Gönderen Konu: İlk çalıştırmada motordan gelen lastik sürtme sesi  (Okunma sayısı 2106 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
Arkadaşlar 99 model corollamı bir ay önce triger kayışını değiştirmiştim. Kayış değiştirdikten sonra çok fazla tekrar etmese de ilk çalıştırma ya da durup kaldırma sırasında motorda lastik sürtme sesine benzeyen bir ses geliyor. acaba nedeni ne olabilir?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: İlk çalıştırmada motordan gelen lastik sürtme sesi
« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2009, 17:41:17 »
yetkili servistemi değişti? yetkilide değişmediyse set olarakmı değiştirildi? muhtemel olarak trigerin gerginlik balans vs. ayarını tam yapamamışlardır. Değiştirdiğiniz yere tekrar kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 02, 2009, 17:44:32 »
Serviste değişmedi. Erzincan da servisi olmadığından tanıdık bir ustaya değiştirdim. Kayış değiştirdiğinde de yapmıştı.Orda bir şeyler yapıp düzeltti. ama dün bir kaç kere daha yaptı araç. daha sonra kesildi. bugün yapmadı mesela..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Kasım 02, 2009, 17:46:09 »
Set olarak değiştirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 02, 2009, 19:11:40 »
Ersin, ben de gecen ay triger kayisini degistirttim.Ilk hafta bir iki defa lastik sesine benzer bir ses duydum, sola donerken ve hizlanirken. Tekerleklerden geliyor diye dusundum.Simdi actigin konuyu okuyunca bende de bir suphe basladi. Gerci o sesi sukur bir daha duymadim, yakit sarfiyatinda da bir degisiklik yok ama... Insallah sorunun masrafsiz cozulur.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Kasım 02, 2009, 19:24:37 »
Ersin Bey;
V kayışı gevşek. Aynı ustaya git düzeltsin. Ben de triger kayışını ve V kayışını değiştirtmiştim. Kısa bir süre sonra, özellikle günün ilk çalıştırmalarında ses yapıyordu, değişimi yapan yere gidince V kayışını birz sıkıştırdılar, 4-5 aydır sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 02, 2009, 19:38:26 »
Dolgun yanaklı (uygun olmayan) bir kayış takılmış olabilir. Kayış çarktan ayrılıyorken bu sese sebep olabilir. Gergi kasnağı tam olarak ayarlanmamış olabilir. Ya da sadece rutubetlenip, üzerindeki rutubet kuruyana kadar bu sese sebep oluyordur. bu durumda da kapaklar kontrol edilebilir
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem