çalıştırır çalıştırmaz fanın 2.kademede çalıştırılması. Bu şekilde kullanırsanız hiç buğu probleminiz olmaz.

Şu an kullandığım araç olan primerada ön cam buğu çözme tuşuna bastığımda; fan en üst devirde çalışıyor, klima otomatik devreye giriyor ve dışardan hava almak yerine iç havayı sirküle ediyor. (Klimanın havayı kurutma özelliği olduğu için içerideki havayı çeviriyor.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 09, 2009, 14:05:35 »
en dogrusu yukarıda arkadaşın yazdığı klimayı açmaktır sıcak konumda birkaç saniye çalıştır bir şey kalmaz arada sırada yaparsan camında buğu oluşmaz bugu önleycilere gelince:
geçenlerde 1 tl satılan bugu önleyici bez aldım tamam bugu yapmadı ama cam ıslak ıslak oldu diğer bugu önleyicelerde aynıdır mantıken gece araba kullanırken karşıdan gelen aracın farlarının ışıkları camda kırıldı ve önümü görmekte zorlandım sabun kesinlikle kullanmayın ben işyerinde kullanıyordum camlar sanki aglar gibi ıslak oluyordu
sonax kaliteli olabilir denemek lazım
Ama kök nedenden olaya yaklaşırsanız olayı çözümü daha net bulursunuz
buradaki bugu sebebi ısı farkından dolayı oluşan nem yani araç içi ısısı ile dışı ısısısnın bir olmamasından dolayı en çok ön cam maruz kaldığında  bugu oluşuyor
ya araç ısısını oynayacaz yada dışarı ısısı ile
yolda giderken arka camları 1-2 parmak açabilirz
yan camlara rüzgarlık takarız ses olmasın diye onları açarız ben yaptım iyi oluyor
içerdeki dışarıya almak içi klimayı açarız (klima belli oranda içerrden hava alır)
yada ön camı ısıtarak bu ısıtma modunu yukarıya alarak orada oluşan ıslaklıgı ısıtarak kuruturuz
uçuk bir fikir ama silikajeler var nem alıcılar bunların büyükleri var arabada ondan bulunduruz ama omnuda aradfa fırında kurutmak gerekir nemi gitsin diye
Bunlardan yola çıkarak bugu önleyicileri ben begenmedim tama bugu olmuyor ama ön cam içerden ıslak oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 11, 2009, 22:40:04 »
on cam için klimayı kullanıorum ara ara acıorum yan camlar içinde sabunlu bezle silmekten baska bişi denemdim bilmemde işimi görüyor. :D
JA 8668