Gönderen Konu: Yağmurlu Havalarda Araç Sürüşü  (Okunma sayısı 3611 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Yağmurlu Havalarda Araç Sürüşü
« Yanıtla #20 : Kasım 04, 2009, 00:30:55 »
yere uygulanan basınç tutunmayı artırmazmı?
sizce karda ralli yapan araçların lastikleri, neden motorsiklet lastiği gibi incedir?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 04, 2009, 00:30:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 04, 2009, 08:00:52 »
  Mete'ye bu konuda katılıyorum. Tabi sadece lastik taban genişliği olarak ele almamak lazım, lastiğin taban şeklide ıslak zeminde tutunmada kesinlikle etkilidir.
 Cm2. ye uygulanan basınç aynı desenli lastiklerden daha ince tabanlı olanda daha fazla olacaktır. Bu da suyu daha iyi yarmasını ve yüzmenin, kızaklamanın nispeten daha yüksek hızda başlamasına yol açacaktır. Eğer lastik geniş tabanlı ve taban şeklide ıslak zemine uygun değilse zaten lastik ile zemin arasında var olan su lastiği yerden yükseltecek (lastik suyu yaramayacak) ve zemin ile lastik arasında da sürtünme var olamayacaktır. Tahmin edilenin aksine belli bir hız için ıslak zeminde ve aynı taban desenli lastiklerden ince tabanlı olan (araçda ağırlık, cins vs. yönünden aynı olacaktır) zemin ile daha fazla sürtünme yaratacaktır. Çünkü zemine temas eden alanı daha fazla olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Kasım 04, 2009, 08:36:22 »
kafama takılan bir olay;
görev icabı çok fazla trafik kazası görmekteyim.
yağmur yağdığı zaman en çok kayma, yol tutuşu çok iyi olduğu söylenen focuslarda olduğunu görüyorum. bu tesadüfte olabilir .
sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 04, 2009, 09:09:01 »
mete bey bence focusları kullanan şahıslardan kaynaklı bir şey, genelde şirket aracı nasıl olsa patron malı birde nasıl olsa yol tutuyor diye basınca sonuç bence kaçınılmaz...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Kasım 04, 2009, 09:15:34 »
bencede
kuru zemindeki gibi yol tutacağını sanıyorlar ve sonuç hüsran:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 04, 2009, 09:16:45 »
bence focus kullananlarda aynı düşüncede olduklarından ve dolayısıyla aşırı güvenden olsa gerek bu tür durumlara düşmektedirler  :-\ ayrıca benim üzerinden durmak istediğim konu yağışlı havalarda, özellikle eğimli olmayan yollarda sollama yapılması! bence özellikle bu tür yollarda mecbur kalmadıkça sollama yapmamak gerekiyor çünkü bu tür yollarda su birikintileri çok aşırı olabiliyor! bu durum 2 önemli tehlikeye neden oluyor, 1.si kendi aracımız su üzerinde kızaklamaya başlayabiliyor ve kontrol güçleşiyor, 2.si solladığımız araç öyle bir su atıyorki ön cama, görüş tamamen sıfır oluyor  :wacko: sonrası Allah'a emanet. (başıma bikaç sefer geldi silecekler son hızında olduğu halde 4-5 sn. kalbi duyularınızla ilerliyosunuz yani)  :foto:
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 04, 2009, 12:19:28 »
talip hocam çok doğru bir noktaya değinmiş özellikle kamyon gibi büyük araçları sollarken kesinlikle viraj üzerinde olmamak gerekiyor çünkü hem görüş bitiyor hemde bir kızaklama durumundan yapacak hiç bir şey kalmıyor...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 04, 2009, 16:44:43 »
  Bende bu konudaki tüm arkadaşların görüşlerini (gerek aracın yol tutuşuna haddinden çok güvenmeye, gerek şirket aracı olarak kullanılıp umursamamaya) katılıyorum. Halbuki sadece aracın yolu tutuşu diye birşey yoktur, yol zemin durumu, iklim, lasitklerin basınç, yıpranma vs. durumu, hatta bir virajda karşılaşılabilecek bir çukur, tümsek bile insanı, sürücüyü yanıltabilir.
 Yine bu yazılanlara şunuda eklemek isterim;
 Kimi araçlar yol tutuş kaybını nispeten daha önce ancak yavaş yavaş hissettirirler ve bunların sürücüleri kaymadan, savrulmadan daha önce önlem alabilir. Kimi araçlar ise nispeten daha iyi yol tutuarlar ancak savrulma bir anda olur ve o noktadan sonra sürücünün yapabileceği çok fazla birşey kalmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #28 : Aralık 21, 2009, 23:19:43 »
faydalı bilgilerin için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 22, 2009, 11:05:10 »
Yağmurlu havada araba kullanmak gerçekten çok dikkat istiyor. Yağmur yeni dinmişse haliyle yollar ıslak olduğu için çamur atıyor diğer arabalar haliyle de camları sürekli temizlemek gerkiyor.
Yağmurlu havalarda hızımızı biraz daha azaltıp daha dikkatli yol alalım.
Bir de yağmr yeni yağmaya başladığı zaman yollar buzlu yol gibi oluyor.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra