Gönderen Konu: Auris'e Beş Yıldız...  (Okunma sayısı 1623 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Auris'e Beş Yıldız...
« : Aralık 26, 2006, 20:12:36 »
Euro Ncap tarafından yapılan çarpişma testlerine katılan Auris yolcu koruması alanında beş yıldız alırken,çocuk korumasında 4 ve yaya korumasında ise 3 yıldızla yetindi.

Tüm sonuçları görmek için:

http://www.euroncap.com/images/results/sma...20Datasheet.pdf

Toyota Club Türkiye

Auris'e Beş Yıldız...
« : Aralık 26, 2006, 20:12:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
Auris'e Beş Yıldız...
« Yanıtla #1 : Aralık 26, 2006, 20:29:26 »
Bu diz hava yastıkları çok pahalı bir şey midirki , bir türlü Türkiyeme gelmez. Bizim dizlerimizin ne suçu var ? Biz de diz hava yastığı isteriz.

Testte göreceğiniz gibi 5.yıldızın alınmasında diz hava yastığının puan olarak %10 civarında etkisi var. Yeni Auris'te opsiyon değil, standart olması gerekir.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
  • Araç: ---
Auris'e Beş Yıldız...
« Yanıtla #2 : Aralık 26, 2006, 22:08:57 »
büyük ihtimalle standart olur.verso da falan da var sonuçta.ama belli de olmaz.mesela Avrupa'da yaris'te diz havayastığı varken TR'de opsiyonel olarak bile sunulmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Auris'e Beş Yıldız...
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2006, 02:05:02 »
Allah göstermesin hiçbirimize kaza yapmayıda..kafayı beyni kurtardık dizmi kaldı..

ben evimin önünde kaza yapan 2002 corolla hb araç gördüm h.yastıklarının patlaması gereken araçta hiçbir hareket yoktu..bayan sürücü malesef kaldırımda yaralı bi şekilde yatıyodu..kaput ön cama birleşik vaziyetteydi ve o aracı serviste gördüm.sorduğumda servis danışmanı bizde anlam veremedik şeklinde bir yorum getirdi araç için..

birazda şans diye düşünüyorum bu a.bag ler için..neticede kul yapımı..bence çok güvenmemek lazım
***TOday TOmorrow TOYOTA***
        ***06 eMRRe 44***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Auris'e Beş Yıldız...
« Yanıtla #4 : Aralık 27, 2006, 08:31:10 »
Avensislerde diz airbag.i var. Airbag sistemi artık anlık hız kaybı esasına göre çalışıyor, bu tüm arabalarda böyle. Dolayısıyla eğer çarpan araç çok ani durmadıysa airbag.ler açılmayabiliyor.