Gönderen Konu: 95 XL Toyota corollo soğutma sistemi problem  (Okunma sayısı 1779 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
95 XL Toyota corollo soğutma sistemi problem
« : Kasım 01, 2009, 16:50:50 »
Beyler arkadaşın 95 model 1.3 XL Toyotasının soğutma suyunu boşaltıp Petrol ofisinin yeşil antifirizini koyduk 3lt üzerine de su ilavesi yaptık bom metre ile ölçtük -25 çıktı neyse işlem tamam dedik aracın suyunun devir daim yapıp yapmadığına baktık  biraz eksilme gördük radyatör de su ilave ettik v.s.
Gelelim probleme önceden radyatör fanı harret çizgisinin tam ortasındayken açıyordu şimdi ortayı geçiyor yaklaşık 5 çizgi kadar ondan sonra fanı açıyor bu neden olur müşüre mi bişi oldu termostata mı aklım ermedi gitti deli olucam.Acaba antifiriz mi dandik son kullanma tarihide geçmemiş.

Toyota Club Türkiye

95 XL Toyota corollo soğutma sistemi problem
« : Kasım 01, 2009, 16:50:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 95 XL Toyota corollo soğutma sistemi problem
« Yanıtla #1 : Kasım 01, 2009, 17:50:17 »
Eğer fanın çalışma algılayıcısı ısıya değilde basınca duyarlı ise, bu durum normal. çünkü su ile antifreezin kaynama sıcaklıkları / yoğunlukları farklı olduğu için buna sebep olabilir. Ama o aracınızdaki çalışma prensibini bilmediğim için kesin bu şekildedir diyemiyorum :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 01, 2009, 21:08:05 »
Tolga toyota el kitabında etilen glikol tip antifriz (LLC) kullanılmasını tevsiye ediyor. Alkol esaslı antifriz kullanmayınız diye not düşülmüş. Koyduğun antifrizin türüne bir bak belki ondan olabilir. Fakat petrol ofisi süper antifriz glikol esaslı diye biliyorum.
Termostat ile iligli birşey olduğunu düşünmüyorum. Bir tek araçtaki su antifriz karışım oranı değiştiğinden soğutma
sistemi daha rahat çalıştığından fan daha geç açıyor olabilir.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 01, 2009, 22:56:09 »
fan müşiri arızalıdır değiştirilmesi lazım.geçmiş olsun.